Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci

Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci

298,90 lei
  • Primesti 5 puncte de fidelitate

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci

Descrierea produsului1. Ce este Veregen si pentru ce se utilizeaza 
Veregen este un medicament din plante utilizat numai pentru afectiuni la nivelul pielii. Substanta activa este un extract din frunzele de ceai verde. Veregen este utilizat pentru tratamentul local al verucilor (Condylomata acuminata) de la nivelul organelor genitale (sexuale) sau din jurul anusului. Veregen este utilizat la adulti cu functie normala a sistemului imunitar. Trebuie sa va adresati medicului daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau dupa 4-6 saptamani de tratament.2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Veregen 
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte sa utilizati Veregen. 
Nu utilizati Veregen
– Daca sunteti alergic (hipersensibil) la extractul de ceai verde sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct 6 Continutul ambalajului si alte informatii).
Atentionari si precautii 
– Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti orice probleme cu ficatul sau cu sistemul imunitar. Veregen nu trebuie utilizat daca aveti insuficienta hepatica sau daca sistemul imunitar este afectat (ca urmare a unor boli sau a altor tratamente pe care le urmati)
– Nu utilizati Veregen pana cand zona ce trebuie tratata nu s-a vindecat dupa medicamentele sau tratamentele chirurgicale anterioare.
– Evitati contactul cu ochii, narile, buzele si gura. In cazul in care unguentul intra in contact cu oricare dintre aceste zone, trebuie indepartat si/sau spalat cu apa.
– Nu aplicati pe rani deschise sau inflamate
– Veregen nu trebuie utilizat pe membranele mucoase, nu este destinat tratamentului verucilor de la nivelul vaginului, cervixului, uretrei sau in interiorul anusului.
– Femeile cu veruci genitale, la nivelul regiunii vulvare, trebuie sa utilizeze unguentul cu precautie datorita aparitiei mai frecvent a reactiilor adverse locale mai severe.
– Barbatii necircumcisi cu veruci situate sub preput trebuie sa retraga preputul in fiecare zi si sa se spele sub acesta pentru a preveni fimoza. In cazul in care apar semne de strictura (de exemplu rani deschise, umflarea pielii sau dificultate in retragerea pielii) trebuie sa opriti imediat tratamentul si sa va adresati medicului dumneavoastra.
-Veregen nu distruge virusul HPV si nu protejeaza impotriva transmiterii bolii; prin urmare, sunt necesare masuri de precautie speciale inainte de activitatea sexuala; vezi pct. 3 al acestui prospect
Cum sa utilizati Veregen
– In cazul in care partenerul sexual prezinta veruci genitale, este recomandat tratamentul pentru a preveni reinfectia. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.
– Nu expuneti suprafata tratata la radiatii solare, lampi solare sau solare.
– Veregen pateaza hainele si asternutul.
– La nivelul locului de aplicare pot sa apara reactii adverse usoare, cum sunt: roseata, mancarime, iritatie (cel mai frecvent senzatie de arsura), durere sau mici zone umflate ale pielii; aceste reactii sunt foarte frecvente si nu necesita oprirea tratamentului. Aceste reactii au tendinta sa se amelioreze dupa primele saptamani de tratament; vezi pct. 4 Reactii adverse posibile.
Copii si adolescenti 
Veregen nu este recomandat pentru a fi ulizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani. Veregen impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente sau ati utilizat recent alte tratamente pentru verucile de la nivelul organelor genitale sau anus. Veregen nu trebuie utilizat in asociere cu un alt tratament aplicat la nivelul verucilor. Veregen nu trebuie utilizat pana cand pielea este vindecata complet in urma altor tratamente.
Veregen impreuna cu alimente si bauturi 
Nu exista interactiuni cu alimente sau lichide. Veregen nu trebuie utilizat impreuna cu suplimente alimentare ce contin cantitati mari de extract din frunze de ceai verde.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
Sarcina 
Nu exista sau sunt date insuficiente cu privire la utilizarea Veregen la femeile gravide. Studiile efectuate la animale au evidentiat toxicitate asupra sistemului reproducator. Ca o masura de precautie, este de preferat sa se evite administrarea Veregen in timpul sarcinii, desi expunerea sistemica la epigalocatechingalat este de asteptat sa fie scazuta ca urmare a aplicarii cutanate (vezi pct. 3. “Cum sa utilizati Veregen”).
Alaptarea 
Nu se cunoaste daca Veregen sau metabolitii acestuia sunt secretati in laptele uman. Nu poate fi exclus un risc pentru sugar. Nu sunt anticipate reactii asupra noului-nascut/ sugarului in timpul alaptarii deoarece expunerea sistemica la epigalocatechingalat este de asteptat sa fie scazuta ca urmare a aplicarii cutanate a Veregen.
Fertilitatea 
Nu se cunoaste vreun efect asupra fertilitatii al Veregen in cazul in care este utilizat conform recomandarilor.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii cu privire la efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Cu toate acestea este putin probabil ca tratamentul sa aibe vreun efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau folosi utilaje.
Veregen contine miristat de izopropil si monopalmitostearat de propilenglicol 
Veregen contine, pe langa alte componente, si cantitati mari de miristat de izopropil care poate cauza iritatii si sensibilitate la nivelul pielii si monopalmitostearat de propilenglicol care poate cauza iritatii ale pielii.3. Cum sa utilizati Veregen 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul, daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de pana la 0,5 cm unguent (250 mg) pentru toate verucile, aplicat de trei ori pe zi (dimineata, la pranz si seara)
– Spalati-va mainile inainte si dupa aplicarea unguentului. 
– Aplicati o cantitate mica de Veregen pe fiecare veruca cu ajutorul degetelor si estompati pentru a obtine acoperirea completa a acestora cu un strat subtire de unguent.
– Nu aplicati unguentul intern (in anus, uretra sau vagin)
– Nu acoperiti cu bandaje suprafata pe care ati aplicat unguentul.
– Nu este necesar sa spalati unguentul de pe suprafata tratata inainte de urmatoarea aplicare. Atunci cand spalati suprafata tratata sau faceti baie, aplicati ulterior unguent.
– Aplicati Veregen de trei ori pe zi (dimineata, la pranz si seara). 
– Noi veruci pot sa apara in timpul tratamentului; acestea trebuie sa fie tratate in acelasi mod.
– Verucile genitale reprezinta o boala cu transmitere sexuala; prin urmare puteti infecta si partenerul prin activitatea sexuala. Prezervativele trebuie utilizate pana la disparitia completa a verucilor. De asemenea, utilizarea prezervativelor previne reinfectarea.
– Veregen poate reduce eficienta prezervativelor si diafragmei. Inainte de activitatea sexuala, indepartati intai unguentul prin spalare cu apa calduta si sapun delicat si ulterior aplicati prezervativul. Intrebati doctorul despre alte metode de contraceptie aditionale.
– In cazul femeilor aflate la menstruatie care utilizeaza absorbante: introduceti absorbantul inainte de aplicarea unguentului. Daca este nevoie sa schimbati absorbantul in timp ce aveti unguent pe piele, evitati ca unguentul sa atinga vaginul. In cazul aplicarii accidentale la nivel vaginal, curatati imediat prin spalare cu apa calduta si sapun delicat.
– Durata tratamentului cu Veregen trebuie sa continue pana la disparitia completa a tuturor verucilor, dar nu mai mult de 16 saptamani, chiar daca apar noi veruci in timpul tratamentului. Daca verucile nu dispar sau daca reapar la terminarea tratamentului, adresati-va medicului dumneavoastra.
Utilizare la copii si adolescenti (cu varsta mai mica de 18 ani) 
Veregen nu este autorizat spre utilizare la copii si adolescenti cu varsta mai mica de 18 ani.
Pacienti varstnici 
Exista experienta limitata cu privire la utilizarea Veregen la pacientii varstnici.
Insuficienta hepatica 
Veregen nu trebuie utilizat daca functia dumneavoastra hepatica este afectata (de exemplu ascita, ingalbenirea pielii datorita unei disfunctii hepatice).
Daca utilizati mai mult Veregen decat trebuie 
Puteti avea reactii locale mai severe (vezi pct. 2 Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Veregen si pct 4 Reactii adverse posibile).
Indepartati surplusul de unguent prin spalare cu sapun delicat si apa.
Daca inghiti unguent accidental, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Daca uitati sa utilizati Veregen 
Continuati cu schema dumneavoastra obisnuita. Nu aplicati o doza dubla pentru a inlocui doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Veregen Nu se mai obtine vindecarea verucilor.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.4. Reactii adverse posibile 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai multe reactii adverse ale Veregen se datoreaza actiunii sale locale asupra pielii si apar la nivelul sau in jurul suprafetei tratate. Cei mai multi pacienti au prezentat roseata, mancarime, iritatie, durere sau umflaturi ale pielii. Aceste reactii usoare sunt asteptate dupa utilizarea unguentului si au tendinta sa se amelioreze dupa primele saptamani de tratament. Daca vreo reactie cutanata devine suparatoare pe durata tratamentului si va afecteaza activitatea cotidiana sau apar vezicule, adresati-va medicului dumneavoastra.
Este posibil sa fie necesara intreruperea tratamentului. Tratamentul poate fi reluat dupa ce reactiile la nivelul pielii s-au diminuat. In cazul in care la nivelul locului de aplicare apar vezicule, adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca prezentati vreo reactie pe piele severa care va produce disconfort mare, de exemplu inflamatii / infectii locale, mici rani deschise, umflarea (tumefierea) nodulilor limfatici sau alte reactii severe (exemplu constrictia preputului sau uretrei, dificultati la urinat sau dureri severe), trebuie sa opriti 5 tratamentul, spalati suprafata pe care a fost aplicat unguentul cu sapun delicat si apa calduta si adresati-va medicului dummeavoastra imediat.
Pentru estimarea reactiilor adverse sunt utilizate urmatoarele frecvente determinate: Foarte frecvente: Pot aparea la mai mult de 1 din 10 pacienti tratati
Frecvente: Pot aparea la mai putin de 1 din 10 pacienti, dar mai mult de 1 din 100 patienti tratati
Mai putin frecvente: Pot aparea la mai putin de 1 din 100 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000 patienti tratati
Foarte frecvente: – Reactii locale ale pielii la nivelul verucilor unde a fost aplicat Veregen incluzand: roseata, senzatie de mancarime, iritatie/senzatie de arsura, durere, umflare a pielii, mici rani deschise, intarirea pielii si vezicule.
Frecvente:
– Reactii la nivelul locului de aplicare: cruste, supuratii, sangerari, umflare a pielii
– Tumefierea (umflarea) ganglionilor limfatici inghinali
– Constrictia preputului (fimoza)
Mai putin frecvente:
– Cicatrici la nivelul locului de aplicare, fisuri, piele uscata, discomfort, eroziuni, cresterea sau pierderea sensibilitatii, noduli, papule, inflamatia pielii, modificari ale culorii pielii la nivelul locului de aplicare, necroza locala, eczema.
– Pustule la nivelul locului de aplicare, infectii la nivelul locului de aplicare, herpes genital, infectii stafilococice, infectii produse de fungi (ciuperci) la nivelul vaginului, inflamatia uretrei, vulvei sau vaginului.
– Durere, cresterea frecventei si necesitatii de a urina. – Inflamatia preputului sau capului penisului, durere in timpul actului sexual.
– Eruptie trecatoare pe piele, hipersensibilitate
Reactii adverse ce au fost observate numai la concentratii mari de unguent (Veregen 15%):
– Piodermita, vulvita – Constrictia uretrei / dificultati la urinat, secretii vaginale
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.
Raportarea reactiilor adverse 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.5. Cum se pastreaza Veregen 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C.
A se utiliza in decurs de 6 saptamani de la prima deschidere a tubului.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe eticheta tubului si a cutiei .{EXP}. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.6. Continutul ambalajului si alte informatii 
Ce contine Veregen 
Substanta activa este un extract din frunze de ceai verde. 1 g unguent contine 100 mg extract (extract uscat, rafinat) de Camellia sinensis (L.) O. Kuntze folium (frunze de ceai verde) (24-56:1), corespunzand la 55-72 mg (-)-epigalocatechin galat. Solvent de prima extractie: apa. Celelalte componente sunt: parafina alba moale (contine dl-α tocoferol), ceara alba de albine, izopropil miristat, alcool oleic, propilenglicol monopalmitostearat.
Cum arata Veregen si continutul ambalajului
Veregen este un unguent de culoare bruna si consistenta usoara, disponibil in tuburi de 2 marimi: 15g si 30g.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
 Meditrina Pharmaceuticals LTD Herakleitou 117, 15238 Halandri, Atena Grecia
Fabricantul: Medigene AG Lochhamer Str. 11, 82152 Planegg/Martinsried GermaniaLivrarea Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci produs de Medigene AG se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci produs de Medigene AG are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Veregen extract frunze ceai verde tratament veruci.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !