Kamiren 2 mg

Kamiren 2 mg

  • Produsul este La comanda
  • Producator: KRKA
Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Kamiren 2 mg

Prospect

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Compoziţie

Kamiren, comprimate a 1 mg
Un comprimat conţine doxazosin 1 mg sub formă de mesilat de doxazosin 1,21 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu. Kamiren, comprimate a 2 mg
Un comprimat conţine doxazosin 2 mg sub formă de mesilat de doxazosin 2,43 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.
Kamiren, comprimate a 4 mg
Un comprimat conţine doxazosin 4 mg sub formă de mesilat de doxazosin 4,86 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu.

Grupa farmacoterapeutică: blocante selective α1-adrenergice; medicamente utilizate în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată.
Indicaţii terapeutice

Kamiren este recomandat în tratamentul hipertensiunii arteriale uşoare şi moderate (în monoterapie sau în asociere cu alte antihipertensive) şi în tratamentul simptomatic al hiperplaziei benigne de prostată.
Contraindicaţii

Hipersensibilitate la doxazosin, la alte quinazoline (prazosin, terazosin) sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Precauţii

Accidentele hipotensive pot să apară după prima doză de Kamiren sau la începutul tratamentului; pentru a preveni aceste fenomene, tratamentul se începe cu doze mici (vezi pct. Doze şi mod de administrare). Se pot produce scăderi marcate ale tensiunii arteriale, cu caracter predominant ortostatic, care pot fi însoţite uneori de tahicardie. Simptomele constau în ameţeli, eventual, cădere. Reducerea ingestiei de lichide şi dieta hiposodată măresc riscul apariţiei hipotensiunii ortostatice. La hipertensivi, medicaţia diuretică trebuie întreruptă câteva zile înainte şi după începerea tratamentului cu blocanţi ? 1-adrenergici. Trebuie avut în vedere că accidentele hipotensive pot să apară si în cazul reluării tratamentului cu Kamiren după câteva zile de pauză. În această situaţie se reia tratamentul cu doza iniţială de 1 mg.
Sincopa poate să apară după prima doză, la creşterea bruscă a dozei sau după asocierea cu diuretice sau alte antihipertensive; fenomenul se datorează hipoxiei cerebrale consecutive hipotensiunii arteriale marcate, instalate brusc.
Ameţeala, căderile şi sincopa pot fi declanşate de ridicarea bruscă în picioare, mai ales direct din poziţia culcat, de efortul fizic excesiv, de căldură şi de consumul concomitent de băuturi alcoolice.
In caz de sincopă, pacientul trebuie menţinut în poziţie culcată, eventual cu picioarele aşezate mai sus decât restul corpului. In anumite cazuri, este necesar tratament de susţinere şi/sau simptomatic. Kamiren trebuie administrat cu precauţie persoanelor cu predispoziţie cunoscută la hipotensiune ortostatică, în caz de cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală avansată sau alte tulburări cerebrovasculare.
Doxazosinul, ca şi alţi blocanţi α1-adrenergici, nu este recomandat în caz de carcinom de prostată (poate masca şi întârzia diagnosticul, care implică intervenţia chirurgicală). Deoarece carcinomul are aceeaşi simptomatologie ca hiperplazia benignă de prostată şi coexistă uneori cu acesta, prezenţa sa trebuie exclusă înainte de începerea tratamentului.
Tensiunea arterială a pacienţilor cu hiperplazie benignă de prostată trebuie controlată la începutul tratamentului şi atunci când se cresc dozele de Kamiren.
Interacţiuni

Doxazosinul se poate administra în asociere cu alte antihipertensive (blocante beta-adrenergice, diuretice, blocante ale canalelor calciului, inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei) totuşi, este necesară prudenţă la începutul tratamentului, deoarece efectul antihipertensiv poate fi potenţat. De asemenea, este necesară prudenţă în cazul asocierii doxazosinului cu alte medicamente care scad tensiunea arterială, cum sunt nitraţii, anestezicele generale şi antidepresivele triciclice, precum şi cu alcoolul etilic.
Se recomandă prudenţă în cazul administrării concomitente cu inductori sau inhibitori enzimatici.
Doxazosinul nu are efecte asupra concentraţiei ASP (antigenul prostatic specific).
Atenţionări speciale

Kamiren trebuie administrat cu prudenţă pacienţilor cu insuficienţă hepatică.

Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea doxazosinului la copii, de aceea la această grupă de vârstă administrarea medicamentului nu este recomandată.

Sarcina şi alăptarea
Informaţi medicul dacă sunteţi însărcinată sau suspectaţi aceasta.
Deoarece nu poate fi exclus riscul asupra fătului, administrarea doxazosinului în timpul sarcinii se va face numai dacă este absolut necesar, după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal.

Studiile efectuate la animale au arătat că doxazosinul se excretă prin laptele matern. În absenţa datelor la om, în funcţie de importanţa tratamentului pentru mamă, se recomandă fie întreruperea alăptării, fie întreruperea administrării medicamentului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
La începutul tratamentului cu doxazosin şi la schimbarea dozei pot să apară ameţeli, vertij şi, rareori, sincopă, care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze şi mod de administrare

Urmaţi strict indicaţiile medicului. Nu trebuie să modificaţi doza sau să întrerupeţi tratamentul fără să întrebaţi în prealabil medicul. Prin administrarea corectă a medicamentului puteţi reduce frecvenţa şi severitatea reacţiilor adverse, iar medicul va putea să stabilească mai uşor doza adecvată.

Medicamentul se poate administra independent de orarul meselor.

În cazul în care pacientul a omis o doză, doza respectivă se va lua cât mai curând posibil. Dacă este momentul pentru doza următoare, se va lua numai acea doză şi nu o doză dublă. Este important să se administreze medicamentul în mod regulat. Dacă pacientul nu a luat doza timp de câteva zile, se va începe o nouă cură de tratament cu cea mai mică doză eficace.

Hipertensiune arterială
Doza iniţială este de 1 mg doxazosin pe zi. Prima doză se va administra seara, la culcare. În funcţie de răspunsul terapeutic, doza zilnică se poate creşte la intervale de 1 – 2 săptămâni până la 2 mg, 4 mg sau 8 mg, administrate în priză unică. De obicei, sunt suficiente 2 – 8 mg doxazosin pe zi. Doza zilnică maximă este de 16 mg doxazosin.

Hiperplazie benignă de prostată la pacienţi normotensivi
Doza iniţială este de 1 mg doxazosin pe zi. Prima doză se va administra seara, la culcare. În funcţie de răspunsul terapeutic, doza zilnică se poate creşte la intervale de 1 – 2 săptămâni până la 2 mg, 4 mg sau 8 mg, administrate în priză unică. De obicei, sunt suficiente 2 – 4 mg doxazosin pe zi. Doza zilnică maximă este de 8 mg doxazosin.
Hiperplazie benignă de prostată la pacienţi hipertensivi
Doza este aceeaşi ca la pacienţii cu hipertensiune arterială fără hiperplazie benignă de prostată (vezi recomandările de mai sus).
Pacienţi cu insuficienţă hepatică
La pacienţii cu insuficienţă hepatică sunt necesare doze mai mici, datorită metabolizării mai lente a medicamentului.
Reacţii adverse

La pacienţii trataţi cu doxazosin pot să apară următoarele reacţii adverse: hipotensiune arterială ortostatică, asociată rareori cu sincopă, ameţeli, vertij, cefalee, fatigabilitate, edeme, astenie, somnolenţă, greaţă şi obstrucţie nazală. S-au semnalat rareori cazuri de incontinenţă urinară, care poate fi corelat ă cu acţiunea farmacologică a doxazosinului.
Foarte rar poate să apară tahicardie.
S-au raportat cazuri izolate de priapism asociate cu utilizarea blocanţilor α1-adrenergici , inclusiv pentru doxazosin.
În timpul tratamentului cu doxazosin s-au raportat următoarele evenimente adverse: palpitaţii, dureri toracice, angină pectorală, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale şi aritmii.
Supradozaj

Semnele şi simptomele care apar în caz de supradozaj se datorează efectului antihipertensiv al doxazosinului. Tratamentul este simptomatic şi de susţinere. Pentru împiedicarea absorbţiei medicamentului se efectueaz ă lavaj gastric sau se administrează cărbune medicinal. Pentru combaterea hipotensiunii arteriale, trebuie administrate intravenos lichide; se pot administra agonişti α-adrenergici.
Dializa nu este recomandată, deoarece o proporţie mare din medicament este legată de proteinele plasmatice.
Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25o C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ambalaj

Cutie conţinând 2 blistere a câte 10 comprimate.
Cutie conţinând 3 blistere a câte 10 comprimat


Livrarea Kamiren 2 mg produs de KRKA se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Kamiren 2 mg produs de KRKA are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Kamiren 2 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !