Nicorette spray 1 mg 13.2 ml

Nicorette spray 1 mg 13.2 ml

108,00 lei
 • Primesti 2 puncte de fidelitate

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Nicorette spray 1 mg 13.2 ml

Descrierea produsului

Nicorette Freshmint spray

Nicorette Freshmint spray se foloseşte pentru a vă ajuta să vă lăsaţi de fumat atunci cnd doriţi acest lucru. Acesta este un tip de tratament numit Terapie de Substituţie Nicotinică (TSN).

Nicorette Freshmint ameliorează simptomele de sevraj nicotinic inclusiv nevoia de a fuma, simptome care apar atunci cnd vă lăsaţi de fumat. Cnd veţi nceta brusc să mai oferiţi corpului nicotină din tutun, vă veţi confrunta cu tipuri diferite de sentimente neplăcute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Freshmint puteţi preveni sau reduce aceste sentimente neplăcute şi nevoia de fumat. Acest lucru se datorează faptului că vă furnizeză n continuare o cantitate mică de nicotină corpului dumneavoastră pentru o perioadă scurtă de timp. Nicorette Freshmint este mai puţin dăunător dect fumatul. Acest lucru se datorează faptului că nu conţine gudron, monoxid de carbon sau alte toxine din fumul de ţigară.

Pentru a mbunătăţi şansele de a vă ajuta să vă lăsaţi de fumat, ar trebui de asemenea să solicitaţi consiliere şi sprijin, dacă acest lucru este posibil.

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nicotină sau la oricare dintre celelalte componente din Nicorette Freshmint.


Aveţi grijă deosebită cu Nicorette Freshmint
nainte să utilizaţi Nicorette Freshmint

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă suferiţi de oricare dintre următoarele. Puteţi urma tratament cu Nicorette Freshmint, dar trebuie să discutaţi mai nti cu medicul dumneavoastră:

Nu utilizati Nicorette Freshmint daca:

 • Dacă aţi suferit recent (n interval de 3 luni) un atac de cord sau un accident vascular cerebral
 • Dacă aveţi dureri n piept (angină instabilă) sau angină de repaus
 • Dacă aveţi o afecţiune a inimii care vă afectează rata sau ritmul inimii
 • Dacă aveţi tensiune arterială crescută care nu este controlată cu medicamente
 • Dacă aţi avut vreodată reacţii alergice care s-au manifestat prin umflarea buzelor, a feţei şi a gtului (edem angioneurotic) sau erupţie pe piele cu mncărimi (urticarie). Utilizarea TSN poate declanşa uneori acest tip de reacţie.

 • Dacă aveţi boli ale ficatului severe sau moderate

 • Dacă aveţi boli ale rinichiului severe

 • Dacă aveţi diabet

 • Dacă aveţi glandă tiroidă hiperactivă

 • Dacă aveţi o tumoră la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom)

 • Dacă aveţi ulcer gastric

 • Dacă aveţi esofagită

Nicorette Freshmint nu trebuie utilizat de nefumători. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicala. Acest lucru are o importanţă deosebită n special dacă luaţi medicamente care conţin:

teofilină pentru a trata astmul tacrină pentru boala Alzheimer clozapinăpentru schizofrenieropinirol n tratamentul bolii Parkinson

Utilizarea Nicorette Freshmint mpreună cu alimente şi băuturi

Nu consumaţi alimente sau băuturi n timpul administrării spray-ului bucofaringian.

Sarcina şi alăptarea

Este foarte important să renunţaţi la fumat n timpul sarcinii, deoarece fumatul poate conduce la o creştere insuficientă a copilului dumneavoastră. Acesta poate conduce, de asemenea, la naşteri premature sau la naşterea unui copil mort. Este cel mai bine este dacă puteţi renunţa la fumat, fără utilizarea medicamentelor care conţin nicotină. Dacă nu puteţi reuşi acest lucru, Nicorette Freshmint trebuie utilizat numai după consultarea cu profesionistul din domeniul sănătăţii care vă urmăreşte sarcina, cu medicul dumneavoastră de familie sau cu un medic dintr-un centru specializat n asistarea persoanelor care doresc să renunţe la fumat.

Trebuie evitată utilizarea Nicorette Freshmint n timpul alăptării deoarece nicotina ajunge n laptele matern şi poate dăuna copilului dumneavoastră. Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să folosiţi Nicorette Freshmint, spray-ul trebuie utilizat numai după alăptare.


Informaţii importante privin unele componente ale Nicorette Freshmint

Acest medicament conţine cantităţi mici de etanol (alcool), sub 100 mg per pulverizare.


Luaţi intotdeauna Nicorette Freshmint aşa cum este menţionat n acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.Cum să utilizaţi Nicorette Freshmint

Persoanele cu vrsta sub 18 ani nu trebuie să folosească Nicorette Freshmint, cu excepţia cazului n care le este prescris de un medic.

Trebuie să renunţaţi complet la fumat n timpul tratamentului cu Nicorette Freshmint. Graficul de mai jos prezintă n etape tratamentul recomandat pentru Nicorette Freshmint.

Etapa I: Săptămnile 1-6

Folosiţi 1 sau 2 pulverizări n momentul n care aţi fi fumat n mod normal o ţigară sau dacă apare nevoia de a fuma. Folosiţi mai nti o pulverizare şi dacă nevoia de a fuma nu dispare n decurs de cteva minute, trebuie folosită o a doua pulverizare. Dacă sunt necesare 2 pulverizări, dozele ulterioare pot fi administrate sub forma a 2 pulverizări consecutive. Majoritatea fumătorilor vor necesita n jur de 1 -2 pulverizări la un interval ntre 30 de minute şi 1oră.

De exemplu dacă fumaţi n medie n jur de 15 ţigări pe zi, trebuie să utilizaţi 1 sau 2 pulverizări de cel puţin 15 ori pe parcursul zilei.

Doza maximă este de 2 pulverizări o dată, 4 pulverizări pe oră şi 64 de pulverizări pe zi. Etapa II:Săptămnile 7-9

ncepeţi să reduceţi numărul de pulverizări zilnice.

Pnă la sfrşitul săptămnii a 9-a ar trebui să folosiţi JUMĂTATE din media numărului de pulverizări zilnice folosite n Etapa I.

Etapa III: Săptămnile 10-12

Continuaţi să reduceţi numărul de pulverizări zilnice asfel nct să nu utilizaţi mai mult de 4 pulverizări pe zi n timpul săptămnii 12. Atunci cnd aţi ajuns la 2-4 pulverizări pe zi, trebuie săopriţi utilizarea Nicorette Freshmint.

Aţi putea fi tentat să fumaţi din nou, după ntreruperea tratamentului. Păstraţi orice doze rămase de spray, deoarece este posibil ca nevoia de fumat să apară brusc. Dacă simţiţi o nevoie puternică de a fuma, folosiţi una sau două pulverizări, dacă o singură pulverizare nu vă este de ajutor n decurs de cteva minute.

n mod normal, trebuie să utilizaţi Nicorette Freshmint timp de 3 luni, dar nu mai mult de 6 luni. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveţi nevoie să utilizaţi Nicorette Freshmint mai mult de 6 luni.

Cum se deschide dispozitivul de pulverizare

  1. Folosiţi degetul mare pentru a trage n jos butonul pnă cnd acesta poate fi mpins cu uşurinţăn interior. Nu mpingeţi prea tare.

  2. n timp ce mpingeţi n interior, culisaţi n sus pentru a debloca partea de sus a dispozitivului de pulverizare. Apoi eliberaţi butonul.

