Nifedipin Retard 20mg

Nifedipin Retard 20mg

6,77 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Nifedipin Retard 20mg

Prospect


Substanta activa: nifedipinum

Indicatii:
Cardiopatie ischemica cronica, profilaxia si tratamentul anginei pectorale, migrena, tratamentul sindromului Raynauld si a hipertensiunii arteriale de orice grad.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina; soc cardiogen. Nu este recomandata administrarea Nifedipin la copii.

Precautii:
Pacientii cu afectiuni hepatice sau diabet vor începe tratamentul cu 5 mg x 3 ori/zi, sub monitorizare continua; hipotensiune severa; conditii hemodinamice precare (hipovolemie, colaps, disfunctie sistolica severa a ventriculului stâng, soc cardiogen); disfunctie sinusala, dereglare a conducerii atrioventriculare sau alterare marcata a functiei ventriculare. Sarcina si alaptare: Nu se administreaza în perioada de sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse:
La debutul tratamentului cu nifedipina poate sa apara tahicardie (care dispare apoi în administrarea cronica) iar la 30-60 minute de la administrarea orala, unii pacienti pot prezenta dureri ischemice, situatie în care tratamentul cu nifedipina va fi imediat întrerupt; majoritatea efectelor secundare sunt consecintele efectului vasodilatator al nifedipinei: cefalee, ameteli, congestia pielii, bufeuri de caldura, edeme gravitationale periferice, hipotensiune ortostatica; frecvent pot aparea: gastralgii însotite de greata si/sau varsaturi, diaree sau constipatie, letargie, mictiuni frecvente; cazuri rare de gingivite care regreseaza la întreruperea tratamentului.

Compozitie:
Un comprimat filmat contine 10 mg nifedipina; un comprimat retard - filmat contine 20 mg nifedipina.

Actiune:
Nifedipina este un antagonist de calciu cu actiune specifica si eficace, îndeosebi ca relaxant al musculaturii netede arteriale periferice si coronariene. Prin acest mecanism, în angina pectorala se reduce încarcarea ventriculului stâng; produce dilatatie submaximala a arterelor coronariene neafectate, prestenotice, stenotice si poststenotice, protejând astfel cordul fata de spasmul arterelor coronariene si îmbunatatind perfuzarea miocardului ischemic. Nifedipina reduce frecventa crizelor dureroase si a modificarilor ischemice ECG, independent de contributia relativa a spasmelor arteriale coronariene sau aterosclerozei. Produsul reduce tensiunea arteriala, rata diminuarii fiind direct proportionala cu valoarea initiala a acesteia. În cazul persoanelor normotensive, nifedipina prezinta o actiune scazuta sau nula asupra tensiunii arteriale.

Administrare:
Tratamentul va fi individualizat, functie de reactivitatea bolnavului, pe durata nelimitata. Administrarea se va face oral, cu putin lichid, în timpul sau dupa mesele principale, astfel: drajeuri, capsule, comprimate filmate a câte 10 mg: doza va fi stabilita în intervalul 5-20 mg x 3-4 ori/zi, functie de raspuns; intervalul de timp dintre doua prize succesive va fi de minimum 2 ore. Comprimate retard a câte 20 mg: doza recomandata este de 1 cpr. x 2 ori/zi.

Observatii


Se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Nifedipin Retard 20mg produs de Terapia, Romania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Nifedipin Retard 20mg produs de Terapia, Romania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Nifedipin Retard 20mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie

Auronal 10 mg Auronal 10 mg

42,06 lei

Norvasc 10 mg Norvasc 10 mg

32,25 lei

Leridip 20 mg Leridip 20 mg

76,78 lei

Tenox 10 mg Tenox 10 mg

19,03 lei

Plendil 10mg Plendil 10mg

50,21 lei