Algocalmin Tablete

Algocalmin Tablete

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Zentiva
8,27 lei 8,64 lei
Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra.

Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

  • buc

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Algocalmin Tablete

Prospect

Compozitie si Prezentare


Un comprimat conţine metamizol sodic 500 mg.
Cutie cu 20 comprimate.

Indicatii


Dureri acute severe postlezionale sau postoperatorii; colici; dureri de cauză tumorală; alte dureri severe acute sau cronice, atunci când alte mijloace terapeutice nu sunt indicate.
Combaterea febrei, atunci cand aceasta este refractară la alt tratament.

Contraindicatii


Hipersensibilitate la metamizol sau la oricare dintre excipienţii produsului, hipersensibilitate la derivaţii de pirazol, intoleranţă la antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), afecţiuni ale măduvei hematopoietice, antecedente de agranulocitoză, deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază, porfirie hepatică acută, sugari sub 3 luni sau sub 5 kg (pentru substanţa activă).

Reactii adverse


Reacţii anafilactice şi anafilactoide
Metamizolul poate provoca rareori reacţii anafilactice şi anafilactoide, cu evoluţie severă. Acestea pot să apară imediat după administrarea orală, dar şi la câteva ore după administrare (în general ele apar în prima oră după administrare). Reacţiile anafilactice se manifestă prin dispnee acută, chiar prin apnee prin bronhospasm şi edem laringian, hipotensiune arterială mergând până la colaps, urticarie etc. Evoluţia poate fi rapid letală dacă nu se administrează tratamentul adecvat în timp util: se injectează imediat adrenalină, de preferinţă intravenos lent (0,1-0,25 mg adrenalină diluată în 10 ml soluţie perfuzabilă compatibilă) în 5-15 minute; de asemenea, se introduce intravenos, injectabil lent sau în perfuzie, hemisuccinat de hidrocortizon 250-500 mg.
Reacţiile anafilactoide constau în apnee (prin spasm bronşic şi edem laringian) şi/sau colaps.
Crize de astm
La pacienţii cu astm la AINS, a fost observată apariţia crizelor de astm bronşic.
Tegumente şi mucoase
Pot să apară urticarie, erupţii maculopapuloase şi cazuri izolate de sindrom Lyell sau de sindrom Stevens-Johnson.
Modificări hematologice
Rar pot să apară leucopenie şi foarte rar agranulocitoză sau trombocitopenie. Principalele manifestări în caz de agranulocitoză sunt febra, angina ulcero-necrotica şi hemoragiile. Hemograma arată dispariţia aproape totală a polimorfonuclearelor, iar în măduvă se constată blocarea maturării la nivelul promielocitelor. Apariţia acestor manifestări impune întreruperea imediată a tratamentului cu metamizol sare de sodiu monohidrat.
Aparat renal
Foarte rar, pot să apară insuficienţă renală acută sau nefrită interstiţială, însoţită uneori de un sindrom nefrotic, cu proteinurie.

Interactiuni


Nu se recomandă asocierea metamizolului cu alte medicamente cunoscute ca mielotoxice.
Derivaţii de pirazolonă pot interacţiona cu captopril, litiu, metotrexat si triamteren.
Metamizolul poate să modifice eficacitatea antihipertensivelor şi diureticelor (cu excepţia furosemidei).
Deoarece metamizolul poate să scadă concentraţia plasmatică a ciclosporinei, aceasta trebuie monitorizată în cazul utilizării concomitente a celor două medicamente.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Înaintea începerii tratamentului, este necesară o anamneză atentă privind eventualele afecţiuni alergice, precum şi antecedentele de alergie la derivaţii de pirazol sau la salicilaţi.
În cazul pacienţilor cu risc crescut de şoc anafilactic, produsul se va administra numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă a raportului risc potenţial / beneficiu terapeutic şi sub monitorizare medicală strictă.
Pentru următoarele afecţiuni riscul de şoc anafilactic este mai mare:
- astm bronsic, rinită alergică;
- urticarie;
- intoleranţă la alcool etilic (după ingestia unor cantitaţi mici apar: strănut, lăcrimare, hiperemie pronunţată facială; intoleranţa la alcool etilic poate evidenţia existenţa unui astm la AINS);
- pacienţi cu intoleranţă la coloranţi (de exemplu tartrazina) şi la conservanţi (de exemplu benzoat).

Sarcina si alăptarea
Studiile preclinice efectuate la animale cu doze mari de metamizol au evidenţiat efecte teratogene. La făt există riscul afectării hematologice. Administrarea metamizolului în preajma naşterii poate provoca închiderea prematură a canalului arterial. Ca urmare a datelor prezentate, administrarea metamizolului este contraindicată în primul şi în ultimul trimestru de sarcină ; în trimestrul al doilea se poate utiliza numai dacă este absolut necesar.
Metaboliţii medicamentului sunt eliminaţi în laptele matern ; datorită riscului mielotoxic, în următoarele 48 de ore după administrare se întrerupe alăptarea.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Administrat în dozele recomandate, metamizolul nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de Administrare


Adulţi şi copii peste 15 ani
Se administrează oral 500-1000 mg metamizol sare de sodiu monohidrat (1-2 comprimate Algocalmin®500 mg) o dată. La nevoie, se poate repeta până la cel mult de 4 ori pe zi. Doza pe 24 ore nu trebuie să depaşească 5 g metamizol sare de sodium monohidrat (aproximativ 70 mg metamizol sare de sodiu monohidrat/kg).
Pacienţi cu insuficienţă renală sau hepatică
Deoarece la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică eliminarea metamizolului este întârziată, nu trebuie administrate doze mari. În cazul unei administrări de scurtă durată nu este nevoie să se reducă doza. În ceea ce priveşte administrarea de lungă durată, nu există suficientă experienţă.
Vârstnici
La pacienţii vârstnici sau cu stare generală alterată trebuie luat în considerare faptul că atât funcţia renală cât şi cea hepatică pot fi afectate. Este necesară administrarea dozelor minime eficace.
Copii sub 15 ani
La copii sub 15 ani nu se administrează metamizol sub forma de comprimate (se recomandă forme farmaceutice şi concentraţii adecvate vârstei).

Observatii


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Algocalmin Tablete produs de Zentiva se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Algocalmin Tablete produs de Zentiva are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Algocalmin Tablete.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !