Medacter crema vaginala

Medacter crema vaginala

8,46 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Medacter crema vaginala

Prospect

Compozitie si mod de prezentare


Un tub cu 78 g crema vaginala.
100g crema vaginala contin: 2g miconazol nitrat si excipienti q.s

Indicatii


Medacter este indicat pentru tratamentul micozelor vulvovaginale suprainfectate sau nu cu bacterii gram-pozitive.
Rata vindecarii la sfarsitul unei luni de tratament este aproximativ de 80-95%

Grupa farmacoterapeutica: antiinfectioase si antiseptice de uz ginecologic, derivati de imidazol. Cod ATC: G01A F04.
Miconazolul este un derivat de imidazol. Are proprietat antimicotice; axctioneaza prin alterarea permeabilitatii membranei celulare a fungilor si interferarea enzimelor mitocondriale si peroxizomale, determinand necroza intracelulara. Inhiba cresterea dermatofitilor comuni, Tricophyton rubrum, Tricophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum Candida albicans, Tinea versicolor si Malassezia furfur.
De asemenea este activ fata de bacteriile gram-pozitiv (de ex.Corynebacterium minutissimum).
Dupa administrarea vaginala a miconazolului nitrat concentratiile plasmatice sunt nedetectabile.

Contraindicatii


Hipersensibilitate la miconazol, la alti derivati de imidazol sau la oricare dintre componentele produsului

Reactii adverse


Inainte de inceperea tratamentului este necesara confirmarea prin teste de laborator a diagnosticului. Se impune tratarea concomitenta a altor localizari ale infectiei cu Candida.
Pentru evitarea unei noi contaminari si a reinfectiei, pacientii trebuie sfatuiti sa respecte masurile de igiena personala.
Se recomanda evitarea utilizarii locale de produse cu pH acid si de sapunuri acide inainte si dupa aplicarea cremei (exista riscul inactivarii miconazolului, aciditatea favorizeaa multiplicarea Candida).
Daca in timpul tratamentului apar fenomene de iritatie la locul aplicarii sau reactii alergice la miconazol, tratamentul trebuie intrerupt.
Se recomanda tratarea concomitenta a partenerului sexual

Asocieri neindicate:
Spermicide- toate tratamentele locale vaginale pot sa inactiveze efectul contraceptiv local realizat de spermicide.
Miconazolul administrat sistemic potenteaza efectul anticoagulantelor cumarinice, sulfamidelor antidiabetice, fenitoinei si astemizolului. Cu toate ca dupa administrarea vaginala a dozelor terapeutice concentratia plasmatica a miconazolului este practic nedetectabila, trebuie avute in vedere aceste interactiuni la pacientii tratati cu medicamentele mai sus amintite

.Sarcina si alaptarea
Studii efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. In clinica, exista date suficiente privind expunerea la miconazol; nu s-au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice atunci cand miconazolul poate fi administrat vaginal la gravide. Ca urmare, in timpul sarcinii, miconazolul poate fi administrat vaginal, daca este absolut necesar.

In absenta datelor privind excretia nitratului de miconazol in lapte, utilizarea acestui medicament nu este recomandata in timpul alaptarii.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Miconazolul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

REACTII ADVERSE:
Miconazolul provoaca uneori fenomene de iritatie sau hipersensibilitate la locul aplicarii, manifestate prin prurit si senzatii de arsuri vaginale, care dispar, de regula, la continuarea tratamentului. Partenerul poate prezenta o usoara iritatie peniana.
Cu toate ca absorbtia sistemica este mica, riscul aparitiei reactiilor adverse sistemice nu poate fi exclus. Totusi, pana in prezent, dupa administrare vaginala, nu s-au raportat reactiile sistemice proprii miconazolului.

Administrare


Pentru manifestarile vaginale: se administreaza intravaginal 5g de crema, cu ajutorul aplicatorului, o data pe zi preferabil seara la culcare, timp de 14 zile. Pentru manifestarile vulvare crema se administreaza extrem, pe zonele afectate, de 2 ori pe zi, dimineata se seara, dupa efectuarea toaletei locale, pana la disparitia simptomatologiei.

Observatii


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicalaLivrarea Medacter crema vaginala produs de Faran Laboratories,Grecia se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Medacter crema vaginala produs de Faran Laboratories,Grecia are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Medacter crema vaginala.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !