Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani

Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Pfizer
16,06 lei 17,60 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani

Prospect

Mod de Administrare


În ce cantitate şi cât de des se administrează Olynth®?
Doza uzuală este de 1 puf Olynth® administrat în fiecare nară, de cel mult 3 ori pe zi. Doza se stabileşte în funcţie de sensibilitatea pacientului şi de efectul clinic.
Cum se administrează Olynth®?
Se scoate capacul protector. Pentru a se asigura eliberarea corectă a dozelor, înainte de prima administrare se pulverizează în aer prin apăsarea pompei dozatoare de 2-3 ori. Astfel, pompa este pregătită pentru administrare. Pentru utilizare se apasă pe pompa o singură dată, apoi se inspiră lent.
În timpul administrării, flaconul se ţine în poziţie verticală, cu pompa orientată în sus. Nu se utilizează produsul în poziţie orizontală sau orientat în jos. După utilizare se acoperă cu capacul protector.
Cât timp se administrează Olynth® 0,05%?
Dacă în 5-7 zile de tratament simptomatologia nu se ameliorează, se recomandă consult medical.
Durata tratamentului la copii va fi stabilită de către medic.
Produsul se poate administra din nou, după o pauză de câteva zile de la tratamentul anterior.
În caz de rinită cronică, Olynth® 0,05% trebuie administrat numai sub supraveghere medicală, datorită riscului de atrofie a mucoasei nazale.


Interactiuni


Ce medicamente influenţează acţiunea Olynth®?
În cazul administrării concomitente de Olynth® 0,05% şi antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau antidepresive triciclice, se poate produce creşterea tensiunii arteriale.


Efecte Adverse


STOC EPUIZAT

Precautii


Când se administrează Olynth® 0,1% ?
Acest medicament trebuie folosit numai după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic/risc potenţial de către medic, la pacienţii:
• trataţi cu antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca hipertensiune arterială;
• cu presiune intraoculară crescută, în special cei cu glaucom cu unghi îngust;
• cu boli cardiovasculare grave (de exemplu boală coronariană, hipertensiune arterială);
• cu feocromocitom;
• cu tulburări metabolice (de exemplu hipertiroidie, diabet zaharat).
Ce trebuie luat în considerare la copii?
Mai ales la copii, nu se recomandă tratamente de lungă durată sau folosirea de doze mari.
Utilizarea la copii cu vârste între 2 şi 6 ani, precum şi administrarea unor doze mai mari trebuie să se facă numai sub supraveghere medicală.
Precauţii de utilizare
Administrarea pe perioade lungi, precum şi supradozajul decongestionantelor simpatomimetice pot duce la hiperemia reactivă a mucoasei nazale, cu obstrucţia căilor respiratorii; se poate ajunge la congestia cronică a mucoasei nazale (rinită medicamentoasă), chiar la atrofia mucoasei nazale.
În cazurile uşoare se poate întrerupe administrarea într-o nară, iar după ameliorarea simptomatologiei se continuă tratamentul prin administrarea produsului în cealaltă nară, pentru a menţine, cel puţin parţial, permeabilitatea nărilor.
Ce trebuie avut în vedere în timpul sarcinii şi alăptării?
Xilometazolina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii, deoarece nu există studii adecvate privind efectele asupra fătului.
Medicamentul nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă se excretă în laptele matern.
De ce trebuie să ţină seama conducătorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje
În cazul administrării timp îndelungat sau a folosirii unor doze mari de Olynth®, nu poate fi exclusă absorbţia sistemică a produsului, cu efecte cardiovasculare. În asemenea cazuri, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată.
În cazul unor evenimente neaşteptate, pacienţii nu sunt în măsură să reacţioneze rapid. Ca urmare, pacienţii nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje. Nu se va lucra decât în condiţii de siguranţă. Trebuie ţinut seama că alcoolul scade capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Indicatii


Olynth® 0,05%, 0,1% aerosol nazal soluţie este indicat pentru reducerea congestiei mucoasei nazale în coriză (guturai), gripă, rinită vasomotorie, rinită alergică şi alte infecţii ale căilor respiratorii superioare.
De asemenea, pentru favorizarea eliminării secreţiilor nazale, este indicat în sinuzită paranazală şi otită medie catarală.
Olynth® 0,05% aerosol nazal soluţie este destinat administrării la copii cu vârste între 2 şi 6 ani.
Olynth® 0,1% aerosol nazal soluţie este destinat administrării la copii cu vârste peste 6 ani şi la adulţi.


Contraindicatii


Olynth® nu trebuie folosit în caz de:
•hipersensibilitate la xilometazolină sau la oricare dintre componenţii produsului, mai ales la clorura de benzalconiu;
•inflamaţie a mucoasei nazale neînsoţită de secreţie (rinita sicca);
Olynth® 0,05% este contraindicat copiilor cu vârste sub 2 ani.


Mod de Prezentare si Compozitie


Cutie cu un flacon conţinând 10 ml aerosol nazal soluţie, prevăzut cu pompă dozatoare. 1 ml aerosol soluţie nazală conţine clorhidrat de xilometazolină 1 mg şi excipienţi: clorură de benzalconiu (soluţie 1:1), sorbitol 70% soluţie, clorură de sodiu, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, edetat disodic, apă purificată.


Observatii


STOC EPUIZATLivrarea Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani produs de Pfizer se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani produs de Pfizer are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Olynth 0.5% spray nazal 2-6 ani.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !