ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE

ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE

10,50 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE

Descrierea produsului

Alupirin se recomanda pentru prevenţia secundară a infarctului miocardic. Acest medicament reduce riscul de infarct miocardic la pacienţii cu angină pectorală sau pacienti care prezinta factori de risc multipli precum: hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, fumat, diabet zaharat şi antecedente familiale.

Medicamentul se recomanda pentru menţinerea revascularizării după angioplastie şi by-pass coronarian (PTCA, CABG), pentru prevenţie secundară a accidentelor cerebrale ischemice tranzitorii (AIT) şi infarct cerebral. 


Alupirin conţine acid acetilsalicilic, o substanţă utilizată pentru prevenirea coagulării sângelui. Acesta împiedică formarea cheagurilor de sânge la persoane care: - au suferit un atac cerebral, un atac de cord sau o operaţie de revascularizare a inimii sau - prezintă risc crescut pentru atac de cord (de exemplu, au valori mari ale colesterolului sau ale tensiunii arteriale, diabet zaharat, antecedente familiale sau sunt fumători).

Produsul Alupirin 75 mg , 30 comprimate, pentru inima face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC Afectiuni ale inimii Angina pectorala Alupirin 75 mg , 30 comprimate, pentru inima

Indicatii

Alupirin conţine acid acetilsalicilic, o substanţă utilizată pentru prevenirea coagulării sângelui. Acesta împiedică formarea cheagurilor de sânge la persoane care: - au suferit un atac cerebral, un atac de cord sau o operaţie de revascularizare a inimii sau - prezintă risc crescut pentru atac de cord (de exemplu, au valori mari ale colesterolului sau ale tensiunii arteriale, diabet zaharat, antecedente familiale sau sunt fumători).

Contraindicaţii

 -  hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre excipienţi;

 -  antecedente de astm bronşic indus de administrarea salicilaţilor sau a substanţelor cu acţiune similară, în special antiinflamatoare nesteroidiene;

-  diateză hemoragică, trombocitopenie, hemofilie;

 -  ulcer gastric sau duodenal activ;

 -  administrare concomitentă cu metotrexat în doze ≥15 mg/săptămană;

 -  ultimul trimestru de sarcină.

Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

 Folosirea acidului acetilsalicilic impune prudenţă in următoarele situaţii clinice:

 -  pacienţi cu teren alergic; in caz de astm bronşic şi alte brohopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinită alergică, polipi nazali, reacţii alergice la alte medicamente; tratamentul se face sub supraveghere medicală;

-  episoade de ulcer gastro-duodenal activ în antecedente;

 -  afecţiuni cu risc hemoragic, meno-metroragii;

 -  afecţiuni renale preexistente;

 -  afecţiuni cu tendinţă la retenţie hidro-salină, deshidratare;

 -  insuficienţă hepatică severă;

 -  insuficienţă cardiacă necompensată, hipertensiune arterială;

 -  deficit congenital de glucozo - 6 - fosfat - dehidrogenază.

 

Înaintea unei intervenţii chirurgicale programate trebuie avut în vedere efectul antiagregant plachetar al acidului acetilsalicilic, care apare la doze mici şi care persistă mai multe zile. Se recomandă întreruperea administrării acidului acetilsalicilic cu câteva zile înainte de intervenţia chirurgicală.

 La doze mari acidul acetilsalicilic poate precipita anemia hemolitică la pacienţii cu deficit congenital de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază şi poate interfera cu controlul insulinei sau glucagonului la pacienţii diabetici.  La doze mici, acidul acetilsalicilic reduce excreţia acidului uric, putand declanşa guta la pacienţii cu tendinţă de a avea o excreţie scăzută a acidului uric. Acidul acetilsalicilic şi alţi salicilaţi pot interfera cu testele funcţionale tiroidiene.

 La pacienţii vârstnici folosirea îndelungată a acidului acetilsalicilic trebuie să fie evitată deoarece există riscul de sângerare gastro-intestinală. La administrarea acidului acetilsalicilic la copii, există posibilitatea apariţiei sindromului Reye. Sindromul Reye reprezintă o boală foarte rară care afectează creierul şi ficatul şi care poate fi letală. Din această cauză, nu trebuie administrat acid acetilsalicilic la copii cu vârsta sub 16 ani decât dacă este absolut necesar (de exemplu boala Kawasaki).

Alupirin conţine lactoză monohidrat. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Livrarea ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE produs de Efarma, Romania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE produs de Efarma, Romania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului ALUPIRIN 75 MG , 30 COMPRIMATE.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...