Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano

Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano

18,00 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefoane farmacie : Vodafone 0727.515.368
Orange Cosmote

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano

Descrierea produsului


Proprietăți:
Ibuvalen Duo 200 mg/ 12,8 mg este un AINS care acţionează periferic, inhibând sinteza prostaglandinelor şi acţiunea mediatorilor chimici ai durerii. Codeina este un analgezic opioid acţionând asupra receptorilor opioizi centrali. Combinaţia unui analgezic periferic cu un analgezic central asigură un efect analgezic optim cu un potenţial mic de producere a reacţiilor adverse.
Ibuprofen este un AINS, derivat de acid propionic, care şi-a demonstrat eficacitatea prin inhibarea sintezei de prostaglandine. Ibuprofen reduce durerea, inflamaţiile și febră. În plus, ibuprofen inhibă reversibil agregarea plachetară.
Codeină este un analgezic slab cu acţiune centrală. Codeina îşi exercită efectul prin intermediul receptorilor opioizi μ, deşi codeina are o afinitate redusă pentru aceşti receptori, iar efectul analgezic este determinat de conversia la morfină

Ingrediente active: Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 12,8 mg. Indicaţii terapeutice: Adulți: Ibuvalen Duo este indicat pentru ameliorarea durerilor moderate (durerea reumatică, musculară, lombalgia, migrena, cefaleea, nevralgia, dismenoreea, durerea dentară), precum și pentru reducerea febrei și a simptomelor asociate cu răceală și gripă. Copii: Ibuvalen Duo este indicat la pacienţi cu vârsta între 12-18 ani pentru tratamentul durerilor acute moderate, care nu sunt considerate a fi ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul, acidul acetilsalicilic sau ibuprofenul (în monoterapie).

Mod de administrare: Doze: Ibuvalen Duo trebuie utilizat în doza minimă eficace şi pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară controlării simptomelor. Durata tratamentului trebuie limitată la 3 zile, iar dacă nu se obţine ameliorarea eficientă a durerii, pacienţii/persoanele care îi îngrijesc trebuie sfătuiţi să se adreseze unui medic. Doze recomandate: Adulţi: Doza recomandată este 1–2 comprimate filmate la fiecare 4–6 ore. A nu se administra mai mult de 6 comprimate filmate în 24 ore. Adolescenţi şi copii cu vârsta între 12 şi 18 ani Doza recomandată este 1–2 comprimate filmate la fiecare 6 ore. A nu se administra mai mult de 6 comprimate filmate în 24 ore. Copii cu vârsta mai mică de 12 ani: Ibuvalen Duo nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de toxicitate la opioide, ca urmare a metabolizării variabile şi imprevizibile a codeinei la morfină. Vârstnici: Nu sunt necesare modificări ale dozei la pacienţii vârstnici, cu excepţia cazului în care sunt prezente insuficienţa hepatică sau renală. În astfel de cazuri, doza trebuie stabilită individual. Atenţionări şi precauţii: Persoanele vârstnice prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiei şi perforaţiei gastro-intestinale, care pot fi letale. Ibuprofen Duo trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu tensiune intracraniană crescută sau cu leziuni cerebrale. Pentru mai multe informații , a se citi prospectul medicamentului.

Contraindicaţii: Ibuvalen Duo este contraindicat la pacienţii cu: - hipersensibilitate la ibuprofen, codeină sau la oricare dintre excipienţi; - antecedente de reacţii de hipersensibilitate (de exemplu astm bronşic, rinită, angioedem sau urticarie) asociate cu administrarea de ibuprofen, acid acetilsalicilic (AAS) sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); - antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, legate de tratamentul anterior cu AINS; - ulcer peptic activ recurent sau antecedente de ulcer peptic recurent/hemoragii recurente active sau în antecedente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau hemoragie confirmate); - insuficienţă cardiacă, hepatică sau renală severă; - ultimul trimestru de sarcină; - deprimare respiratorie; - constipaţie cronică; - tratament concomitent cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau timp de 14 zile de la încetarea tratamentului cu IMAO; - hemoragie cerebrovasculară sau cu altă hemoragie activă. Ibuvalen Duo este contraindicat de asemenea la: Copiii şi adolescenţii (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) la care se efectuează tonsilectomie şi/sau adenoidectomie pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn, din cauza unui risc crescut de apariţie a unor reacţii adverse grave şi care pun viaţa în pericol; Femei care alăptează; Pacienţi cunoscuţi ca metabolizatori ultra-rapizi CYP2D6. Ibuvalen Duo este contraindicat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Prezentare: 20 comprimate filmate
Livrarea Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano produs de Efarma, Romania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano produs de Efarma, Romania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Ibuvalen Duo 200 mg/12,8 mg, 20 comprimate filmate, Polisano.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...