Ospamox Suspensie 125mg/5ml

Ospamox Suspensie 125mg/5ml

6,60 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Ospamox Suspensie 125mg/5ml

Prospect

Efecte Adverse


Sarcina si alaptare: Nu exista dovada unui efect embriotoxic, teratogen sau mutagen al medicamentului în timpul sarcinii sau alaptarii; este cunoscuta trecerea penicilinei în laptele de matern. La pacientii care prezinta reactii algerice, tratamentul se va opri si se va institui un tratament cu epinefrina, antihistaminice si corticosteroizi. Antibioticele singure nu sunt potrivite în tratarea colangitei sau colecistitei, în afara cazurilor blânde fara colestaza majora. La eczeme maculopapulare, tratamentul se continua numai în caz de indicatie vitala, iar pacientul va fi monitorizat cu multa grija. În caz de tratament prelungit cu doze mai este recomandabil un control complet si diferentiat hematologic si al functiilor hepatice si renale; de asemenea se va supraveghea aparitia de germeni si ciuperci rezistente. Infectiile secundare se vor trata ca de obicei. Aparitia diareei severe si persistente poate sugera o enterocolita mucomembranoasa (diaree, muco-hemoragii, dureri abdominale difuze, colici abdominali, febra), putând pune în dubiu pronosticul vital. În astfel de cazuri se opreste imediat tratamentul cu Ospamox si se instituie un tratament adecvat germenului pus în evidenta (de exemplu vancomicina pe cale orala). Preparatele antiperistaltice sunt contraindicate. La pacientii cu gonoree care sunt suspectati de sifilis primar, tratamentul va fi precedat de o examinare microscopica în câmp întunecat. Toti pacientii suspectati de sifilis vor fi urmariti serologic timp de 4 saptamâni. Nota pentru diabetici: Trebuie avut în vedere continutul în zahar

Interactiuni


Copii: 30-60 mg/kg corp/zi.
Copii: 1 an: 2x1 lingurita - masura pe zi: 125 mg/5 ml; 1-6 ani: 2x1 1/2 lingurite - masura pe zi: 250 mg/ 5 ml; 6-10 ani: 2x1 1/2 lingurite - masura pe zi: 375 mg/ 5 ml; 10-14 ani: 2x1 comprimate pe zi: 500 mg.


Mod de Administrare


Ospamox 125 mg/5 ml: 5 ml (o lingurita de masura) contine: Amoxicilina 125 mg; Benzonat de sodiu 25 mg; Zaharina sodica 3,3 mg; Zaharoza, aprox. 1,6 g.

Indicatii


Hipersensibilitate cunoscuta sau banuita la penicilina. La pacientii sensibili la cefalosporine, atentia trebuie îndreptata catre eventuale cross-alergii. Amoxicilina nu se va administra la pacientii cu mononucleoza infectioasa (febra glandulara Pfeiffer) sau leucemie limfatica, deoarece reactiile tind sa devina si mai frecvente. Infectiile gastrointestinale grave cu diaree si voma persistenta nu se vor trata cu amoxicilina orala, datorita riscului de malabsorbtie. Infectiile dermato-venerice nu se vor trata cu amoxicilina orala. O atentie speciala se va acorda pacientilor cu diateza algerica si astm bronsic.

Contraindicatii


Cele mai obisnuite efecte secundare ce pot aparea în timpul administrarii de amoxicilina, simptomele grastrointestinale (greturi, varsaturi), sunt mult mai rare decât la ampicilina, datorita bunei absorbtii a amoxicilinei. S-au observat rar reactii de hipersensibilitate ca: urticarie, febra, dureri în încheieturi, eriteme multiforme, edeme angioneurotice, probleme hematologice (trombocitopenie, agranulocitoza, leucopenie, eozinofilie). Acestea au de obicei o evolutie blânda si dispar în câteva zile. Ca si penicilinele, Ospamoxul poate cauza, în mod exceptional, soc anafilactic. Au fost descrise, la câteva cazuri, dermatite exfoliative si eriteme multiforme. Ca si penicilinele, amoxicilina poate produce dureri de cap, oboseala, glosite, stomatite, febra, dureri în încheieturi, edem angioneurotic sau nefrita interstitiala. Pacientii tratati pentru febra tifoida, leptospiroza sau sifilis pot dezvolta o reactie Jarisch-Herxheimer, secundara la bacterioliza. Pacientii cu epilepsie sau meningita si insuficienta renala, prezinta un risc înalt de manifestari neurotoxice. Au fost observate cresteri ocazionale minore ale SGOT si SGPT.

Mod de Prezentare


Infectii provocate de germeni sensibili la amoxicilina. Infectii ale tractului respirator: (în particular cele provocate de Haemophilus influezae). Infectii si infectii mixte ale tractului respirator superior cât si ale urechii, nasului si gâtului (ex. sinuzita, otita medie). Infectii ale tractului respirator inferior ca: bronsita acuta si cronica, pneumonie, pertussis. Infectii ale tractului urogenital: Forme acute si cronice de pielonefrita, pielita, cistita uretrita, prostatita, etc. Gonoree. Infectii ginecologice: (ex. infectii postabortum, anexita, endometrita, etc. Infectii ale tractului grastrointestinal: diaree provocata de bacterii ca Salmonelae, Shigellae, (febra tifoida, paratifoida, etc.), infectii ale sistemului biliar (colangiolite, colangite, colecistite). Infectii ale pielii si tesuturilor moi: Leptospiroze: Listerioze acute si latente: Ospamoxul mai este activ si în urmatoarele boli (în masura în care nu este indicat un tratament parenteral, de ex. cu ampicilina): Tratamentul preventiv de scurta durata (24-48 de ore) în interventii de mica chirurgie (ex. cavitatea bucala). Endocardite (ex. de origine enterococica), în combinatie cu un aminoglicozid. Meningita bacteriana. Septicemie provocata de patogeni sensibili la amoxicilina. În cazul sensibilitatii cunoscute a germenului la penicilina G, se va prefera aceasta.

Amoxicilina este o penicilina cu spectru larg si actiune rapida. Ca si alte peniciline, amoxicilina actioneaza ca inhibitor al sintezei peretelui celular al agentilor patogeni. Amoxicilina are un spectru larg de actiune care cuprinde atât germeni gramnegativi cât si grampozitivi. Între gramnegativi, sensibili la amoxicilina sunt inclusi. Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonellae, Shigellae, Campilobacter, Haemophilus influenzae, Bordetella pertussis cât si Leptospira si Chlamidia. Alti germeni sensibili la amoxicilina sunt cei cuprinsi în spectrul penicilinei G, de ex. streptococii din grupele A, B, C, G, H, L si M, Streptococcus pneumoniae, streptococii neproducatori de penicilinaza, Neisseria, Erysipelothrix thusiopathiae, corynebacteria, Bacillus anthracis, actinomycetes, streptobacili, Spirillum minus, Pasteurella multocida, Listeria si spirochete ca Leptospira, Treponema, Borrelia si altele, cât si numeroase organisme anaerobe incluzând peptococci, clostridii, fusobacterii, etc.

Flacon cu 60 grame pulbere pentru suspensie orala si lingurita dozatoare.

Compozitie


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Ospamox Suspensie 125mg/5ml produs de Berlin Chemie, Germania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Ospamox Suspensie 125mg/5ml produs de Berlin Chemie, Germania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Ospamox Suspensie 125mg/5ml.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !