TamiFlu 75 mg

TamiFlu 75 mg

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

TamiFlu 75 mg

Prospect

Contraindicatii


STOC EPUIZAT

Compozitie


STOC EPUIZAT

Mod de Prezentare


Ce este Tamiflu?
Tamiflu este un medicament care conţine substanţa activă oseltamivir. Este disponibil sub formă de capsule (galbene: 30 mg; gri: 45 mg; galbene şi gri: 75 mg) şi sub formă de pulbere din care se prepară o suspensie orală (12 mg/ml).
Pentru ce se utilizează Tamiflu?
Tamiflu se utilizează pentru tratarea şi prevenirea gripei la adulţi şi copiii cu vârsta peste un an:

pentru tratarea gripei, poate fi folosit la pacienţii care prezintă simptome de gripă atunci când se cunoaşte că virusul gripal circulă în comunitate.

pentru prevenirea gripei, poate fi folosit la pacienţii care au avut contact cu cineva care are gripă. prevenirea gripei se realizează de la caz la caz, dar în cazuri excepţionale se poate efectua şi sub forma unui program sezonier, de exemplu atunci când vaccinul gripal nu este suficient şi în cazul unei pandemii (o epidemie mondială de gripă).
Tamiflu nu poate înlocui vaccinarea antigripală, iar utilizarea sa trebuie să se bazeze pe recomandări oficiale.
Medicamentul se poate elibera numai pe bază de reţetă.
Cum se utilizează Tamiflu?
Pentru tratarea gripei, tratamentul cu Tamiflu trebuie iniţiat în decurs de două zile de la apariţia simptomelor. Se administrează o doză de două ori pe zi timp de cinci zile. Pentru prevenirea gripei, tratamentul cu Tamiflu trebuie iniţiat în decurs de două zile de la contactul cu persoana care are gripă. Se administrează o doză o dată pe zi timp de cel puţin 10 zile de la contactul cu persoana infectată. Dacă Tamiflu este utilizat în timpul epidemiei de gripă, această doză se poate administra timp de până la şase săptămâni.
Doza de Tamiflu este de 75 mg pentru adulţi şi copiii cu greutatea peste 40 kg. Pentru copiii sub 40 kg doza se ajustează în funcţie de greutate utilizând capsulele cu dozaj mic (30 sau 45 mg) sau suspensia orală la copiii care nu pot înghiţi capsulele. Pentru informaţii complete, a se consulta prospectul.
Tamiflu nu se utilizează la copiii cu vârsta sub un an. Dozele trebuie reduse la pacienţii cu afecţiuni renale.

Cum acţionează Tamiflu?
Oseltamivirul, substanţa activă conţinută de Tamiflu, acţionează specific asupra virusului gripal, blocând anumite enzime de la suprafaţa acestuia numite neuraminidaze. Odată ce neuraminidazele au fost blocate, virusul nu se mai poate răspândi. Oseltamivirul acţionează atât asupra neuraminidazelor virusurilor gripale de tip A (tipul cel mai comun), cât şi asupra neuraminidazelor virusurilor gripale de tip B.
Cum a fost studiat Tamiflu?
Efectele Tamiflu au fost iniţial testate pe modele experimentale înainte de a fi studiate pe subiecţi umani.
În studiile asupra tratării gripei la oameni (2 413 adulţi şi adolescenţi, 741 de pacienţi vârstnici şi 1 033 de copii), Tamiflu a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv). Eficacitatea tratamentului a fost măsurată cu ajutorul unei grile de scor în care pacienţii şi-au înregistrat simptomele (stare febrilă, dureri musculare, dureri de cap, dureri de gât, tuse, disconfort general, rinoree).
Pentru prevenirea gripei, Tamiflu a fost studiat la pacienţii care au fost expuşi la boală în condiţiile în care numai unul din membrii familiei avea gripă (962 de cazuri) sau în timpul unei epidemii (1 562 de subiecţi cu vârste între 16 şi 65 de ani şi 548 de vârstnici din azilurile de bătrâni). Studiile au evaluat numărul de cazuri de gripă care au fost demonstrate prin teste de laborator. De asemenea, unul dintre studii a evaluat utilizarea Tamiflu în cadrul aceleiaşi familii (277 de familii), atât pentru tratarea persoanei care prezintă gripă, cât şi pentru tratarea şi prevenirea gripei la cei care au avut contact cu persoana respectivă.
Ce beneficii a prezentat Tamiflu în timpul studiilor?
În studiile privind tratarea adulţilor, Tamiflu a redus durata bolii de la 5,2 zile la pacienţii care au luat placebo la 4,2 zile pentru pacienţii care au luat Tamiflu. La copiii cu vârsta între unu şi şase ani, durata bolii s-a redus la 1,5 zile.
În studiile privind prevenirea bolii, tratamentul cu Tamiflu a redus incidenţa gripei la persoanele care au avut contact cu un bolnav de gripă. În studiul desfăşurat în timpul unei epidemii, 1% din persoanele care au primit Tamiflu s-au îmbolnăvit de gripă după contact, comparativ cu 5% dintre cei care au primit placebo. În familiile în care o singură persoană avea gripă, în urma tratamentului preventiv cu Tamiflu, 7% din membrii aceleiaşi familii s-au îmbolnăvit de gripă, faţă de 20%, care s-au îmbolnăvit când nu li s-a administrat un tratament preventiv.
Care sunt riscurile asociate cu Tamiflu?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Tamiflu la adulţi şi adolescenţi (observate la mai mult de 1 din 10 pacienţi) sunt dureri de cap şi greaţă (senzaţia de rău). La copii, cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 din 10 pacienţi) sunt vărsături şi diaree. Pentru lista completă a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Tamiflu, a se consulta prospectul.
Tamiflu nu se administrează pacienţilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la oseltamivir sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.
De ce a fost aprobat Tamiflu?
În mod normal, gripa sezonieră este controlată cu ajutorul vaccinării. Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotărât că beneficiile medicamentului Tamiflu sunt mai mari decât riscurile sale pentru tratarea şi prevenirea gripei ca metodă suplimentară în cazul unei pandemii sau când vaccinurile antigripale nu sunt eficace împotriva virusului gripal care produce epidemia sezonieră. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Tamiflu.
Alte informaţii despre Tamiflu:
Comisia Europeană a acordat Roche Registration Limited o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Tamiflu, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 20 iunie 2002. Autorizaţia de introducere pe piaţă a fost reînnoită la 20 iunie 2007.

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie in baza de prescriptie medicala.
STOC EPUIZATLivrarea TamiFlu 75 mg produs de Hoffman La Roche se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului TamiFlu 75 mg produs de Hoffman La Roche are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului TamiFlu 75 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...