Doxiciclina 250 mg

Doxiciclina 250 mg

Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Doxiciclina 250 mg

Prospect

Puteti beneficia de ofertele noastre cu produse GRATIS. 


Daca doxiciclina este administrata la copii mai mici de 8 ani, pot sa apara discromie dentara ireversibila (colorarea dintilor in galben sau brun) sau hipoplazia definitiva a smaltului. La nou-nascuti s-a constatat o incetinire reversibila a cresterii osoase.
Tulburari digestive: greata, varsaturi, epigastralgii, diaree, anorexie, glosite, enterocolite, candidoze anogenitale.
Reactii de hipersensibilizare: urticarie, rash, prurit, edem Quincke, reactii anafilactice, purpura reumatoida, pericardita, exacerbarea lupusului eritematos preexistent.
Reactii de fotosensibilizare: rash, rare cazuri de eritrodermie. Tulburari hematologice: anemie hemolitica, trombocitopenie, eozinofilie, neutropenie. Pentru tetracicline s-a raportat hiperazotemie extrarenala datorita unui efect anabolizant ce poate fi potentat prin asocierea diureticelor. Pâna in prezent acest efect nu a fost observat pentru doxiciclina.


Doze si mod de administrare


Adulti:
- cu greutate peste 60 kg: doza recomandata este de 200 mg doxiciclina (2 capsule Doxiciclina) pe zi, intr-o singura priza;
- cu greutate sub 60 kg: doza recomandata in prima zi este de 200 mg doxiciclina (2 capsule Doxiciclina), administrate oral in priza unica, apoi 100 mg doxiciclina (1 casula Doxiciclina) pe zi.


Atentionari speciale


Sarcina si alaptarea:
Doxiciclina, ca si celelalte tetracicline, traverseaza placenta si este excretata in laptele matern. Este contraindicata la femeile insarcinate si la cele care alapteaza, deoarece medicamentul se acumuleaza in mugurii dentari si in epifizele oaselor lungi ale fatului, putând produce discromii dentare (colorarea in galben sau brun a dentinei), hipoplazii dentare, intârzierea cresterii oaselor.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Nu este influentata capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Interactiuni


Asocierea cu retinoizii este contraindicata. Se asociaza cu prudenta cu:
• anticoagulantele cumarinice - cresterea efectului anticoagulant si risc de hemoragie. Este necesar controlul frecvent al nivelului de protrombina prin INR; dozele anticoagulantelor cumarinice se vor adapta in functie de valorile parametrilor coagularii când acestea se administreaza concomitent cu doxiciclina;
• anticonvulsivante inductoare enzimatic - barbiturice, carbamazepina, fenitoina - asocierea determina scaderea concentratiei plasmatice a doxiciclinei si impune modificarea dozei acesteia;
• produse care contin fier - se vor administra la un interval de cel putin 2 ore fata de doxiciclina deoarece scad absorbtia doxiciclinei prin formarea de complexe neabsorbabile;
• antiacide (saruri, oxizi, hidroxizi de magneziu, aluminiu si calciu): diminua absorbtia doxiciclinei. Se vor administra la interval de doua ore, daca este posibil;
• adenozina: diminua absorbtia doxiciclinei datorita prezentei in compozitia ei a unui antiacid; se administreaza la interval de doua ore;
• metoxifluran - s-a constatat o crestere a nefrotoxicitatii.
Nu se asociaza cu beta-lactamine; medicamentele bacteriostatice precum doxiciclina pot interfera cu efectul bactericid al beta-lactaminelor.


Indicatii Terapeutice


Infectii cu germeni sensibili la doxiciclina:
• bruceloza;
• pasteureloza;
• infectii pulmonare, genitourinare si oftalmice cu chlamidii;
• rickettsioze;
• infectii cu Coxiella burnetti (febra Q);
• infectii gonococice;
• infectii ORL si bronhopulmonare cu Haemophylus influenzae, in special acutizarile bronsitelor cronice;
• infectii cu treponeme (in sifilis, tetraciclinele nu sunt indicate decât in caz de alergie la beta-lactamine);
• infectii cu spirochete (boala Lyme, leptospiroza);
• acnee inflamatorie medie-severa si componenta inflamatorie a acneei mixte.


Contraindicatii


Hipersensibilitate la doxiciclina, alte tetracicline sau la oricare dintre excipientii produsului. Asociere cu retinoizi. Copii sub 8 ani. Sarcina.

Precautii


Daca doxiciclina este administrata in clinostatism sau cu o cantitate prea mica de apa pot sa apara disfagie, esofagite, ulceratii esofagiene. Datorita riscului de fotosensibilizare, se recomanda evitarea expunerii la soare sau la radiatii UV pe toata perioada tratamentului. Se va opri tratamentul la aparitia primelor semne de eritem datorat unei reactii de fotosensibilizare.

Compozitie


O capsula contine doxiciclina 100 mg sub forma de clorhidrat de doxiciclina si excipienti: amidon de porumb, stearat de magneziu.

Ambalaj


Cutie cu un blister a 10 capsule.

OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Livrarea Doxiciclina 250 mg produs de Lek Pharmatec,Slovenia se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Doxiciclina 250 mg produs de Lek Pharmatec,Slovenia are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Doxiciclina 250 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !