Retin A

Retin A

13,84 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Retin A

Prospect

Indicatii


Retin-A este indicat ca terapie topica pentru tratamentul acneei vulgare.
PRODUSUL NU ESTE PE STOC!!!


Contraindicatii


Hipersensibilitate la orice component al acestui produs. : Nu se recomanda initierea tratamentului Retin-A sau continuarea utilizarii acestuia în prezenta pielii iritate (de exemplu eritem, descuamare, prurit, insolatii etc.) înainte ca aceste simptome sa regreseze. La anumiti indivizi sensibili, Retin-A poate induce fenomene locale severe ca: eritem, tumefiere, prurit, senzatie de caldura, arsura sau usturime, pustule, cruste si/sau descuamare, pe portiunea de aplicare. Daca gradul de iritatie locala se mentine, pacientul va fi instruit fie sa aplice medicatia cu o frecventa mai mica, fie sa întrerupa temporar tratamentul. S-a relatat ca tretinoinul provoaca o iritatie severa pe pielea eczematoasa si se va utiliza cu maxima precautie la acesti pacienti. Daca pacientul dezvolta o iritatie severa sau persistenta, acesta va fi sfatuit sa întrerupa complet tratamentul cu Retin-A si daca este necesar, sa consulte un medic. Conditiile climaterice extreme, cum ar fi vântul, frigul si umiditatea scazuta, pot irita pielea tratata cu Retin-A si pot determina uscarea acesteia. Expunerea la radiatiile solare, incluzând lampile cu lumina ultravioleta, poate provoca o iritare suplimentara. Asadar, expunerea va fi evitata sau minimalizata în timpul utilizarii tretinoinului. Un pacient care se expune considerabil radiatiilor solare prin obligatiile profesionale si/sau orice pacient sensibil inerent la radiatiile solare, va lua precautii speciale. Când expunerea la radiatiile solare nu poate fi evitata, se recomanda utilizarea produselor si a îmbracamintii de protectie solara pe suprafetele tratate. Copii: Siguranta în utilizare si eficacitatea în cazul copiilor, nu au fost stabilite.


Reactii Adverse


Este de asteptat un anumit grad de iritatie locala. Cele mai obisnuite reactii adverse semnalate sunt: uscarea pielii, arsura, usturime, senzatie de caldura, eritem, prurit, înrosirea pielii, descuamare si hipo- sau hiperpigmentare temporara. Rareori sunt semnalate pustule si cruste ale pielii, iritatia ochilor si edem. Foarte rar s-a semnalat alergia de contact adevarata, prin aplicarea topica de tretinoin.


Precautii:
În vederea minimalizarii potentialului de iritare aditionala a pielii, se vor lua masuri de evitare a contactului cu ochii, pleoapele, santurile nazogeniene, gura, mucoasele sau alte suprafete care nu se prevad pentru tratament. Pacientii vor avea grija a îndeparta parul excesiv în mod obisnuit (de exemplu prin smulgere, electroliza, depilare), dar se vor evita aceste procedee în noaptea dinaintea aplicarii Retin-A, deoarece acestea pot avea ca rezultat iritarea pielii. Solutiile de ondulare permanenta, preparatele fixative, sapunurile medicinale si sampoanele, pot irita chiar si pielea normala. Se vor utiliza cu precautii astfel ca aceste produse sa nu intre în contact cu pielea tratata cu Retin-A. Sarcina si alaptare: Tretinoinul topic nu s-a dovedit a fi teratogenic, prin administrarea la sobolani Wistar si la iepuri, la doze de 1 000 si respectiv de 320 ori mai mari decât doza topica umana, considerând ca la un adult de 50 kg, se aplica topic 250 mg crema Retin-A 0,1%. Totusi, la aceste doze topice, la iepuri se produce o osificare întârziata la unele oase. La sobolani s-a observat o crestere supranumerara a coastelor, dependenta de doza. Aceste schimbari sunt considerate variatii ale dezvoltarii normale. Modificarile de osificare sunt corectate în mod obisnuit dupa întarcare. Au fost semnalate izolat defecte congenitale printre copiii nascuti de femeile expuse la tratamentul topic cu tretinoin în timpul sarcinii. Pâna în prezent n-au existat studii prospective adecvate si bine controlate, realizate pe femei însarcinate si nivelul sanguin teratogenic de tretinoin nu este cunoscut. Cu toate acestea, într-un studiu retrospectiv bine condus efectuat pe un grup de copii nou nascuti din femei expuse la tratamentul topic cu tretinoin, în timpul primului trimestru al sarcinii, nu s-au gasit defecte congenitale în exces printre acesti nou-nascuti, comparativ cu nou-nascutii din femei din acelasi grup, care n-au fost expuse la tratament. Tratamentul topic cu tretinoin se va utiliza în timpul sarcinii, numai atunci când beneficiul potential justifica riscul potential asupra fatului. Nu se cunoaste daca tretinoinul este excretat prin laptele uman. Deoarece multe medicamente sunt excretate prin laptele uman, se vor lua masuri de precautie la administrarea de Retin-A la o mama care alapteaza.

Mod de Administrare


Adulti: Retin-A se va aplica o data pe zi, înainte de culcare, pe suprafata pielii în care se produc leziunile acneice. Se va aplica o cantitate minima de crema, suficienta pentru a acoperi suprafata afectata, utilizând un tampon, bumbac, lâna sau vârfurile degetelor curate. Se va evita suprasaturarea deoarece excesul de crema ar putea sa patrunda în ochi, în santurile nazogeniene sau alte suprafete care nu sunt prevazute a fi tratate. Aplicarea Retin-A poate produce o senzatie tranzitorie de caldura sau o usturime usoara. Atunci când se administreaza conform recomandarilor, Retin-A poate produce un eritem usor, asemanator cu cel al insolatiilor usoare. În cazurile în care este necesar sa se întrerupa temporar terapia sau sa se reduca frecventa de aplicare, terapia se va relua sau frecventa de aplicare va fi crescuta, numai atunci când pacientul va fi capabil sa tolereze tratamentul. Excesul aplicarii de Retin-A nu determina rezultate mai rapide sau mai bune. De fapt, se poate produce o înrosire marcata, descuamare sau disconfort. Daca are loc accidental o aplicare în exces sau prin utilizare supraentuziasta, aplicarea de Retin-A se va întrerupe câteva zile înainte ca terapia sa fie reluata. Efectele terapeutice pot fi înregistrate dupa doua sau trei saptamâni, dar sunt necesare mai mult de sase saptamâni de terapie înainte de a se vedea efectele benefice definitive. În timpul primelor saptamâni de tratament, se poate produce o exacerbare aparenta a leziunilor inflamatorii. Aceasta se datoreaza actiunii în profunzime a medicamentului, asupra unor leziuni neobservate initial si nu se considera un motiv de întrerupere a terapiei. Odata ce s-a obtinut un raspuns satisfacator, îmbunatatirea acestuia poate fi mentinuta prin aplicatii de o frecventa mai mica. Înainte de tratamentul cu Retin-A, suprafetele care trebuie tratate vor fi curatate în întregime, cu apa si sapun moale, nemedicinal. Suprafata tratata se va spala nu mai mult de doua ori pe zi. Dupa spalare, pielea se va usca usor si complet, prin tamponare, fara a o sterge. Suprafetele de piele care se trateaza se vor lasa sa se usuce cel putin 20 pâna la 30 de minute înainte de aplicarea Retin-A. În timpul terapiei cu Retin-A se pot utiliza cosmetice si produse hidratante, dar suprafetele de piele care vor fi tratate, se vor spala în întregime înainte de a se aplica Retin-A. Se vor evita produsele de toaleta astringente.

Compozitie si Mod de Prezentare


Retin-A contine ca ingredient activ tretinoin (acid retinoic) si se prezinta sub forma de crema continând 0,05% tretinoin. Conservanti: butilhidroxitoluol, acid sorbinic, excipienti.

Tub cu 30 grame.
PRODUSUL NU ESTE PE STOC!!!

Observatii


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Retin A produs de Janssen, Elvetia se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Retin A produs de Janssen, Elvetia are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Retin A.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !