Duphalac Lichid Oral 200 ml

Duphalac Lichid Oral 200 ml

Ne pare rau dar acest produs nu face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368
suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Duphalac Lichid Oral 200 ml

Prospect

Puteti beneficia de ofertele noastre cu produse GRATIS. 


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA
200 ml Duphalac lichid oral, o solutie apoasa, contin lactuloza.

3. FORMA FARMACEUTICA
Lichid oral.

4. DATE CLINICE
4.1 Indicatii terapeutice
- Constipatie: reglarea ritmului fiziologic al colonului.
- in cazul in care din considerente medicale este necesara obtinerea unui scaun moale (hemoroizi, post-chirurgie colonica/anala).
- Encefalopatie portala sistemica (PSE): tratamentul si prevenirea comei sau precomei hepatice.

4.2 Doze si mod de administrare
Doza zilnica trebuie ajustata individual. Urmatoarele doze pot servi pentru orientare:

Constipatie cronica sau in cazurile in care se considera ca reducerea consistentei scaunului are un beneficiu medical:

Adulti 15-45 ml
Copii 7-14 ani 10-15ml
Copii (1-6 ani) 5-10 ml


Doza poate fi scazuta dupa cateva zile in functie de necesitatile pacientului.
Doza trebuie administrata in priza unica, in timpul micului dejun. Aparitia efectului poate dura cateva zile datorita modului de actiune al lactulozei. Daca raspunsul terapeutic nu apare in primele doua zile, poate fi avuta in vedere cresterea dozei sau administrarea mai frecventa.

Precoma si coma hepatica:
Doza initiala: 30-45 ml lichid oral Duphalac de 3-4 ori pe zi
Doza de intretinere: trebuie adaptata astfel incat sa se obtina maximum 2-3 scaune moi pe zi. De preferinta, pH-ul scaunului trebuie sa fie 5,0-5,5.

Duphalac se administreaza oral. Poate fi amestecat cu lichide calde sau reci.

4.3 Contraindicatii
- Hipersensibilitate la lactuloza;
- Colopatii organice inflamatorii (rectocolita ulceroasa, boala Crohn);
- Sindrom ocluziv sau subocluziv;
- Abdomen dureros de etiologie nedeterminata.
Deoarece Duphalac contine glucide de tip galactoza (pana la 1,5 g/15 ml) si lactoza (pana la 0,9 g/15 ml) este contraindicat in caz de galactozemie congenitala, sindrom de malabsorbtie a glucozei, galactozei sau deficit de lactaza (sindrom Lapp).

4.4 Atentionari si precautii speciale
in cazul in care constipatia nu se amelioreaza dupa cateva zile de tratament sau reapare dupa tratament, se recomanda efectuarea unui consult medical.
Tratamentul medicamentos al constipatiei este numai un adjuvant al tratamentului igieno-dietetic care consta in:
- imbogatirea alimentatiei in fibre vegetale si apa;
- activitate fizica si reeducarea reflexului de defecatie.
Nu se recomanda utilizarea de lunga durata a lichidului oral Duphalac.
La persoanele varstnice trebuie sa se asigure o ratie hidrica suficienta.

Utilizarea dozelor recomandate in mod uzual in constipatie nu necesita prudenta la pacientii cu diabet zaharat. Doza utilizata in tratamentul (pre)comei hepatice este in general mult mai mare si trebuie avuta in vedere la pacientii cu diabet zaharat.

4.5 Interactiuni cu alte produse medicamentoase, alte interactiuni
Medicamentele care au o eliberare dependenta de pH-ul colonului (de exemplu acidul 5-amino salicilic) pot fi inactivate datorita mecanismului de actiune al lactulozei (prin scaderea pH-ului la nivelul colonului).

