Physiotens 0,2 mg

Physiotens 0,2 mg

Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Physiotens 0,2 mg

Prospect


Denumire comuna internationala: moxonidina

Prezentare farmaceutica:
Comprimate filmate a 0.2 mg moxonidina (Physiotens ® 0.2), 0.3 mg moxonidina (Physiotens ® 0.3) sau 0.4 mg moxonidina (Physiotens ® 0.4).

Indicatii terapeutice:
Hipertensiunea esentiala sau primara.

Posologie si mod de administrare:
Tratamentul trebuie inceput cu doza cea mai mica de Physiotens ®. Aceasta inseamna o doza zilnica de 0.2 mg moxonidina care corespunde unui comprimat de Physiotens ® 0.2 dimineata. Daca efectul terapeutic nu este suficient, doza poate fi marita la 0.4 mg dupa 3 saptamani. Aceasta doza zilnica poate fi administrata o singura data sau fractionat, de doua ori pe zi.
Physiotens ® 0.3 si Physiotens ® 0.4 sunt disponibile pentru usurarea administrarii. Daca dupa alte 3 saptamani rezultatele sunt considerate insuficiente atunci doza zilnica poate fi marita pana la maximum 0,6 mg moxonidina. Doza zilnica de 0,6 mg si cea pentru o singura administrare de 0,4 mg, nu trebuie depasite. La pacientii cu afectare moderata a functiei renale (rata de filtrare glomerulara intre 30 si 60 ml/min), doza maxima pentru o singura administrare este de 0,2 mg iar cea zilnica maxima este de 0,4 mg. Deoarece aportul alimentar nu influenteaza farmacocinetica moxonidinei, Physiotens ® poate fi administrat inainte, in timpul sau dupa masa.
Physiotens ® nu este recomandat la pacienti sub 18 ani deoarece nu exista suficienta experienta clinica la aceasta grupa de varsta. Comprimatele se inghit cu putin lichid.

Efecte secundare:
La inceputul tratamentului sunt adesea raportate cefalee si senzatie de uscaciune a gurii in timp ce oboseala, astenia, ameteala, greata si tulburarile somnului sunt observate ocazional. Frecventa si intensitatea acestor simptome se reduc in timpul tratamentului.

Contraindicatii:
Physiotens ® nu este recomandat in urmatoarele situatii: hipersensibilitate la una din componentele produsului, sindromul de sinus bolnav, bloc sino-atrial, bloc A-V de grad II sau III, bradicardie severa, insuficienta cardiaca grava, afectare coronariana severa, afectare renala severa (rata de filtrare glomerulara sub 30 ml/min, creatinina serica peste 160 m mol/l).

Avertismente si precautii de administrare:
Daca Physiotens ® este folosit in combinatie cu un b - blocant iar tratamentul trebuie intrerupt, se va intrerupe prima data b - blocantul si numai apoi Physiotens ®. La pacientii cu disfunctie renala moderata (rata filtrarii glomerulare intre 30 si 60 ml/min, creatinina serica intre 105 si 160 m mol/l), efectul hipotensiv al Physiotens ® trebuie atent urmarit, mai ales la inceputul tratamentului.
Pana acum nu s-a constatat efectul "rebound" la oprirea tratamentului cu moxonidina. Totusi, similar altor antihipertensive, tratamentul cu moxonidina nu trebuie intrerupt brusc.
Deoarece nu exista experienta clinica referitoare la administrarea concomitenta cu antidepresivele triciclice sau alcool, aceste asocieri trebuie evitate.

Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni:
Administrarea concomitenta cu alte hipotensive accentueaza efectul hipotensiv al Physiotens ®.
Efectul alcoolului, sedativelor si hipnoticelor poate fi intensificat de Physiotens ® 0.2/ 0.3/ 0.4.
Administrarea concomitenta de benzodiazepine poate mari efectul sedativ al acestora.
Poate exista un efect sedativ aditiv in cazul asocierii cu inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO), asa cum s-a demonstrat in studiul interactiunii cognitive efectuat in cazul asocierii moclobemid-moxonidina.

Sarcina si alaptare:
Din cauza datelor insuficiente, Physiotens ® nu este recomandat in timpul sarcinii. Deoarece moxonidina este excretata in laptele matern, Physiotens ® nu trebuie administrat in timpul alaptarii.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de manevrare a utilajelor:
Nu exista date care sa sugereze influentarea negativa a capacitatii de conducere auto sau de manevrare a utilajelor. S-au mentionat senzatii de oboseala si ameteala care trebuie luate in considerare in vederea efectuarii acestor activitati.

Supradozare:
In cateva cazuri au fost suportate fara efecte secundare importante doze zilnice de pana la 2 mg.
Din cauza proprietatilor farmacodinamice ale Physiotens ®, la adult pot aparea urmatoarele simptome: sedare, hipotensiune ortostatica, bradicardie, uscaciunea gurii. Rareori pot surveni voma si hipertensiune paradoxala. Nu se cunoaste un antidot specific. Tolazolina este un a - blocant care poate combate o parte din simptome. Se recomanda masuri de sustinere cardiovasculara.

Proprietati farmacologice:
Proprietati farmacodinamice.

Studiile pe diferite modele animale au confirmat actiunea antihipertensiva a moxonidinei. Datele experimentale existente sugereaza convingator ca moxonidina actioneaza la nivelul sistemului nervos central (SNC). La nivel medular, moxonidina interactioneaza selectiv cu receptorii imidazolinici I1 concentrati in maduva anterolaterala rostrala, regiune importanta pentru controlul central al sistemului vegetativ simpatic periferic. Efectul pe acesti receptori este, probabil, de reducere a activitatii nervilor simpatici (demonstrat pe inervatia simpatica cardiaca, splanhnica si renala). Moxonidina se deosebeste de celelalte antihipertensive centrale prin afinitatea mica pentru receptorii a 2 -adrenergici centrali fata de cea pentru receptorii imidazolinici I1 ; receptorii a 2 -adrenergici sunt considerati calea pe care sunt mediate sedarea si uscaciunea gurii, cele mai frecvente efecte secundare ale primei generatii de antihipertensive centrale.
La om, moxonidina produce scaderea rezistentei vasculare sistemice si, consecutiv, a tensiunii arteriale. Intr-un studiu clinic limitat s-a raportat chiar regresia (de aproximativ 20%) a hipertrofiei ventriculare stangi pre-existente, dupa 6 luni de tratament.

Proprietati farmacocinetice
La om, se absoarbe aproape 90% din doza orala de moxonidina; nu sufera efectul primului pasaj hepatic iar biodisponibilitatea sa este de 88%. Aportul alimentar nu interfera cu administrarea Physiotens ®. Moxonidina este metabolizata in proportie de 10-20%, in principal la 4,5-dehidromoxonidina si un derivat de guanidina, prin desfacerea inelului imidazolinic. Efectul hipotensiv al 4,5-dehidromoxonidinei este de zece ori mai mic, iar al derivatului guanidinic, de 100 ori mai mic decat al moxonidinei. Concentratia plasmatica maxima de moxonidina se atinge la 30-60 minute dupa administrarea orala a comprimatului filmat. Numai aproximativ 7% din moxonidina se leaga de proteinele plasmatice (Vd ss = 1,8 ± 0,4 l/kg). Moxonidina si metabolitii sai sunt eliminati aproape complet prin rinichi. Mai mult de 90% din doza se elimina prin rinichi in primele 24 ore de la administrare in timp ce numai 1% se elimina prin fecale. Excretia renala cumulata a moxonidinei netransformate este de aproximativ 50-75%. T ½ plasmatic mediu al moxonidinei este de 2,2-2,3 ore iar T ½ de eliminare renala este de 2,6-2,8 ore.
Farmacocinetica la varstnici: este similara celei a adultilor tineri.
Farmacocinetica in insuficienta renala: la o afectare renala moderata (rata filtrarii glomerulare intre 30-60 ml/min) concentratiile plasmatice de platou sunt mai mari dar nu se produce acumulare. La acesti pacienti doza trebuie ajustata conform necesitatilor individuale.

Producator
SOLVAY PHARMACEUTICALS, GERMANIA

Observatii


Acest medicament se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Physiotens 0,2 mg produs de SolvayPharma se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Physiotens 0,2 mg produs de SolvayPharma are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Physiotens 0,2 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !