Telefoane farmacie online: 0727515368
Dreptul de autor © efarma.ro - Toate Drepturile Rezervate. Farmacia online efarma.ro este inregistrata la ANSPDCP ca operator de date cu caracter personal cu numarul 15541/2010. Datele dumneavoastra personale sunt protejate de catre administratorul farmaciei online efarma.ro
Estrofem
- 0/5
- Sunt 0 review-uri
- Adauga un review
- Produsul este La comanda
- Producator: NovoNordisk, Danemarca
18,08 lei
Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra. Va multumim.
Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:
Telefon farmacie : | Vodafone 0727.515.368 | |
Estrofem
Descrierea produsului
Mod de Administrare
LIPSA STOC
Doza uzuală este de 1-2 mg estradiol pe zi (pentru combaterea simptomelor deficientei estrogenice); doza poate fi crescută în anumite situaţii până la 4 mg estradiol pe zi, caz în care se recomandă alte forme farmaceutice.
Estrofem® se administrează oral, un comprimat pe zi fără întrerupere.
Tratamentul la femeile histerectomizate sau aflate la postmenopauză poate fi început în oricare zi a lunii. Dacă femeia mai are menstruatie, tratamentul se începe în ziua a 5-a a ciclului menstrual.
Reactii Adverse
In timpul primelor luni de tratament cu Estrofem® pot să apară, în functie de doză, dureri ale sânilor, greată si edeme la 10% din femeile tratate. Simptomele sunt de obicei tranzitorii.
In următorul tabel sunt redate principalele reacţii adverse si frecventa lor:
Frecventa
Reactii adverse
1/100
Dureri ale sânilor, greată, edeme
1/1000-1/100
Cefalee, reactii tegumentare
<1/1000
Litiază biliară, astm bronsic, alopecie, migrenă, tromboze venoase
Exceptional a fost raportat cancer de sân; de asemenea au apărut cefalee importantă, migrenă, vertij, tulburări de vedere.
Incidente minore care pot să apară în perioada de adaptare a dozei:
semne de hipoestrogenie: bufeuri, insomnie, hemoragii intermenstruale;
semne de hiperestrogenie: senzatie de tensiune la nivelul sânilor.
S-au observat modificări ale unor teste biologice în timpul tratamentului cu estradiol:
hepatice: cresteri trecătoare ale bilirubinemiei, transaminazelor si fosfatazei alcaline;
cresterea concentratiei colesterolului si scaderea concentratiei acizilor grasi în bilă.
Interactiuni
Medicamentele cu efect inductor enzimatic (barbiturice, fenitoină, rimfampicină, carbamazepină etc.) accelerează inactivarea estrogenilor, ceea ce duce la scăderea efectului estradiolului.
Asocierea ciclosporinei cu estradiolul creste concentratia plasmatică a ciclosporinei prin diminuarea eliminării hepatice a acesteia, cu cresterea creatininemiei si a transaminazelor.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la estradiol sau la oricare din componentele produsului;
Tumori maligne de sân cunoscute, suspectate sau în antecedente;
Tumori maligne estrogeno-dependente (ex. cancer endometrial) cunoscute sau suspectate;
Porfirie;
Hemoragii genitale de etiologie neprecizată;
Antecedente tromboembolice;
Tulburări cerebrovasculare;
Afectiuni cardiovasculare: boală coronariană, hipertensiune arterială, valvulopatii;
Sarcină.
4.4 Atentionări si precautii speciale
S-a stabilit că tratamentul cu estrogeni creste riscul cancerului endometrial în absenta asocierii cu progestogeni.
Hiperplazia endometrială (atipică sau adenomatoasă) precede adeseori cancerul endometrial. Totusi, hiperplazia endometrială excesivă poate fi evitată dacă endometrul este protejat de o doză suficientă de progestogen pentru cel putin 10 zile pe lună.
Există unele preocupări privind posibilul risc de cancer de sân la femeile tratate cu estrogeni. Desi multe studii nu au reusit să evidentieze o crestere a incidentei cancerului de sân, altele au arătat o usoară crestere a incidentei în cazul terapiei prelungite (10 ani sau mai mult). Observatiile epidemiologice nu au evidentiat nici o crestere a mortalitătii prin cancer de sân la femeile tratate cu estrogeni.
Inaintea începerii oricărui tratament de substitutie estrogenică se vor efectua examenul fizic si anamneza amănuntită, cu accent deosebit pe măsurarea tensiunii arteriale, examenul sânilor si al abdomenului si pe examenul ginecologic.
Femeile cu uter intact si cu sângerări anormale de etiologie necunoscută sau femeile cu uter intact care au fost tratate anterior cu estrogeni în monoterapie trebuie examinate cu atentie deosebită pentru a se descoperi o posibilă hiperstimulare/malignizare a endometrului înaintea începerii tratamentului cu Estrofem®.
Este necesară prudentă la femeile care prezintă tumori hipofizare, insuficientă renală, boli hepatice severe sau recente, patologie oculară de origine vasculară, colestază recurentă sau prurit gravidic recidivant, boli de colagen (lupus eritematos), otoscleroză.
La femeile cu afectiuni hepatice acute sau cronice sau care au în antecedente o afectare hepatică la care explorările functionale hepatice nu s-au normalizat, trebuie monitorizată functia hepatică în timpul tratamentului cu Estrofem®.
Femeile cu tulburări tromboembolitice venoase sau cu antecedente tromboembolice asociate estrogenilor, trebuie monitorizate atât înainte cât si în timpul tratamentului, prin efectuarea testelor de coagulare plasmatică.
Femeile aflate sub tratament antihipertensiv sau pacientele cu epilepsie, migrenă, depresie, diabet zaharat, astm bronsic sau insuficientă cardiacă trebuie monitorizate.
Fibroamele uterine pre-existente pot creste în volum în timpul terapiei cu estrogeni; de asemenea simptomele unei endometrioze pot fi exacerbate.
Dacă în timpul sau după tratamentul cu estrogeni apar sângerări anormale sau neregulate, trebuie efectuată biopsie prin aspiratie sau chiuretaj pentru a elimina posibilitatea unei malignităti uterine.
Ca regulă generală, în timpul tratamentelor lungi cu estrogeni trebuie efectuat anual examenul fizic, inclusiv examenul ginecologic.
Prevenirea pe termen lung a demineralizării osoase trebuie rezervată femeilor cu risc crescut de fracturi.
Motive pentru întreruperea imediată a tratamentului
Indicatiile pentru întreruperea imediată a tratamentului cu estrogeni sunt:
tulburările tromboembolice venoase;
aparitia icterului;
aparitia unei cefalee de tip migrenos;
aparitia bruscă a unor tulburări vedere;
cresterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Contraceptia
Estrofem® nu are efecte contraceptive.
Compozitie si Mod de Ambalare
Estrofem® 1 mg
Un comprimat filmat conţine estradiol 1 mg sub formă de estradiol hemihidrat 1,03 mg.
Estrofem® 1 mg
Comprimate filmate
Indicatii
Estrofem® 1 mg este indicat în tratamentul sindromului de deficienţă estrogenică, inclusiv în prevenirea osteoporozei la femeile aflate în perioada postmenopauză, cu risc crescut de fracturi. De asemenea, atenuează sau suprimă tulburările de menopauză vasomotorii (bufeuri), modificări atrofice genitourinare (atrofie vulvovaginală, dispareunie, incontinenţă urinară) şi tulburări psihice (tulburări de somn, astenie).
La femeile cu uter intact trebuie luată în considerare terapia asociată cu progesteron.
Observatii
Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.
STOC EPUIZAT
Livrarea Estrofem produs de NovoNordisk, Danemarca se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.
NOTA: Fotografia produsului Estrofem produs de NovoNordisk, Danemarca are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Estrofem.
Sunt 0 review-uri scrise
Adauga comentariuMomentan nu exista niciun review la acest produs !