Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala

Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala

23,11 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala

Prospect


Cutie cu un flacon de sticlă brună a 100 ml conţinând granule pentru 50 ml suspensie orală, un pahar mensură (pentru prepararea suspensiei) şi o linguriţă dozatoare a 5 ml (pentru administrarea suspensiei).

Efecte Adverse


Reacţiile adverse determinate de cefuroxima axetil sunt în general uşoare şi tranzitorii.

Ca şi pentru alte cefalosporine, au fost semnalate cazuri rare de nefrită interstiţială, eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică şi reacţii de hipersensibilitate incluzând erupţii cutanate, urticarie, prurit, febră medicamentoasă, boala serului şi foarte rar reacţii anafilactice acute.

Au fost semnalate tulburări gastro-intestinale, incluzând diaree, greaţă şi vărsături. Diareea, în general rară, este favorizată de tratamentul cu doze mari. Ca şi pentru alte antibiotice cu spectru larg, au fost raportate ocazional cazuri de colită pseudomembranoasă.

De asemenea au fost semnalate cazuri de cefalee.

Au fost semnalate cazuri rare de trombocitopenie şi leucopenie (uneori severe). Ca şi în cazul administrării altor cefalosporine, a fost raportata foarte rar apariţia icterului.

În timpul tratamentului cu Zinnat au fost raportate cazuri de eozinofilie şi creştere tranzitorie a nivelelor enzimelor hepatice ALT (SGPT), AST (SGOT) şi LDH.

Cefalosporinele pot pozitiva testul Coombs, dar provoacă foarte rar anemie hemolitică.


Contraindicatii


Hipersensibilitate la cefalosporine.

Precautii


Medicamentele care reduc aciditatea gastrică pot determina o biodisponibilitate scăzută a Zinnat comparativ cu administrarea înainte de masă şi au tendinţa de a anihila efectul absorbţiei crescute în cazul administrării după masă.

Cefuroxima axetil poate modifica rezultatele dozării glucozei în sânge sau urină cu metode care folosesc substanţe reducătoare (glucozoxidaza sau hexokinaza). Acest antibiotic nu influenţează testul cu picrat alcalin pentru determinarea creatininei.


Interactiuni


În anginele streptococice acute penicilina rămâne tratamentul de elecţie (cu excepţia persoanelor cu alergie la antibiotic).

Se recomandă atenţie deosebită la pacienţii cu antecedente de reacţii alergice la peniciline sau alte -lactamine.

Ca şi în cazul altor antibiotice, tratamentul prelungit cu cefuroximă axetil poate determina selecţionarea microorganismelor rezistente (de ex. Candida, enterococi, Clostridium difficile), ceea ce poate impune întreruperea tratamentului. Au fost raportate cazuri de colită pseudomembranoasă în condiţiile administrării de antibiotice cu spectru larg, de aceea, este importantă luarea în considerare a acestui diagnostic, dacă pacienţii prezintă diaree severă şi persistentă în timpul tratamentului antibiotic sau după întreruperea acestuia.

În boala Lyme a fost raportată reacţia Jarisch-Herxheimer după administrarea de Zinnat. Această reacţie este consecinţa acţiunii bactericide a Zinnat-ului asupra spirochetei Borrelia burgdorferi care provoacă această boală. Pacienţii trebuie informaţi că asemenea reacţie este o consecinţă obişnuită, de regulă autolimitată, a tratamentului antibacterian în boala Lyme.

În cazul tratamentului secvenţial, momentul înlocuirii tratamentului parenteral cu cel oral se stabileşte în funcţie de severitatea infecţiei, de starea clinică şi de sensibilitatea agenţilor patogeni implicaţi. Înlocuirea tratamentului parenteral cu cel oral trebuie efectuată numai după ameliorarea evidentă a stării clinice. Dacă după 72 de ore de tratament parenteral nu există nici o ameliorare clinică, se impune reevaluarea tratamentului. Se recomandă consultarea rezumatului caracteristicilor produsului Zinacef înaintea iniţierii tratamentului secvenţial.

Datorită conţinutului în zahăr al granulelor, se recomandă prudenţă la pacienţii diabetici.
Zinnat, granule pentru suspensie orală conţine aspartam, o sursă de fenilalanină astfel încât va fi administrat cu prudenţă la pacienţi cu fenilcetonurie.
Cantitatea de zahăr per doza (5 ml) : 3,062 mg


Doze si mod de administrare


Durata obişnuită a tratamentului este de 7 zile (între 5 şi 10 zile)
Adulţi
Doza uzuală pentru majoritatea infecţiilor este de 250 mg cefuroximă, de două ori pe zi. Pentru infecţii bronhopulmonare uşoare - moderate, de exemplu bronşite, se administrează 250 mg cefuroximă, de două ori pe zi. În infecţii bronhopulmonare mai severe sau dacă este suspectată pneumonia, se administrează 500 mg cefuroximă de două ori pe zi. Pentru infecţiile urinare, doza uzuală este de 125 mg cefuroximă, de două ori pe zi; în pielonefrite doza recomandată este de 250 mg cefuroximă, de două ori pe zi. În gonoreea necomplicată se recomandată o doză unică de 1 g cefuroximă.

Boala Lyme la adulţi şi copii peste 12 ani: doza recomandată este de 500 mg cefuroximă, de două ori pe zi, timp de 20 de zile.

Tratament secvenţial

- Pneumonie:
1,5 g cefuroximă sub formă de cefuroximă sodică (Zinacef) de două ori pe zi (i.v. sau i.m.) timp de 48-72 ore, apoi 500 mg cefuroximă sub formă de cefuroximă axetil (Zinnat) de două ori pe zi, administrată oral, timp de 7 zile.
- Acutizări ale bronşitelor cronice:
750 mg cefuroximă sub formă de cefuroximă sodică (Zinacef) de două ori pe zi (i.v. sau i.m.) timp de 48-72 ore, apoi 500 mg cefuroximă sub formă de cefuroximă axetil (Zinnat) administrată oral, timp de 5-7 zile.

Durata tratamentului parenteral şi oral se stabileşte în funcţie de severitatea infecţiei şi starea clinică.

Copii
Doza uzuală este de 125 mg cefuroximă (5 ml suspensie orală constituită Zinnat), de două ori pe zi sau 10 mg cefuroximă/kg de două ori pe zi, fără a depăşi 250 mg zilnic. În otita medie, la copii sub 2 ani doza uzuală este de 125 mg cefuroximă de două ori pe zi sau 10 mg cefuroximă/kg de două ori pe zi, fără a depăşi 250 mg zilnic, iar la copii peste 2 ani 250 mg cefuroximă, de două ori pe zi sau 15 mg cefuroximă/kg de două ori pe zi, fără a depăşi 500 mg zilnic. Nu sunt disponibile date referitoare la folosirea Zinnat la copiii sub 3 luni.
La sugari şi copii mici, poate fi preferabil să ajustaţi doza în funcţie de greutate sau vârstă. Doza la sugari şi copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni şi 12 ani este de 10 mg cefuroximă/kg de două ori pe zi pentru cele mai multe infecţii, până la o doză de 250 mg zilnic. În otita medie sau in infecţii mai severe, doza recomandată este de 15 mg cefuroximă/kg, de două ori pe zi, până la maximum 500 mg zilnic.
Următoarele două tabele, divizate pe grupe de vârstă şi greutate, servesc ca şi ghiduri pentru administrarea simplificată de linguriţe dozatoare (5 ml) pentru 125 mg/5 ml sau 250 mg/5 ml suspensie multidoză şi pliculeţe cu doze unice de 125 mg şi 250 mg.

10 mg/kg pentru cele mai multe infecţii

Vârsta Greutatea aproximativă (Kg) Doza (mg) de două ori zilnic Nr. linguriţe dozatoare sau pliculeţe (5 ml) per doză
125 mg 250 mg
3 luni-6 luni 4-6 40-60 1/2 -
6 luni-2 ani 6-12 60-120 1/2-1 -
2 ani-12 ani 12->20 125 1 1/2
15 mg/kg pentru otită medie şi infecţii mai serioase

Vârsta Greutatea aproximativă (Kg) Doza (mg) de două ori zilnic Nr. linguriţe dozatoare sau pliculeţe (5 ml) per doză
125 mg 250 mg
3 luni-6 luni 4-6 60-90 1/2 -
6 luni-2 ani 6-12 90-180 1-11/2 1/2
2 ani-12 ani 12->20 180-250 11/2-2 ½-1

Pentru a îmbunătăţi complianţa şi acurateţea administrării la copii foarte mici, o seringă dozatoare poate fi administrată împreună cu flaconul multidoză conţinând 50 ml suspensie. Totuşi, administrarea dozei cu linguriţa este considerată o modalitate mai bună, atunci când este posibilă.
Dacă este necesar, seringa dozatoare poate fi folosită şi la copiii mai mari (consultati tabelele de mai jos)


Compozitie


5 ml (o linguriţă dozatoare) de suspensie orală constituită conţin cefuroximă 125 mg sub formă de cefuroximă axetil 150 mg.

Indicatii Terapeutice


Cefuroxima axetil este un prodrog al cefuroximei, activ pe cale orală. Este eficace împotriva unei game largi de bacterii gram-pozitiv şi gram-negativ şi rezistentă la majoritatea -lactamazelor.

Este indicată pentru tratamentul infecţiilor produse de bacterii sensibile.

Indicaţiile terapeutice includ:
- infecţii bronhopulmonare, de ex. bronşite acute, acutizări ale bronşitelor cronice şi pneumonii;
- infecţii respiratorii superioare, de ex. infecţii ORL otite medii, sinuzite, amigdalite şi faringite;
- infecţii genito-urinare, de ex. pielonefrite, cistite şi uretrite; gonoree, uretrite gonococice acute necomplicate şi cervicite;
- infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi, de ex. furunculoze, piodermite şi impetigo;
- tratamentul precoce şi profilaxia secundară a bolii Lyme la adulţi şi copii peste 12 ani.

Cefuroxima este de asemenea disponibilă sub formă de sare de sodiu (Zinacef) pentru administrare parenterală. Aceasta permite folosirea secvenţială a celor două forme de cefuroximă, atunci când starea clinică indică trecerea de la administrarea parenterală la cea orală.

Zinnat (cefuroximă axetil) poate fi util pentru tratamentul pneumoniei şi acutizărilor bronşitei cronice.atunci când este folosit după administrarea parenterală iniţială de Zinacef (cefuroximă sodică).


OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Livrarea Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala produs de Glaxo SmithKline se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala produs de Glaxo SmithKline are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Zinnat 125 Pulbere pt suspensie orala.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie