Eritromicina 200 mg

Eritromicina 200 mg

9,49 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Eritromicina 200 mg

Prospect

Puteti beneficia de ofertele noastre cu produse GRATIS. 


• Infectii bacteriene sensibile la eritromicina, cu diverse localizari;
• Infectii ORL: sinuzite, otite medii acute, angine streptococice si difterice;
• Infectii ale aparatului respirator: exacerbari ale bronsitelor cronice, pneumonii pneumococice (ca alternativa), pneumonii cu micoplasme, pneumonii cu chlamidii;
• Infectii ale pielii si tesuturilor moi: acneea vulgaris, antrax, infectii produse de actinomicete, eritrasma;
• Infectii genito-urinare: gonoree (ca alternativa), endocervicite cu chlamidii, uretrite negonococice, sifilis (pacienti alergici la peniciline), sancru moale;
• Infectii digestive: enterite cu Campylobacter jejuni;
• Alte indicatii: profilaxia endocarditelor bacteriene si a recaderilor de reumatism articular acut la pacientii cu alergie la betalactamine, conjunctivite cu chlamidii, listerioza, infectii cu Legionella pneumophila, tuse convulsiva.


Contraindicatii


Hipersensibilitate la eritromicina.

Precautii


Nu se recomanda administrarea eritromicinei la pacientii cu insuficienta hepatica. Se administreaza cu prudenta in caz de tulburari de ritm cardiac antecedente sau prelungirea QT, mai ales când sunt necesare doze mari de eritromicina.

Interactiuni


Vasoconstrictoare de tipul alcaloizilor din secara cornuta - eritromicina potenteaza aparitia ergotismului.
Terfenadina si astemizolul - asocierea cu eritromicina creste riscul de cardiotoxicitate (torsada vârfurilor).
Teofilina - asocierea cu eritromicina creste concentratia plasmatica de teofilina prin scaderea clearance-ului hepatic al acesteia (se impune controlul concentratiei plasmatice de teofilina, eventual scaderea dozelor).
Bromocriptina, carbamazepina, ciclosporina, lisurida, midazolamul - eritromicina creste concentratiile plasmatice ale acestor medicamente.
Atorvastatina - risc crescut de rabdomioliza (se recomanda utilizarea unor doze mici de hipocolesterolemiant).
Alfentanil - asocierea cu eritromicina scade clearance-ul hepatic al alfentanilului. Digoxina - se constata cresterea digoxinemiei prin cresterea absorbtiei intestinale (se recomanda supravegherea clinica, eventual determinarea digoxinemiei in timpul tratamentului cu eritromicina).
Warfarina - asocierea cu eritromicina poate fi urmata de o crestere a efectului anticoagulant.


Atentionari speciale


Sarcina si alaptarea:
Analiza unui numar mare de gravide expuse la antibiotic nu a evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice. Eritromicina trece in laptele matern, putând provoca diaree la sugarul alaptat. De aceea se recomanda intreruperea alaptarii n cursul tratamentului cu eritromicina.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Eritromicina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Doze si mod de administrare


Adulti si adolescenti: 400-600 mg la fiecare 6 ore. In functie de severitatea infectiei doza poate fi crescuta fara a depasi 4 g pe zi.
Copii: 30-50 mg/kg/zi fractionat la 4-6 ore. In functie de severitatea infectiei doza poate fi crescuta pâna la 60-100 mg/kg/zi. La copiii mici se utilizeaza in forma farmaceutica corespunzatoare.


Efecte Adverse


Tulburari digestive: greata, varsaturi, diaree, gastralgii; reactii alergice cutanate (rar); candidoza orala si vaginala (rar); la doze mari poate sa apara, in mod exceptional, hepatita colestatica (aparitia semnelor clinice impune oprirea imediata a tratamentului); scaderea reversibila a acuitatii auditive (hipoacuzie reversibila), mai ales in cazul utilizarii de doze mari la pacientii cu boli hepatice sau renale.

Compozitie


Un comprimat contine eritromicina 200 mg si excipienti: lactoza, laurilsulfat de sodiu, talc, stearat de magneziu, polivinilpirolidona, amidon de porumb, amidonglicolat de sodiu.

Ambalaj


Cutie cu 2 blistere a 10 comprimate.

OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Livrarea Eritromicina 200 mg produs de Antibiotice, Romania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Eritromicina 200 mg produs de Antibiotice, Romania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Eritromicina 200 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie