Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre

Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre

37,70 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre

Descrierea produsului

Ce este Osteogenon şi pentru ce se utilizează

Acest medicament conţine calciu.

Produsul este utilizat în tratamentul osteoporozei – pierderea excesivă a masei osoase şi deficit de formare a materialului osos nou, tratamentul subţierii osului la femeile aflate în post-menopauză şi la femeile vârstnice, decalcifierea osoasă secundară cum este cea datorată tratamentului cu anumite medicamente sau cea care apare în anumite afecţiuni gastrice, intestinale, hepatice, renale, ale glandei tiroide şi ale aparatului locomotor, în special dacă mobilitatea este scăzută. 

De asemenea, Osteogenon este recomandat ca adjuvant în tratamentul fracturilor.

La gravide şi la mamele care alăptează, se recomandă administrarea sa profilactică pentru a restabili echilibrul fosfo-calcic. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Osteogenon

Nu utilizaţi Osteogenon:

- dacă sunteţi alergic la complexul oseină-hidroxiapatită sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la punctul 6); 

- hipercalcemie (valori anormal de mari ale calciului în sânge);

- hipercalciurie (excreţie neobişnuit de mare a calciului în urină);

- litiază calcică acută (pietre la rinichi) – calcificări tisulare;

- imobilizare prelungită, însoţită de hipercalcemie şi/sau hipercalciurie: calciul nu trebuie administrat până când nu este restabilită mobilitatea; 

- dacă suferiți de afecțiuni renale grave (insuficiență renală severă)

- dacă aveți nevoie de un sistem artificial pentru a elimina substanțele pe care rinichiul nu le poate filtra (hemodializă) 

- copii cu vârsta sub 6 ani.

Dacă aveţi nelămuriri, este foarte important să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Atenţionări şi precauţii 

Înainte să luaţi Osteogenon adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Adresaţi-vă medicului dacă:

- Luaţi în acelaşi timp tratament cu vitamina D; medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu regularitate valorile de calciu din sânge şi urină. 

- În cazul tratamentului prelungit sau al insuficienţei renale, este necesară monitorizarea valorilor de calciu şi fosfor din sânge şi din urină: adresaţi-vă medicul dumneavoastră în mod regulat. 

- În cazul creşterii valorilor de calciu în sânge şi urină, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră, care poate ajusta doza în consecinţă. 

- În caz de antecedente de formare a pietrelor la rinichi, trebuie să respectaţi măsurile dietetice preventive obişnuite, să limitaţi doza din acest medicament, să adaptaţi cantitatea concomitentă a calciului în dietă şi să evitaţi suplimentarea cu vitamina D. Consultaţi-vă medicul. 

Copii şi adolescenţi

Nu administraţi la copii cu vârsta sub 6 ani.

Osteogenon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, cum ar fi: 

- diuretice tiazidice (medicamente utilizate pentru hipertensiune), deoarece ar putea contribui la creşterea valorilor de calciu în sânge. 

- glicozide digitalice (medicamente utilizate pentru tulburări de ritm cadiac), deoarece administrarea împreună ar putea contribui la efecte nedorite. 

- medicamente care conţin fier şi zinc, bifosfonaţi, chinolone şi cicline, glucocorticoizi, stronţiu, hormoni tiroidieni sau estramustin. Osteogenon le poate scădea absorbţia. Osteogenon trebuie administrat la 2 ore după administrarea medicamentelor menţionate. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

În timpul sarcinii, acest medicament trebuie utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoastră.

Osteogenon poate fi utilizat în timpul sarcinii, dacă este clinic necesar.

Osteogenon poate fi utilizat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament este puţin probabil să influenţeze capacitatea de a conduce sau folosi utilajele.

3. Cum să utilizaţi Osteogenon

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

În tratamentul osteoporozei la adulţi, doza recomandată este de 2 - 4 comprimate filmate Osteogenon, administrate de două ori pe zi. 

În tratamentul dezechilibrului fosfo-calcic la gravide şi la mamele care alăptează doza recomandată este de 1 - 2 comprimate filmate Osteogenon pe zi. 

În tratamentul fracturilor, atât la copii cu vârsta peste 6 ani, cât şi la adulţi doza recomandată este de 1 - 2 comprimate filmate Osteogenon pe zi. 

Mod şi cale de administrare

Administrare orală.

Comprimatele filmate trebuie înghiţite cu o cantitate mică de apă.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

În funcţie de vârstă şi de necesităţile de calciu ale copilului, doza recomandată va fi distribuită în două doze zilnice înghiţite cu puţină apă, de preferinţă în timpul meselor.  

Dacă luaţi mai mult Osteogenon decât trebuie

Doze excesive de Osteogenon pot provoca următoarele simptome: sete exagerată, urină în exces, greaţă, vărsături, deshidratare, tensiune arterială mare, tulburări ale circulaţiei sângelui, constipaţie şi lipsa poftei 

de mâncare, modificări ale ritmului normal al inimii, slăbiciune, creşterea valorilor de calciu în rinichi şi pietre la rinichi, dureri osoase, modificări psihice. 

La copii oprirea creşterii în greutate sau în înălţime poate preceda instalarea tuturor acestor simptome.

În caz de supradozare trebuie să vă adresaţi medicului dumneavostră sau oricărui spital.

Dacă uitaţi să luaţi Osteogenon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Osteogenon poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele. 

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile.

Tratamentul cronic cu doze ridicate poate crește concentrația calciului în sânge și urină (hipercalcemie și hipercalciurie). 

Durere abdominală, constipație, greață.

Senzație de mâncărime (prurit), erupții cutanate.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul 

Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Osteogenon

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Osteogenon

Un comprimat filmat conţine complex oseină-hidroxiapatită 830 mg corespunzător la colagen 216 mg, proteine/peptide noncolagene 75 mg, calciu 178 mg, fosfor 82 mg şi excipienţi: nucleu -amidon de cartof, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, film - hidroxipropilmetilceluloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172). Livrarea Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre produs de Pierre Fabre se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre produs de Pierre Fabre are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Osteogenon 830 mg, 40 comprimate, Pierre Fabre.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...

Din aceeasi categorie

Vitalion HRI Vitalion HRI

89,90 lei 99,00 lei

Mumie cu Ginseng x 60 cps Mumie cu Ginseng x 60 cps

55,45 lei 59,45 lei

Artrolit x30cps 1 Artrolit x30cps 1

25,00 lei

Cal-D-Vita x 60 cpr masticabile Cal-D-Vita x 60 cpr masticabile

35,34 lei 38,90 lei

Alpha D3 0,25 mcg Alpha D3 0,25 mcg

33,24 lei

Genacol Genacol

120,00 lei 132,00 lei

4 Bones PLUS Sun Medic 30 tablete 4 Bones PLUS Sun Medic 30 tablete

49,12 lei 51,12 lei