Monopril 20 mg

Monopril 20 mg

Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Monopril 20 mg

Prospect


Descriere: Monopril-ul este sarea de sodiu a fosinoprilului, esterul precursor al fosinoprilatului (fosinopril diacid), un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) cu acţiune de lungă durată. După administrarea orală, fosinoprilul este biotransformat rapid şi complet prin hidroliză, rezultând compuşi activi. Sarea de Na a fosinoprilului este primul inhibitor dintr-o clasă nouă de inhibitori ai ACE, fiind un derivat fosfinic. Aceste medicamente se pot distinge de alţi inhibitori ACE prin modul de excreţie dual şi echilibrat (hepatic şi renal).

Mecanism de acţiune/efecte clinice: Efectele antihipertensive ale Monopril-ului rezultă, în principal, din inhibarea specifică, competitivă a ACE. Aceasta duce la concentraţii circulante scăzute de angiotensină II, rezultând diminuarea vasoconstricţiei şi secreţiei de aldosteron, precum şi o retenţie redusă de apă şi sodiu. La pacienţii cu hipertensiune uşoară sau severă, Monopril-ul determină o reducere a presiunii sanguine. Efectul antihipertensiv este observat la o oră după administrarea orală şi presiunea sanguină cea mai redusă apare în 3-6 ore. La doza zilnică obişnuită, efectul antihipertensiv al Monopril-ului se menţine timp de 24 de ore. Medicamentul are efect la toate grupele de vârstă. Eficacitatea antihipertensivă a Monopril-ului este menţinută în timp şi nu se dezvoltă tolerenţa. Ca în cazul altor inhibitori ACE, sunt necesare 2-4 săptămâni de tratament pentru a se atinge efectele antihipertensive maxime. Nu se observă o nouă creştere a presiunii sanguine după un sevraj brusc a Monopril-ului. Răspunsurile hemodinamice la stimuli variaţi (exerciţiu isometric) sunt neafectate de Monopril sugerând că acest medicament nu alterează activitatea sistemului nervos simpatic. La pacienţii hipertensivi şi la pacienţii cu hipertrofie a ventriculului stâng, tratamentul cu Monopril duce la reducerea semnificativă a masei ventriculare şi subţierea peretelui septului, în timp ce se menţine funcţionarea ventriculară. Monopril-ul nu modifică fluxul sanguin cerebral. Terapia pe termen lung cu Monopril nu conduce la schimbări metabolice ale pacienţilor hipertensivi.

Farmacocinetică: Aproximativ 36% din doza orală de Monopril este absorbită; gradul de absorbţie este independent de prezenţa alimentelor. Concentraţia plasmatică maximă se atinge în 3 ore, indiferent de doză. Timpul de înjumătăţire prin eliminare al fosinoprilatului este de aproximativ 11,5 ore. Fosinoprilatul circulant este în proporţie de peste 95% legat de proteine. Spre deosebire de alţi inhibitori ACE, care sunt eliminaţi în principal prin rinichi, Monopril-ul are două căi de excreţie: hepatică şi renală. Aceasta permite o excreţie compensatorie printr-o cale alternativă în cazul pacienţilor cu insuficienţă renală sau hepatică. În insuficienţa renală sunt observate numai alterări modeste ale clearance-ului total şi AUC atât după o singură doză cât şi după doze repetate. De aceea, nu există o acumulare a medicamentului la aceşti pacienţi. Funcţia renală deficitară: Nici absorbţia, biodisponibilitatea, legarea de proteine, biotransformarea şi nici metabolismul Monopril-ului nu sunt alterate în mod apreciabil prin reducerea funcţiei renale. În insuficienţa renală, eliminarea hepatobiliară compensează eliminarea renală diminuată, astfel încât clearance-ul total corporal al fosinoprilatului nu este foarte diferit de domeniul larg caracteristic funcţiei renale (clearance-ul creatininei este cuprins în domeniul 10-80 ml/min), incluzând stadiul final al insuficienţei renale. Insuficienţa hepatică (ciroză biliară şi alcoolică): Deşi rata hidrolizei poate fi mică la aceşti pacienţi, gradul de hidroliză nu este redus în mod apreciabil. La acest grup de pacienţi există dovada unui clearance hepatic redus al fosinoprilatului cu o creştere compensatorie a excreţiei renale. Se pare că nu există diferenţe semnificative între parametrii farmacocinetici de la pacienţii vârstnici (65-74 de ani) şi cei tineri (20-35 de ani).

Indicaţii terapeutice: Monopril-ul este indicat pentru tratamentul hipertensiunii. Monopril-ul poate fi utilizat singur sau în combinaţie cu alţi agenţi antihipertensivi; este benefică asocierea Monopril-ului cu un diuretic.

Dozare şi administrare: Domeniul de doze zilnice necesar menţinerii presiunii sanguine la nivelul dorit este de 10-40 mg. Doza iniţială de Monopril recomandată este de 10 mg. Dozajul trebuie ajustat în funcţie de presiunea sanguină a pacienţilor (ca răspuns), şi poate fi crescut la 20 mg, o dată pe zi, dacă este necesar. Dacă presiunea sanguină normală nu este restabilită doar cu Monopril, poate fi adăugat un diuretic. Terapia concomitentă cu diuretice: Administrarea diureticului trebuie întreruptă timp de câteva zile înaintea începerii administrării de Monopril, în vederea reducerii riscului apariţiei unei hipotensiuni excesive. Dacă presiunea sanguină este inadecvată în urma perioadei de observaţie de aproximativ 4 săptămâni, terapia cu diuretic poate fi redusă. În mod alternativ, dacă terapia cu diuretic nu poate fi întreruptă, trebuie administrată o doză iniţială de 10 mg Monopril sub supraveghere medicală timp de câteva ore, până când presiunea sanguină se restabileşte. Pacienţii în vârstă: Nu este necesară o ajustare a dozei la pacienţii în vârstă. Nu există diferenţe din punct de vedere al parametrilor farmacocinetici şi al răspunsului antihipertensiv între pacienţii în vârstă şi cei tineri. Pacienţii cu deficienţe renale sau hepatice: Datorită celor două căi de excreţie şi a caracterului echilibrat al acestora, Monopril-ul nu necesită ajustarea dozei la acest tip de pacienţi.

Contraindicaţii: Monoprilul este contraindicat la pacienţii care prezintă hipersensibilitate la acest produs şi la pacienţii care au prezentat anterior angioedem faţă de orice alt inhibitor ACE. Monopril-ul este contraindicat în timpul sarcinii. Au fost raportate oligohidramnioză, hipotensiune fetală şi neonatală, oligurie şi chiar deces în urma utilizării inhibitorilor ACE în trimestrul doi şi trei al sarcinii. Mamele care alăptează: Din momentul în care Monopril-ul poate fi detectat în laptele matern, acesta nu se mai administrează mamelor care alăptează. Utilizarea la copii: Nu a fost stabilită utilizarea pediatrică a Monopril-ului.

Precauţii: Angioedem: Angioedemul a fost raportat în cazul administrării de inhibitori ACE. Dacă acesta apare la administrarea Monopril-ului, terapia trebuie întreruptă imediat şi pacientul trebuie să semnaleze imediat medicului orice simptom de umflare a feţei, ochilor, buzelor, limbii sau laringian, dificultate în respiraţie. Hipotensiune: Monopril-ul a fost asociat rar cu hipotensiunea (pacienţii care riscă să prezinte hipotensiune suferă şi afecţiuni congestive ale inimii, hipertensiune renovasculară, dializă renală, depleţie marcată a volemiei sau a electroliţilor, de diferite etiologii). La pacienţii cu unul din aceşti factori de risc, este prudent să se întrerupă sau să se reducă doza de diuretic sau să se ia măsuri care să asigure o hidratare adecvată înainte de începerea tratamentului cu Monopril. Tratamentul acestor pacienţi trebuie iniţiat sub supraveghere medicală atentă. Un episod trecător hipotensiv nu constituie o contraindicaţie a continuării terapiei cu Monopril, odată ce presiunea sanguină este stabilizată. Deficienţă a funcţiei renale: Când sunt trataţi cu inhibitori ACE, pacienţii cu afecţiuni cardiace congestive, hipertensiune renovasculară sau depleţia de volum sau de electroliţi prezintă un risc ridicat de disfuncţionalitate renală (creştere în BUN şi creatinină serică şi potasiu; proteinuria; modificări ale diurezei). Reducerea dozei şi/sau întreruperea tratamentului (a diureticului şi/sau Monopril-ului) poate fi necesară. Hiperpotasemie: La pacienţii cu insuficienţă renală sau cu funcţie renală normală care iau diuretice ce economisesc potasiu, suplimente de potasiu şi/sau substituenţi de sare de potasiu, inhibitorii ACE cresc riscul apariţiei unor concentraţii serice ridicate de potasiu. Intervenţie chirurgicală/ Anestezie: Inhibitorii ACE pot determina potenţarea efectelor hipotensive ale anestezicelor/ analgezicelor. Dacă apare hipotensiunea la pacienţii supuşi intervenţiei chirurgicale sau anesteziei, aceasta poate fi corectată prin creşterea volemiei.

Interacţiuni cu alte medicamente: Diuretice: Ca şi în cazul altor inhibitori ACE, poate să apară un răspuns hipotensiv când Monopril-ul este administrat concomitent cu diuretice. Efectul de pierdere a potasiului a celor mai multe diuretice poate fi micşorat prin terapia concomitentă cu Monopril. Antiacide: Administrarea concomitentă a antacidelor poate reduce absorbţia intestinală a Monopril-ului, conducând la concentraţii serice scăzute ale medicamentului. Alte efecte adverse: Nu s-au observat interacţiuni între Monopril şi alimente. Biodisponibilitatea fosinoprilatului nu este alterată de administrarea concomitentă a clorthalidonei, nifedipinului, propranololului, hidroclorotiazidei, cimetidinei, metoclopramidei, propanthelinei, digoxinei, aspirinei sau warfarinului. Atât parametrii de biodisponibilitate, gradul de legare de proteine, cât şi efectul anticoagulant al warfarinului nu sunt alterate în mod semnificativ în timpul administrării concomitente a Monopril.

Efecte secundare: În general, efectele adverse cauzate de Monopril sunt uşoare şi trecătoare, atât la pacienţii tineri cât şi la cei în vârstă. Reacţiile adverse cele mai uzuale sunt ameţelile, tulburări respiratorii, tuse, tulburări gastrointestinale, palpitaţii/dureri ale pieptului, rash/prurit, dureri/parestezie a muşchilor scheletici, oboseală şi perturbări ale simţului gustativ.

Cutie x 2 blist. x 14 compr. (2 ani)


Observatii


Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Monopril 20 mg produs de Bristol-Myers Squibb, Franta se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Monopril 20 mg produs de Bristol-Myers Squibb, Franta are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Monopril 20 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !