Silgard Vaccin

Silgard Vaccin

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Silgard Vaccin

Prospect

Compozitie si mod de prezentare


1 doză (0,5 ml) conţine aproximativ:
Papilomavirus uman1 tip 6, proteina L12,3 20 micrograme
Papilomavirus uman1 tip 11, proteina L12,3 40 micrograme
Papilomavirus uman1 tip 16, proteina L12,3 40 micrograme
Papilomavirus uman1 tip 18, proteina L12,3 20 micrograme.
1Papilomavirus uman = HPV.
2proteina L1, sub formă de particule asemănătoare virusului, produsă pe celule de drojdie
(Saccharomyces cerevisiae CANADE 3C-5 (tulpina 1895)) prin tehnologie ADN recombinant.
3adsorbit pe sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu cu rol de adjuvant (225 micrograme Al).

O doza 0.5 ml vaccin Silgard.

Contraindicatii


Vaccinul HPV Silgard este contraindicat tuturor persoanelor care prezintă hipersensibilitate (alergie) la substanţele active sau la excipienţii vaccinului.
Persoanelor care dezvoltă simptome de hipersensibilitate (alergie) după prima doză de vaccin HPV Silgard, nu li se mai recomandă administrarea celorlalte doze de Silgard.


Indicatii


Este un vaccin recombinat non-infectios, nu produce boala, pentru ca nu contine AND viral , ci particule asemanatoare virusului.
Tipurile de HPV din vaccin sunt 6, 11, 16, 18. Tipurile 16 si 18 sunt raspunzatoare de aproximativ 70% dintre cazurile de displazii cervicale de grad inalt (CIN2 si CIN3), de adenocarcinom in situ de col uterin si de aproximativ 70% dintre displaziile vulvare de grad inalt, la femeile tinere.
Tipurile 6 si 11 sunt raspunzatoare pentru aproximativ 90% din cazurile de veruci genitale.
Silgard ofera protectie de 100% impotriva contractarii HPV tulpinile 6, 11, 16 si 18.
Pentru restul tulpinilor de HPV, vaccinul nu ofera protectie.


Este un vaccin care previne leziunile cervicale de grad inalt, carcinomul cervical, leziunile vulvare de grad inalt si verucile genitale externe (condyloma acuminata).
Se adreseaza femeilor cu varsta intre 16 si 26 de ani, pentru ca s-a demonstrat imunogenitate crescuta la administrarea vaccinului in acest interval de varsta si pentru ca este intervalul cel mai expus contactarii HPV, virus care se transmite pe cale sexuala.
Imunogebitate crescuta, cu alte cuvinte eficacitate crescuta a vaccinarii, s-a demonstrat si la intervalul de varsta 9-15 ani, precum si la baietii de 9-15 ani.
La barbati, eficacitatea vaccinului nu a fost testata.


Nu s-a evidentiat protectia impotriva bolii determinate de tipurile de HPV cu care subiectii erau deja infectati, cu toate acestea subiectii care inaintea vaccinarii erau infectati cu unul sau mai multe tipuri de HPv din vaccin au fost protejati de boala clinica determinata de tipurile de HPV care nu sunt prezente in vaccin.

Nivelurile maxime de anticorpi impotriva HPV, s-au obtinut la 7 luni dupa vaccinare, au scazut in luna 24, apoi s-au stabilizat pana cel tarziu in luna 60.Perioada de observatie este in prezent limitata la 2 ani in studiile la femeile tinere si la 18 luni in studiile la adolescenti. Nu s-a stabilit durata exacta a imunogenitatii dupa o serie de 3 doze.

Reactii adverse


Ca orice medicament, vaccinul HPV Silgard poate avea efecte secundare, dar acestea nu se manifestă la toate persoanele vaccinate. Silgard s-a dovedit a fi bine tolerat începând de la vârsta de 9 ani.
Posibilele efecte secundare ale vaccinului HPV Silgard sunt:
- foarte frecvente (întâlnite la mai mult de 1 caz la 10 vaccinări): durere sau senzaţie de disconfort la locul vaccinării, roşeaţă sau umflătură la locul injecţiei, cefalee (durere de cap), dureri musculare, senzaţie de oboseală
- frecvente (întâlnite între 1 caz la 10 vaccinări şi 1 caz la 100 vaccinări): simptome gastrointestinale – greaţă, vărsături, diaree, dureri abdominale -, prurit (mâncărime), rash (roşeaţă), urticarie, dureri articulare, febră (peste 38 grade)
- rare (întâlnite între 1 caz la 100 vaccinări şi 1 caz la 1000 vaccinări): infecţii respiratorii – rinită, laringită, traheită -, senzaţie de ameţeală, reacţii la locul injecţiei – nodul, amorţeală, parestezie
Dacă vreunul din efectele secundare devine sever sau dacă observi apariţia unor reacţii adverse care nu sunt listate mai sus, contactează medicul.

Administrare


Vaccinarea consta in 3 doze separate, 0,5 ml fiecare administrate la 0, 2 si 6 luni.
Injectarea se face intramuscular in regiunea deltoidiana a bratului, sau in regiunea antero-laterala superioara a coapsei.

DE CE TREBUIE SĂ ŢINETI CONT ÎNAINTE DE ADMINISTRAREA VACCINULUI HPV SILGARD

Ca în cazul oricărui vaccin, vaccinul HPV Silgard nu oferă protecţie completă tuturor persoanelor care se vaccinează.

Vaccinul HPV Silgard nu are scopul de a trata condiloamele genitale active, cancerul de col uterin (cancerul cervical), neoplazia cervicală intraepitelială (CIN), neoplazia vaginală intraepitelială (VIN) sau neoplazia vulvară intraepitelială (VAIN).
Vaccinul HPV Silgard nu oferă protecţie împotriva altor boli care nu sunt cauzate de HPV (virusul papiloma uman, papilomavirus).
Vaccinul HPV Silgard nu oferă protecţie împotriva tipurilor de HPV (virus papiloma uman, papilomavirus) neconţinute în vaccin, prin urmare sunt necesare şi după vaccinare precauţii legate de expunerea la HPV.
Vaccinul HPV Silgard nu trebuie administrat dacă prezinţi o infecţie acută cu febră.In aceste condiţii vaccinarea cu Silgard trebuie amânată până la vindecarea infecţiei. O infecţie minoră însă, cum ar fi o răceală, nu ar trebui să constituie un obstacol în calea vaccinării, dar e mai bine să discuţati cu medicul întâi situaţia dvs.

Observatii


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Silgard Vaccin produs de Merck Sharp, Olanda se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Silgard Vaccin produs de Merck Sharp, Olanda are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Silgard Vaccin.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...