Cum se ncarcă dispozitivul de pulverizare

Cnd utilizaţi spray-ul bucofaringian pentru prima dată, trebuie să ncărcaţi mai inti pompa de pulverizare. Pentru siguranţă, ndreptaţi duza de pulverizare departe de dumneavoastră, de orice alţi adulţi, copii sau animalele de casă din apropiere. Apăsaţi partea de sus a dispozitivului de pulverizareului cu degetul arătător de 3 ori, pnă cnd apare o pulverizare fină. Dacă nu folosiţi spray-ul timp de 2 zile, va trebui să repetaţi această procedură de ncărcare.

Cum să utilizaţi dispozitivul de pulverizare

  1. ndreptaţi duza de pulverizare către gura deschisă şi ţineţi-o ct puteţi mai aproape de gură.

  2. Apăsaţi partea de sus a dispozitivului de pulverizare pentru a elibera o pulverizare n gură, evitnd buzele. Pentru a evita ca spray-ul să vă ajungă n gt, nu inspiraţi n timpul pulverizării. Pentru cele mai bune rezultate, nu ngiţiţi cteva secunde după pulverizare.

Cum să nchideţi dispozitivul de pulverizare

  1. Apăsaţi butonul n jos pnă cnd poate fi mpins spre interior.

  2. n timp ce mpingeţi n interior, culisaţi n jos partea superioară a dispozitivului de pulverizare. Eliberaţi butonul. dispozitivul de pulverizareeste acum nchis.

Pentru a utiliza o altă doză, repetaţi paşii de mai sus.

nchideţi dispozitivul de pulverizarede fiecare dată după utilizare, pentru a preveni utilizarea sprayului de către copii şi pulverizarea accidentală.

Trebuie să aveţi grijă să nu vă pulverizaţi n ochi n timpul administrării spray-ului bucofaringian. Dacă vă intră spray n ochi, clătiţi bine cu apă.

Dacă utilizaţi mai mult Nicorette Freshmint dect trebuie

Supradoza de nicotină poate să apară dacă fumaţi n timp ce utilizaţi Nicorette Freshmint.

Dacă un copil utilizează Nicorette Freshmint sau dacă aţi folosit mai mult dect trebuie din NicoretteFreshmint, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Dozele de nicotină, care sunt tolerate de fumătorii adulţi n timpul tratamentului pot produce simptome severe de intoxicaţie la copii mici şi se pot dovedi letale.

Simptomele supradozajului sunt senzaţie de rău (greaţă), salivă excesivă, dureri de stomac, diaree, transpiraţii, dureri de cap, ameţeli, modificarea auzului, şi senzaţie de slăbiciune. La doze mari, aceste simptome pot fi urmate de scăderea tensiunii arteriale, puls slab şi neregulat, dificultăţi de respiraţie, oboseală extremă, colaps circulator şi convulsii generale.

Dacă aveţi orice ntrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Ca toate medicamentele, Nicorette Freshmint poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Reacţii adverse posibile

Nicorette Freshmint poate avea aceleaşi reacţii adverse ca şi alte forme de nicotină. Aceste reacţii adverse depind n general de doza administrată.

Efecte corelate cu renunţarea la fumat (sevraj nicotinic)

Unele dintre efectele nedorite pe care le veţi resimţi atunci cnd vă lăsaţi de fumat pot fi simptome de sevraj determinate de scăderea aportului de nicotină. Cnd vă lăsaţi de fumat, pot să vă apară şi ulceraţii la nivelul gurii. Motivul pentru care se ntmplă acest lucru nu este cunoscut.

Aceste efecte includ:

 • Iritabilitate, agresivitate, nerăbdare sau frustrare

 • Stare de nelinişte, agitaţie sau dificultăţi de concentrare

 • Trezire n timpul nopţii sau dereglări ale somnului

 • Creşterea apetitului alimentar sau creştere n greutate

 • Stare de deprimare

 • Impulsul de a fuma (nevoie)

 • Scăderea ritmului inimii

 • Sngerarea gingiilor

 • Ameţeli sau confuzie

 • Tuse, dureri n gt, curgerea nasului

Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave rare, nu mai luaţi Nicorette Freshmint şi adresaţi-vă imediat medicului (semne de edem angioneurotic):

 • Umflarea feţei, a limbii sau a faringelui

 • Dificultăţi la nghiţire

 • Urticarie şi dificultăţi la respiraţie

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10:

 • Sughiţuri (deosebit de frecvente)

 • Dureri de cap, greaţă (stare de greaţă)

 • Efecte locale ale spray-ului precum furnicături, senzaţii de arsuri, inflamaţie sau dureri la nivelul gurii sau al buzelor sau modificări ale percepţiei gustului

 • Senzaţie de uscăciune a gurii sau a gtului, sau cantitate crescută de salivă

 • Dispepsie (indigestie)

 • Dureri sau disconfort la nivelul stomacului (abdomenului), sau pieptului

 • Vărsături, flatulenţă sau diaree

 • Dureri sau amorţeli la nivelul gtului

 • Senzaţie de oboseală (fatigabilitate)

Mai puţin frecvente: afectează 1 pnă la 10 utilizatori din 1000:

 • Reacţii la nivelul nasului precum rinoree, congestie, strănut

 • Respiraţie şuierătoare (bronhospasm) sau senzaţia că pentru respiraţie este nevoie de mai mult efort dect de obicei (dispnee)

 • nroşirea pielii, furnicături sau transpiraţie excesivă

 • Creşterea secreţiei lacrimare (lăcrimare)

 • Reacţii la nivelul gurii precum inflamaţia limbii sau a gingiilor, leziuni ale mucoasei bucale, sau modificări ale vocii

 • Palpitaţii (conştienizarea neobişnuită a bătăilor inimii)

 • Hipersensibilitate (alergie) inclusiv erupţii pe piele şi/sau mncărimi (prurit, urticarie) ale pielii

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile:

 • Bătăi ale inimii rapide şi/sau neregulate (fibrilaţie atrială)

 • Vedere nceţoşată

 • Reacţii alergice inclusiv umflarea feţei şi a gurii (edem angioneurotic sau anafilaxie)

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată n acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi ndemna copiilor.

Nu utilizaţi Nicorette Freshmint după data de expirare nscrisă pe recipient. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25 C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. ntrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


Ce conţine Nicorette Freshmint
Informaţii suplimentare

- Substanţa activă este nicotina. O doză pulverizată conţine nicotină 1 mg.

Celelalte componente sunt: propilenglicol, etanol anhidru, trometamol, poloxamer 407, glicerol, hidrogenocarbonat de sodiu, levomentol, aroma de menta Balsamic QL24245, aroma Cooler 2 SN046680, sucraloză, acesulfam de potasiu, acid clorhidric şi apă purificată.

Cum arată Nicorette Freshmint şi conţinutul ambalajului

Fiecare flacon conţine 13,2 ml de soluţie care asigură 150 de pulverizări, fiecare conţinnd 1mg de nicotină.

Nicorette Freshmint este disponibil n amabalaje cu 1 sau 2 recipiente. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Nicorette Freshmint este compus dintr-un flacon de plastic cu o soluţie introdusă ntr-un recipient prevăzut cu o pompă mecanică pentru pulverizare. Recipientul este prevăzut cu un sistem securizat pentru copii.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

McNeil AB 25109 Helsingborg SuediaLivrarea Nicorette spray 1 mg 13.2 ml produs de Johnson & Johnson se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Nicorette spray 1 mg 13.2 ml produs de Johnson & Johnson are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Nicorette spray 1 mg 13.2 ml.

Este un review scris

Adauga comentariu
Gabriel Preda

Foarte practic

Scris de pe 08-01-2015 / 17:40

Foarte practic

Trebuie sa fii autentificat pentru a raspunde la acest review