Captopril 50 mg

Captopril 50 mg

4.88 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Captopril 50 mg

Prospect


Indicatii:
Hipertensiune arteriala: terapie initiala în forme usoare si moderate de hipertensiune arteriala, la pacientii cu functie renala normala; preferat la hipertensivii cu astm, bronhopatii obstructive, diabet insulino-dependent, boli vasculare periferice la care beta-adrenoliticele sunt contraindicate; recomandat în hipertensiunea maligna, renovasculara, stadiul final al insuficientei renale. Insuficienta cardiaca: tratamentul insuficientei cardiace congestive la cazurile care nu raspund corespunzator tratamentului cu diuretice si digitalice, asociindu-se acestora.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la captopril sau orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei I. Stenoza arterei renale bilaterale sau a unei artere renale pe rinichi unic (mai ales în asociere cu diuretice).

Precautii:
Insuficienta renala. Insuficienta cardiaca, stenoza valvulara. Interventii chirurgicale majore, anestezie. Sarcina, alaptare: Hiperkaliemie. Atentionari speciale: Pacientii tratati cu captopril vor fi avertizati sa raporteze orice simptome de infectie (ex. febra, inflamatia gâtului) datorita faptului ca produsul poate induce neutropenie; în aceste cazuri se determina leucograma. Tratamentul cu captopril în cazul pacientilor cu insuficienta renala impune determinarea leucogramei înainte si timp de trei luni dupa începerea tratamentului, la intervale de aproximativ doua saptamâni. În cazul pacientilor cu boli de colagen sau a celor tratati cu alte medicamente recunoscute pentru efectul lor asupra leucocitelor sau raspunsului imunitar, si atunci când este incriminata si o insuficienta renala, captoprilul se va utiliza numai dupa aprecierea raportului risc/beneficii. Morbiditate si mortalitate fetala/neonatala: Administrarea captoprilului pe durata sarcinii nu este recomandata. De asemenea, în cazul femeilor care au ramas însarcinate în timp ce urmau un tratament cu captopril se recomanda întreruperea acestuia. În cazurile foarte rare în care tratamentul cu captopril pe durata sarcinii nu poate fi întrerupt sau înlocuit, pacientele vor fi avertizate în legatura cu riscurile administrarii lui.

Reactii adverse:
Renale: Proteinurie. Foarte rar, insuficienta renala, sindrom nefrotic, poliurie, oligurie. Hematologice: Neutropenie, agranulocitoza. Pot aparea si cazuri de anemie, trombocitopenie, pancitopenie. Dermatologice: Rash, adesea cu prurit si uneori cu febra, artralgii, eozinofilie. Angioedem al fetei, eritem sau paloare. Cardiovasculare: Hipotensiune (în asociere cu diuretice), tahicardie, palpitatii, precordialgii, angina pectorala.

Compozitie:
Un comprimat contine 25 mg si respectiv 50 mg captopril si excipienti: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb, stearat de magneziu.

Actiune:
Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei I. Captoprilul determina scaderea tensiunii arteriale iar în insuficienta cardiaca scade rezistenta periferica, pre- si post- sarcina, creste debitul cardiac si capacitatea de efort. Are o absorbtie rapida si buna dupa administrarea orala, timpul de înjumatatire de 2-3 ore, biodisponibilitate 70% pe nemâncate si 30-40% dupa masa, eliminare urinara. Nu traverseaza bariera hematoencefalica, iar în lapte realizeaza 1% din concentratia sanguina.

Administrare:
Se administreaza cu o ora înainte de mese. Dozele si modul de administrare trebuie individualizate. Hipertensiune: Initializarea tratamentului necesita evaluarea tratamentului antihipertensiv recent si a starii clinice a pacientului. Doza initiala este de 25 mg de 2-3 ori/zi. Daca dupa 1-2 saptamâni de tratament nu se obtine controlul satisfacator al tensiunii arteriale, doza poate fi crescuta la 50 mg de 2-3 ori/zi, concomitent cu restrictia sodiului din alimentatie. De regula, doza uzuala nu depaseste 50 mg de 3 ori/zi. Daca nici în acest caz tensiunea arteriala nu este satisfacator controlata dupa 1-2 saptamâni de tratament, se recomanda asocierea unui diuretic tiazidic (ex. hidroclorotiazida, 25 mg/zi, în priza unica). Doza de diuretic poate fi crescuta la intervale de 1-2 saptamâni pâna la nivelul sau curent. În cazul în care se doreste o scadere mai accentuata a tensiunii, doza de captopril poate fi crescuta la 100 mg de 2-3 ori/zi si chiar la 150 mg de 2-3 ori/zi, fara a depasi însa 450 mg/zi. Insuficienta cardiaca: Administrarea captoprilului necesita evaluarea tratamentului recent cu diuretice si posibilitatea unei depletii severe de sodiu si volum. La pacientii cu tensiune normala sau scazuta, care au primit un tratament sever cu diuretice si care pot prezenta hiponatremie si/sau hipovolemie, se recomanda initializarea tratamentului cu doze de 6,25-12,5 mg de 3 ori/zi, ajungându-se la doza uzuala în câteva zile. De regula, doza initiala uzuala este de 25 mg de 3 ori/zi, crescându-se la nevoie la 50 mg de 3 ori/zi.

Flacon 30 comprimate.

Observatii


Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Captopril 50 mg produs de Labormed Pharma se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Captopril 50 mg produs de Labormed Pharma are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Captopril 50 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie

Zomen 30 mg Zomen 30 mg

39.01 lei

Enalapril 20 mg Enalapril 20 mg

6.39 lei

Renitec 10 mg Renitec 10 mg

10.40 lei

Prestarium 5 mg Prestarium 5 mg

40.63 lei

Ranolip 20 mg Ranolip 20 mg

22.84 lei

Monopril 20 mg Monopril 20 mg

28.24 lei

Cibacen 20 mg Cibacen 20 mg

56.63 lei