Paracetamol Plus

Paracetamol Plus

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Paracetamol Plus

Descrierea produsului

Mod de Administrare


Adulti: 1-2 comprimate Paracetamol Plus de 3 ori pe zi (nu se vor administra mai mult de 6 comprimate / zi si mai mult de 2 comprimate / priza).

Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate Paracetamol Plus / zi (nu se vor administra mai mult de 3 comprimate / zi si mai mult de 1 comprimat / priza).
In caz de insuficienta renala cu cleareance-ul creatininei < 10 ml/min, intervalul intre 2 doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.
Comprimatele se vor administra cu o jumatate de ora inainte de mese; se recomanda ingestia comprimatelor cu o cantitate suficienta de lichid.


Efecte Adverse


Datorate paracetamolului: rareori trombocitopenie, anemie sau agranulocitoza. La administrarea indelungata se recomanda supravegherea functiei renale.
Datorate clorfeniraminei: somnolenta, sedare, intoleranta digestiva, efecte atropinice (uscaciunea gurii, tulburari de acomodare, retentie urinara, constipatie). La persoanele in varsta pot aparea fenomene de excitatie centrala si confuzie. In mod cu totul exceptional pot aparea fenomene de hipersensibilitate la paracetamol sau la maleatul de clorfeniramina.

SUPRADOZAJ:
Simptome
Administrarea in exces provoaca pierderea poftei de mancare, greata, varsaturi, dureri abdominale, hepatomegalie, icter, scurtarea respiratiei, tahipnee, dispnee, ameteli, somnolenta, slabiciune, stare de rau general, putând evolua pâna la encefalopatie hepatica (cu tulburari ale functiilor cerebrale, confuzie, agitatie,stupoare), coma, edem cerebral, tulburari de coagulare, sângerari gastro-intestinale, coagulare intravasculara diseminata, hipoglicemie, acidoza metabolica, aritmii, colaps cardio-vascular, necroza tubulara renala si insuficienta renala acuta.

Tratament
Tratamentul trebuie instituit rapid, chiar daca manifestarile sunt minore la inceput si se va face in spital.
Consta in: provocarea varsaturii sau lavaj gastric; administrarea de N-acetilcisteina intravenos 150 mg/kgc (in 200 ml solutie glucozata izotona) in decurs de 15 minute, apoi 50 mg/kgc (in 500 ml) in 4 ore si ulterior 100 mg/kgc (in 1000 ml) in urmatoarele 16 ore (deci un total de 300 mg/kgc in 20 de ore) sau metionina 2,5 g la intervale de 4 ore, pâna la o doza totala de 10 g; monitorizarea functiei renale si efectuarea testelor hepatice; mentinerea echilibrului hidro-electrolitic, oxigenoterapie, corectarea hipoglicemiei si administrarea de vitamina K, de plasma proaspata congelata sau a unui concentrat de factori de coagulare (in functie de timpul de protrombina); consult psihiatric in caz de ingestie voluntara.


Interactiuni


Agonistii morfinici, antiacidele, carbunele activat si anticolinergicele scad viteza de absorbtie a paracetamolului, dar nu si cantitatea totala absorbita, iar cisaprida ii creste rata de absorbtie.
Toxicitatea paracetamolului este crescuta de administrarea concomitenta de alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, acid acetilsalicilic sau alti salicilati, barbiturice, carbamazepina, hidantoina, rifampicina, sulfinpirazona, saruri de aur. Paracetamolul creste riscul de aparitie a reactiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor - derivati de imidazol, carmustinei si inruditelor, doxorubicinei si inruditelor, izoniazidei si inruditelor, mercaptopurinei, ciclosporinei, cloramfenicolului, metotrexatului.
Estrogenii si contraceptivele estro-progestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului. Paracetamolul poate reduce reactiile adverse ale interferonului.
Riscul de aparitie a reactiilor adverse ale clorfeniraminei este crescut de administrarea concomitenta cu deprimante ale sistemului nervos central SNC (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, anxiolitice, alcool etilic), atropina si alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antipar-kinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotia-zinice), fenitoina. Este contraindicata asocierea cu alcool etilic, sultoprida si IMAO.

Interactiuni cu testele de laborator:
Paracetamolul poate modifica rezultatele unor determinari de laborator: glicemie, concentratiei serice de acid 5-hidroxiindolacetic testul cu bentiromida pentru evaluarea functiei hepatice, concentratia plasmatica de acid uric, bilirubina, lactat-dehidrogenaza, transaminaze, masurarea timpului de protrombina.
Clorfeniramina poate inhiba raspunsul la testele de hipersensibilitate cutanata, inducând astfel rezultate fals-negative, de aceea este recomandabil sa se opreasca administrarea clorfeniraminei cu cel putin 72 de ore inainte de efectuarea testelor cutanate care utilizeaza extracte alergenice.

ATENTIONARI SPECIALE:
Paracetamol
Se impun precautii in caz de alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) si in caz de insuficienta renala grava (numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, in tratamentul ocazional fiind acceptabil). Este necesara monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.

Clorfeniramina
In caz de insuficienta renala grava se impune pru-denta, datorita riscului de acumulare. Clorfeni-ramina se va administra cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (mai ales la hipertensivi), presiune intraoculara crescuta, astm bronsic, ulcer gastro-duodenal, obstructie pilorica si epilepsie.

Vârstnici:
Se recomanda prudenta la vârstnici deoarece:
– au un risc crescut de aparitie a hipotensiunii ortostatice, vertijului sau sedarii;
– pot prezenta constipatie cronica (risc de ileus paralitic);
– exista o probabilitate crescuta de hipertrofie de prostata corelata cu vârsta, ceea ce necesita ajustarea dozelor.

Sarcina si alaptarea:
Nu se recomanda administrarea Paracetamolului Plus in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Datorita reactiilor adverse pe care le are (de exemplu somnolenta, vertij, tulburari de acomodare etc.), produsul poate influenta capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.


Contraindicatii


Hipersensibilitate la paracetamol, fenacetina sau alte antiinflamatoare (risc crescut de reactii alergice); hipersensibilitate la clorfeniramina sau alte antihistaminice; hipersensibilitate la oricare dintre excipientii produsului.
Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza.
Insuficienta renala severa (riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari).
Tulburari uretro-prostatice cu risc de retentie urinara.
Glaucom cu unghi inchis sau predispozitie la glaucom cu unghi inchis; glaucom cu unghi deschis.
Insuficienta hepatocelulara.
Tratament concomitent cu inhibitori de monoamino-oxidaza (IMAO) non-selective (vezi Interactiuni).
Copii sub 12 ani.


Mod de Prezentare


Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate.
PRODUSUL NU ESTE PE STOC!!!

Indicatii


Paracetamol Plus este indicat pentru profilaxia si tratamentul rinitelor alergice si vasomotorii si pentru tratamentul simptomatic al racelii comune si gripei (pentru ameliorarea stranutului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).

Compozitie


Un comprimat contine paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 3 mg si excipienti: povidona, amidon pregelatinizat, acid stearic.Livrarea Paracetamol Plus produs de Glaxo SmithKline se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Paracetamol Plus produs de Glaxo SmithKline are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Paracetamol Plus.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...