Lokren 20 mg comprimate filmate

Lokren 20 mg comprimate filmate

22,56 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Lokren 20 mg comprimate filmate

Prospect


Denumire Comerciala LOKREN 20 mg
DCI BETAXOLOLUM
Forma Farmaceutica COMPR. FILM.
Concentratie 20mg
Actiune Terapeutica BETABLOCANTE SELECTIVE
Ambalaj Cutie x 2 blist. Al/PVC x 14 compr.film.

Indicatii:
Hipertensiune arteriala; tratament preventiv în manifestarile de angina pectorala la efort.

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie folosit în urmatoarele cazuri: formele severe de astm si bronhopatii obstructive cronice; insuficienta cardiaca necontrolata prin tratament; soc cardiogenic; bloc atrio-ventricular de grad înalt (II si III) fara stimulare artificiala; angor Prinzmetal (în formele pure si în monoterapie); boli ale sinusului (inclusiv ale blocului sino-auricular); bradicardie (sub 45-50 batai pe minut); fenomene Raynaud si tulburari arteriale periferice severe; feocromocitom netratat; hipotensiune; sensibilitate cunoscuta la betaxolol; antecedente de reactii anafilactice; în combinatie cu floctafenina, sultoprid. Este imperativa prescriptia medicului. Atentie! Tratamentul nu trebuie niciodata întrerupt brusc la pacientii suferind de angina; întreruperea brusca poate antrena tulburari de ritm grave, un infarct de miocard sau moarte subita.

Precautii:
În cazul întreruperii tratamentului este recomandata reducerea treptata a posologiei; a se supraveghea aparitia semnelor de insuficienta cardiaca, mai ales în caz de antecedente de acest tip; a se folosi cu prudenta în bronhopatiile cronice obstructive; la diabeticii sub tratament: toate -blocantele mascheaza anumite simptome de hipoglicemie: palpitatii, tahicardie; a se utiliza cu prudenta în caz de fenomene de tip Raynaud, în caz de insuficienta renala sau hepatica; folosirea -blocantelor în tratamentul hipertensiunii necesita precautii deosebite datorita feocromocitomului. Anestezie generala: Oprirea tratamentului cu -blocante 48 de ore înaintea unei anestezii generale este considerata suficienta pentru reaparitia unei sensibilitati normale la catecholamine. La bolnavii cu insuficienta coronariana grava, datorita riscului legat de oprirea brusca a -blocantelor, este de dorit ca tratamentul sa fie continuat pâna la interventia chirurgicala. Sarcina si alaptare: La animal: Nici o actiune teratogena nu a fost pusa în evidenta. La om: Nici un efect teratogen la nastere nu a fost raportat pâna în momentul de fata. -blocantele sunt excretate în lapte. Din precautie, alaptarea nu este recomandata în timpul tratamentului.

Reactii adverse:
Cel mai frecvent raportate: astenie la începutul tratamentului, racirea extremitatilor, bradicardie (uneori severa), dezordine gastrointestinala (dureri de stomac, greturi), impotenta. Mult mai rar: încetinire a conducerii atrio-ventriculare sau intensificarea unui bloc atrio-ventricular existent, bradicardie severa, cadere de tensiune, insuficienta cardiaca, bronhospasm, sindrom Raynaud, reactii cutanate, inclusiv eruptii de tip psoriazis sau exacerbarea acestora când sunt deja prezente.

Compozitie:
Betaxolol (DCI) clorhidrat 20 mg. Excipienti: Lactoza, carboximetilamidon, celuloza microcristalina, silicat coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan) q.s.p. 1 comprimat.

Actiune:
Lokren este un inhibitor al receptorilor b1 adrenergici, cu actiune de lunga durata. Selectivitatea asupra receptorilor b1 sau “cardioselectivitatea” îi permite sa nu interfere cu metabolismul glucidic si cu actiunea bronhodilatatoare a b-mimeticelor. Este total si repede absorbit pe cale orala, cu un slab efect de prim pasaj hepatic (biodisponibilitate ridicata, de aproape 85%), ceea ce antreneaza o slaba variabilitate inter- si intra-individuala a nivelelor sanguine în cursul unui tratament cronic. Legatura cu proteinele plasmatice este de aprox. 50%, ceea ce limiteaza posibilitatea unor interactiuni medicamentoase. Durata de eliminare sanguina a Lokren este de 15-20 de ore, permitând deci eficacitatea antihipertensiva într-o singura priza/zi a medicamentului.

Administrare:
Uzual 20 mg/zi. În caz de insuficienta renala sau hepatica: în caz de insuficienta renala (clearance al creatininei pâna la 20 ml/min) adaptarea posologiei nu este necesara, totusi o supraveghere clinica este recomandata la începutul tratamentului pâna la echilibrarea procentelor sanguine (4 zile în medie); în caz de insuficienta renala severa (clearance al creatininei > 20 ml/min) doza initiala recomandata este de 10 mg/zi (luata independent de ritmul si orarul sedintelor de epurare extrarenala la subiectul sub dializa); în caz de insuficienta hepatica, nici o modificare a posologiei nu este necesara, o supraveghere clinica este totusi de dorit la începutul tratamentului.

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.Livrarea Lokren 20 mg comprimate filmate produs de Sanofi-Synthelabo, Franta se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Lokren 20 mg comprimate filmate produs de Sanofi-Synthelabo, Franta are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Lokren 20 mg comprimate filmate.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie

Metoprolol 50 mg Metoprolol 50 mg

6,19 lei

Coryol 12.5 mg Coryol 12.5 mg

12,33 lei

Bisogamma 10 mg Bisogamma 10 mg

29,60 lei

Darob 80 mg Darob 80 mg

9,94 lei

Atenolol 50 mg Atenolol 50 mg

3,44 lei 5,88 lei

Nebilet 5 mg Nebilet 5 mg

40,98 lei

Egilok 50 mg Egilok 50 mg

3,47 lei

Concor 10 mg Concor 10 mg

31,46 lei