Tertensif SR 1.5 mg

Tertensif SR 1.5 mg

16,15 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Tertensif SR 1.5 mg

ProspectObservatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Substanta activa: indapamidum

Indicatii:


Contraindicatii:
Accidente vasculare cerebrale recente; afectiuni hepatice grave; combinatii medicamentoase de evitat (a se vedea Interactiuni medicamentoase).

Precautii:
Supravegherea testelor de kaliemie si uricemie, cu o atentie speciala mai ales: în cazul subiectului predispus la hipokaliemie (pacienti cardiaci carora li s-au prescris medicamente pe baza de digitalina sau laxative, persoane în vârsta si pacienti cu hiperaldosteronism). A nu se prescrie Tertensif în combinatie cu alte medicamente cu actiune diuretica eliminatoare de potasiu; în cazul pacientului suferind de guta, pentru care este important sa se mentina tratamentul specific acestei afectiuni. Datorita insuficientei informatii clinice de pâna în prezent, administrarea în timpul sarcinii si a perioadei de alaptare este de evitat.

Reactii adverse:
Hipokaliemie, oboseala, hipotensiune ortostatica. O usoara crestere a uricemiei, dar fara sa provoace accese de guta la subiectul indemn. Manifestari de tip alergic.

Compozitie:
Fiecare drajeu contine 1.5 mg de indapamida hemihidrata.

Actiune:
Agent antihipertensiv. Indapamida este un derivat sulfonamidic netiazidic. La un dozaj zilnic de 1,5 mg, indapamida are o actiune antihipertensiva maximala de 24 ore, datorata unui efect vascular. La dozaje mai ridicate, activitatea antihipertensiva nu este marita în mod semnificativ, în schimb efectul diuretic creste. Indapamida reduce hiperreactivitatea vasculara la noradrenalina a subiectului hipertensiv si produce o descrestere a rezistentei vasculare totale si a rezistentei arteriolare. Indapamida nu afecteaza metabolismul lipidelor sau pe cel al hidratilor de carbon, nici chiar în cazul subiectului hipertensiv diabetic.

Administrare:
Un singur comprimat pe zi, oricare ar fi severitatea hipertensiunii. Mecanismul actiunii indapamidei înlatura necesitatea unui regim strict fara sare.


Livrarea Tertensif SR 1.5 mg produs de Servier, Franta se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Tertensif SR 1.5 mg produs de Servier, Franta are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Tertensif SR 1.5 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie

Furosemid 40 mg Furosemid 40 mg

4,40 lei

Impamid 2.5 mg Impamid 2.5 mg

14,99 lei

Nefrix 25 mg Nefrix 25 mg

3,44 lei

Indater 1.5 mg Indater 1.5 mg

13,14 lei

Verospiron 100 mg Verospiron 100 mg

32,40 lei

Indapamid 2.5 mg Indapamid 2.5 mg

14,99 lei

Diurex 50 mg Diurex 50 mg

23,04 lei