4.6 Sarcina si alaptarea
Pe baza informatiilor medicale disponibile pana in prezent, acest medicament poate fi utilizat si prescris in siguranta in timpul sarcinii si alaptarii.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Duphalac nu influenteaza sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

4.8 Reactii adverse
In primele zile de tratament poate sa apara flatulenta. De obicei, aceasta dispare dupa cateva zile. Daca se utilizeaza doze mai mari decat dozele recomandate, pot sa apara dureri abdominale si diaree. in aceste cazuri se recomanda scaderea dozei.
Daca sunt utilizate doze mari (de obicei indicate doar in encefalopatia portosistemica) pe o perioada mai mare de timp, pot sa apara tulburari ale echilibrului electrolitic datorate diareei.

Tulburari gastro-intestinale
Flatulenta, dureri abdominale, greata si varsaturi. La doze mari, diaree.

Investigatii
Dezechilibru electrolitic datorat diareei.

4.9 Supradozaj
Pana in prezent nu a fost raportat nici un caz de supradozaj. in cazul utilizarii de doze prea mari, pot sa apara dureri abdominale si diaree. In acest caz, scaderea dozei sau intreruperea tratamentului sunt in general suficiente.
5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: tract digestiv si metabolism; laxative osmotice.
Cod ATC: A06A D11.

In colon, lactuloza este descompusa de catre bacteriile colonice in acizi organici cu molecula mica. Acesti acizi determina scaderea pH-ului din lumenul colonic si, printr-un efect osmotic, cresterea volumului continutului colonic. Aceste efecte stimuleaza peristaltica colonului si normalizeaza consistenta scaunelor. Astfel, constipatia este inlaturata si ritmul fiziologic al colonului restabilit.

In encefalopatia portala sistemica (PSE) sau (pre)coma hepatica, efectul a fost atribuit inhibarii bacteriilor proteolitice prin cresterea bacteriilor acidofile (de exemplu Lactobacillus), sechestrarii amoniacului in forma ionica prin acidifierea continutului colonic, purgatiei datorate atat pH-ului scazut de la nivelul colonului cat si efectului osmotic si alterarii metabolismului azotat bacterian prin stimularea bacteriilor sa utilizeze amoniacul pentru sintezele proteice bacteriene. Totusi, in acest context, trebuie realizat ca hiperamoniemia singura nu poate explica manifestarile neuropshice ale encefalopatiei portale sistemice. Totusi, amoniacul poate servi ca model pentru alti compusi azotati.

5.2 Proprietati farmacocinetice
Lactuloza se absoarbe slab dupa administrare orala. Nefiind absorbita ca atare, ajunge in colon sub forma nemodificata, unde este metabolizata de catre flora bacteriana colonica. Metabolizarea este completa la doze de pana la 40-75 ml lichid oral Duphalac. La doze mai mari, poate fi excretata si sub forma nemodificata.

5.3 Date preclinice de siguranta
Rezultatele studiilor de toxicitate acuta, sub-cronica si cronica la diferite specii indica o toxicitate foarte mica a compusului. Efectele observate par sa fie legate mai mult de efectul osmotic asupra tractului gastro-intestinal decat de o activitate toxica specifica.

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE
6.1 Lista excipientilor
Duphalac nu contine excipienti.

In afara de lactuloza, Duphalac lichid oral contine zaharuri inrudite cu galactoza (pana la 1,5 g/15 ml) si lactoza (pana la 0,9 g/15 ml).

6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.

6.3 Perioada de valabilitate
3 ani.

Bazat pe testele chimice si microbiologice, Duphalac poate fi utilizat dupa deschiderea flaconului pana la expirarea termenului de valabilitate, ca si flacon multidoza. Produsul trebuie pastrat in ambalajul original.

6.4 Precautii speciale pentru pastrare
A se pastra la temperaturi intre 10-25oC, in ambalajul original.

6.5 Natura si continutul ambalajului
Flacon din polietilena de inalta densitate prevazut cu masura dozatoare, a 200 ml lichid oral.


Livrarea Duphalac Lichid Oral 200 ml produs de SolvayPharma se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Duphalac Lichid Oral 200 ml produs de SolvayPharma are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Duphalac Lichid Oral 200 ml.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !