Norvasc 10 mg

Norvasc 10 mg

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Pfizer
Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Norvasc 10 mg

Prospect


Substanta activa: amlodipinum

Indicatii:
Amlodipina este indicata ca prima alegere în tratamentul hipertensiunii si poate fi folosita ca monoterapie în tratamentul hipertensiunii arteriale la majoritatea pacientilor. Pacientilor care nu raspund la monoterapie antihipertensiva cu amlodipina, li se pot asocia diuretice tiazidice, a-blocante, b-blocante sau inhibitori de enzima de conversie. Amlodipina este indicata ca prima alegere în tratamentul ischemiei miocardice datorata obstructiei fixe (angina stabila) si/sau vasospasm/vasoconstrictie (angina Prinzmetal sau angina variabila) a coronarelor. Amlodipina poate fi folosita acolo unde semnele clinice sugereaza o posibila componenta vasospastica/vasoconstrictiva dar vasospasmul/vasoconstrictia nu au fost confirmate. Amlodipina poate fi folosita singura, ca monoterapie, sau în combinatie cu alte medicamente antianginoase la pacienti cu angina care este refractara la nitrati si/sau doze adecvate de -blocante. Amlodipina este indicata în tratamentul pacientilor cu insuficienta cardiaca cronica severa (Clasa NYHA III-IV) fara semne clinice sau simptome de ischemie majora. Într-un studiu (PRAISE) controlat placebo care a evaluat amlodipina la 1153 pacienti cu insuficienta cardiaca cronica severa tratati cu digoxin, diuretice si inhibitori de enzima de conversie, amlodipina a redus semnificativ morbiditatea si mortalitatea, cât si mortalitatea singura la pacienti fara semne sau simptome sugestive de etiologie ischemica.

Contraindicatii:
Amlodipina este contraindicata la pacientii cu sensibilitate cunoscuta la dihidropiridine.

Precautii:
Folsirea la pacientii cu insuficienta hepatica. Ca la toti antagonistii de calciu, timpul de înjumatatire la amlodipina este prelungit la pacientii cu insuficienta hepatica, si recomandarile de dozaj nu au fost stabilite. De aceea medicamentul trebuie administrat cu precautie la acesti pacienti. Folosirea la pacientii cu insuficienta renala. Amlodipina este metabolizata în mare parte în metaboliti inactivi, 10% fiind excretata în urina nemodificata. Modificarile concentratiei plasmatice de amlodipina nu sunt corelate cu gradul insuficientei renale. Amlodipina poate fi utilizata la acesti pacienti în doze normale. Amlodipina nu dializeaza. Folosirea la vârstnici. Timpul de atingere al concentratiilor plasmatice de vârf de amlodipina, este similar la vârstnici si tineri. Clearanceul de amlodipina are tendinta de scadere rezultând cresteri ale AUC (Aria de sub curba) si ale timpului de înjumatatire final la pacientii vârstnici. La pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva cresterile ale AUC si timpului de înjumatatire au fost cele ale grupului de pacienti vârstnici. Amlodipina folosita în doze similare la pacienti vârstnici si tineri este la fel de bine tolerata. De aceea, se recomanda regimuri de dozaj normale. Sarcina si alaptarea. Profilul de siguranta al amlodipinei la gravide sau femei care alapteaza nu a fost stabilit. În studiile de reproducere pe animale nu s-a demonstrat toxicitatea amlodipinei decât prelungirea parturitiei si prelungirea travaliului la sobolani, la doze de 50 de ori mai mari decât maximum recomandat la subiectii umani. Astfel, folosirea în sarcina este recomandata doar acolo unde nu este alta alternativa si când boala în sine constituie un mare risc pentru mama si fat. Efecte asupra conducerii auto si manipularii utilajelor: Nu sunt.

Reactii adverse:
Amlodipina este bine tolerata. În studii clinice controlate placebo cuprinzând pacienti cu hipertensiune sau angina, cele mai frecvente efecte adverse au fost: cefalee, edeme, fatigabilitate, somnolenta, greata, dureri abdominale, roseata, palpitatii si ameteli. În aceste studii nu au fost semnalte modificari clinic semnificative ale testelor de laborator legate de tratamentul cu amlodipina. Efecte adverse mai putin frecvente: modificari ale dinamicii intestinale, artralgii, astenie, dispepsie, dispnee, hiperplazie gingivala, ginecomastie, impotenta, polachiurie, modificari de dispozitie, crampe musculare, mialgii, prurit, rash, tulburari de vedere si rar eritem polimorf. Au fost de asemenea raportate foarte rar, icter si cresteri ale enzimelor hepatice (în general legate de colestaza). Au fost raportate unele cazuri severe care au necesitat spitalizare asociate cu utilizarea de amlodipina. În multe cazuri cauzalitatea este incerta. Ca si la celelalte blocante de calciu, urmatoarele efecte adverse au fost raportate rar si nu se poate face distinctia de istoria bolii de baza; infarct miocardic, aritmie (incluzând tahicardia ventriculara si fibrilatia atriala) si precordialgii. Nu s-a semnalat nici o modificare semnificativa clinic a testelor de laborator legate de administrarea de amlodipina.

Compozitie:
Ingredient activ: amlodipina. Tabletele si capsulele contin: amlodipina besilat echivalenta a 5 sau 10 mg amlodipina.

Administrare:
Atât pentru hipertensiune cât si pentru angina doza uzuala initiala de amlodipina este de 5 mg o data pe zi, care poate fi crescuta la maximum 10 mg în functie de raspunsul pacientului. La pacientii cu insuficienta cardiaca cronica severa (Clasa NYHA III-IV) fara semne sau simptome sugestive de ischemie majora, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi. Tratamentul trebuie initiat cu 5 mg o data pe zi si crescuta la 10 mg o data pe zi în functie de toleranta. Nu este necesara ajustarea dozei de amlodipina la administrarea concomitenta de diuretice tiazidice, b-blocante si inhibitori de enzima de conversie. Folosirea la copii. Nu a fost utilizata amlodipina la copii.

Observatii


Se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Norvasc 10 mg produs de Pfizer se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Norvasc 10 mg produs de Pfizer are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Norvasc 10 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !