Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita

Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita

32,43 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita

Prospect

Compozitie si Mod de Prezentare


O capsulă Regenon conţine 25 mg de clorhidrat de amfepramonă. Alte componente: Acid tartric, parafină (F 69-73 grade Celsius), parafină lichidă, stearat de aluminiu, acid glutamic, dioxid de siliciu înalt dispersat, gelatină, glicerol 85%, sorbitol, oxid de fier3+ (E 172), 3-etoxi-4-hidroxibenzaldehidă, acid fosforic 85%.

Cutie cu 3 blistere cu cate 10 capsule.

Contraindicatii


Regenon nu va fi administrat în următoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscută la unul dintre ingrediente; tahicardie paroxistică; aritmii tahicardice; feocromocitom; hipertiroidism; forme severe de angină pectorală; glaucom cu unghi închis; hipertensiune pulmonară; hipertensiune arterială severă; antecedente sau afecţiuni cardiovasculare sau cerebrovasculare; antecedente sau afecţiuni psihice incluzând anorexia nervoasă şi depresia; tendinţă la abuz de medicamente, dependenţă de droguri sau alcool; ateroscleroză avansată; copii sub 12 ani. Este contraindicată asocierea acestei terapii cu orice alt produs anorexigen cu activitate centrală datorită riscului de hipertensiune pulmonară, potenţial letală.

Regenon va fi administrat cu prudenţă deosebită în: afecţiuni ale prostatei cu formare de reziduu urinar; în boli metabolice (de ex. diabetul zaharat); în boli cardiace.


Efecte nedorite


Reacţii adverse: Un studiu epidemiologic a arătat că administrarea de anorexigene este un factor de risc în dezvoltarea hipertensiunii pulmonare şi că este puternic asociată cu un risc crescut pentru această reacţie adversă. S-au constatat cazuri de hipertensiune pulmonară la pacienţii trataţi cu acest produs. Hipertensiunea pulmonară arterială este o maladie gravă şi deseori letală. Apariţia sau agravarea dispneei de efort este de obicei primul semn clinic şi necesită oprirea tratamentului şi investigarea într-o unitate specializată (vezi "Recomandări"). Sistemul nervos central: Administrarea timp îndelungat a acestui produs este asociată cu riscul de rezistenţă dobândită, dependenţă şi sindrom de abstinenţă. Reacţiile adverse cele mai des întâlnite sunt reacţiile psihotice sau psihozele, stările depresive, nervozitatea, agitaţia, tulburările de somn şi vertij. Ocazional, pot apărea: stare tensională, iritabilitate, ameţeli sau cefalee. În cazuri izolate, s-au semnalat diskinezii, tulburări de vedere, hiperexcitabilitate, anxietate, euforie, disforie, tremor, midriază, somnolenţă sau influenţarea stării generale. S-au semnalat crize comiţiale. Aparatul cardiovascular: Reacţiile cele mai des constatate sunt tahicardia, palpitaţiile, hipertensiunea şi durerile precordiale. În cazuri izolate s-au semnalat accidente cardiovasculare sau cerebrovasculare, în special accidente vasculare, angină pectorală, infarct miocardic, insuficienţă şi stop cardiac la pacienţii trataţi cu produse anorexigene. În cazuri izolate s-au constatat aritmii şi modificări EKG. Foarte rar s-a semnalat hipotensiune. Tractul gastrointestinal: Frecvent, s-a observat uscăciunea mucoasei bucale; ocazional, constipaţie sau greaţă. În cazuri izolate, s-au semnalat diaree, crampe abdominale, gust neplăcut sau alte tulburări gastrointestinale. Sistemul endocrin: În cazuri foarte rare, au fost observate impotenţă, modificări de libidou, ginecomastie sau tulburări de ciclu. Sistemul hematopoietic: În cazuri izolate, au fost observate depresie medulară, agranulocitoză, leucopenie sau trombocitopenie. Reacţii alergice: În cazuri extrem de rare, pot apărea reacţii alergice sau pseudoalergice cutanate, cum ar fi: exantem, eritem, urticarie şi/sau purpură. În aceste cazuri se va întrerupe imediat tratamentul şi se va informa medicul de specialitate. În literatură au fost menţionate diverse cazuri de reacţii adverse, ca, ex.: disurie, dispnee, alopecie, mialgie, transpiraţie şi poliurie. În cazul unei administrări necorespunzătoare de Regenon, există riscul supradozării şi dezvoltării fenomenului de dependenţă. Administrarea în doze mari şi o perioadă îndelungată poate duce la grave tulburări psihice (halucinaţii şi psihoze).Administrare


Indicaţii de dozare: La adulţi şi copii peste 12 ani se administrează de 3 ori pe zi câte o capsulă de Regenon. Doza zilnică să nu depăşească 3 capsule Regenon pe zi. Ultima administrare să se facă cu cel puţin 4 ore înainte de culcare.

Mod şi durată de administrare: Regenon se administrează nemestecate, cu puţin lichid, înaintea meselor principale. În timpul tratamentului este recomandat ca pacientul să se afle sub supravegherea unui medic cu experienţă în tratarea obezităţii. Înainte de a se prescrie acest produs se vor elimina cauzele secundare organice ale obezităţii. Controlul obezităţii nu poate fi făcut decât în cazul unei aprecieri globale care trebuie să includă dieta, metodele medicale şi psihoterapeutice. Nu se recomandă administrarea produsului seara deoarece provoacă nervozitate şi insomnie. Durata administrării: Durata tratamentului este de 4 - 6 săptămâni şi nu va depăşi trei luni. În cazul în care după 3-4 săptămâni nu s-a constatat o scădere în greutate, tratamentul trebuie întrerupt. La un tratament de peste 4 săptămâni trebuie luat în considerare raportul beneficii/posibile riscuri. Chiar dacă se constată o scădere în greutate, Regenon nu se va administra pe o perioadă mai mare de 12 săptămâni.


Precautii


Precauţii în administrare: În cazul unei administrări de lungă durată există riscul apariţiei supradozării şi dezvoltării fenomenului de dependenţă; în cazuri rare poate duce la grave tulburări psihice. Întreruperea bruscă a tratamentului cu amfepramonă după administrarea timp îndelungat a unei doze mari poate avea drept consecinţe astenia psihică extremă şi stări depresive; au fost descrise modificări ale traseului EEG în somn. Intoxicaţiile cronice cu anorexigene se manifestă prin dermatoze severe, insomnie marcată, iritabilitate, hiperactivitate şi tulburări de personalitate. Cea mai severă manifestare a intoxicaţiei cronice este psihoza, adesea nediferenţiabilă clinic de schizofrenie. În cazul în care acţiunea amfepramonei este redusă, doza prescrisă nu va fi mărită în scopul obţinerii unui efect crescut. Se recomandă întreruperea tratamentului. Ocazional, s-au semnalat cazuri de accidente cardiace sau cerebrovasculare, adeseori ca urmare a scăderii bruşte în greutate. Se vor lua măsuri speciale în vederea asigurării unei scăderi gradate în greutate şi controale regulate la pacienţii obezi care prezintă predispoziţie pentru maladiile vasculare. Acest produs nu va fi prescris pacienţilor care sunt suferinzi sau au prezentat în antecedente boli cardiovasculare, respectiv cerebrovasculare. Acest produs trebuie să fie folosit cu multă prudenţă în cazul pacienţilor epileptici. Studiile sugerează că amfepramona poate induce accesele în epilepsii. De aceea, pacienţii epileptici care primesc Regenon vor fi urmăriţi cu multă atenţie. În anumite cazuri, poate deveni necesară creşterea lentă a dozei sau întreruperea administrării.

Interacţiuni cu alte medicamente: Acţiunea simpatomimetică indirectă a amfepramonei poate fi potenţată în mod periculos de administrarea concomitentă a aminelor adrenergice, a antidepresivelor, amantadinei şi a inhibitorilor MAO. Acest lucru este valabil pentru inhibitorii MAO, chiar şi în primele două săptămâni de la ultima administrare a acestui medicament. Poate fi influenţat necesarul de produse antidiabetice (ex.: insulina). Administrarea concomitentă de anestezice poate da naştere la aritmii. Este redus efectul medicamentelor antihipertensive, în special cele de tip guanetidină, respectiv alfa-metildopa. Acţiunea de stimulare la nivel central, ca şi efectul de inhibare a apetitului sunt înlăturate total sau parţial de administrarea concomitentă de neuroleptice, ca fenotiazine şi butirofenone. Nu sunt excluse o potenţare a acţiunii produsului, ca şi o supradozare datorită administrării concomitente a dozelor mari de cofeină.

Recomandări privind participarea la circulaţie sau folosirea unor utilaje de precizie: Chiar şi în cazul în care produsul Regenon se administrează conform indicaţiilor medicului, gradul de atenţie se poate reduce în suficientă măsură ca să afecteze negativ participarea activă la traficul rutier sau folosirea unor utilaje de precizie. Alcoolul potenţează efectul medicamentului. Din acest motiv, participarea la traficul rutier, folosirea unor utilaje de precizie sau desfăşurarea unor activităţi cu grad mare de periculozitate ar trebui evitate cel puţin în primele zile de tratament. Decizia va fi luată de medic în funcţie de reactivitatea individuală şi doza administrată.

Sarcină şi alăptare: Nu se recomandă administrarea de Regenon în această perioadă. Înaintea începerii tratamentului cu Regenon se va exclude posibilitatea existenţei unei sarcini. Pe durata tratamentului cu Regenon, se folosesc metode contraceptive adecvate. Studii retrospective efectuate pe 1232 de paciente, cărora li s-a administrat amfepramonă în perioada de sarcină comparativ cu un lot martor, nu au arătat o influenţă negativă asupra sarcinii sau a fetusului. Regenon nu se va prescrie în perioada de alăptare, deoarece substanţa activă şi metaboliţii săi sunt excretaţi în laptele matern. Consumul neadecvat de amfepramonă în perioada de sarcină poate conduce la sindromul de abstinenţă la nou-născuţi.Indicatii


Terapie de întreţinere a pacienţilor cu obezitate şi cu un indice al masei corporale de cel puţin 30 kg/m2,, care nu au obţinut rezultate numai cu un regim corespunzător pentru reducerea greutăţii. Indexul masei corporale (Body Mass Index = BMI sau IMC) = greutatea corporală (kg)ş/înălţimea (m)2.

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.
STOC EPUIZAT!!!!


Livrarea Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita produs de Temmler Pharma, Germania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita produs de Temmler Pharma, Germania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Regenon X 30 capsule cu eliberare prelungita.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !