Atenolol 50 mg

Atenolol 50 mg

3,44 lei 5,88 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Atenolol 50 mg

Prospect

Puteti beneficia de ofertele noastre cu produse GRATIS.


Indicatii:
Hipertensiune arteriala (singur sau asociat cu alt agent antihipertensiv, în special diuretice tiazidice), angina pectorala, aritmii, prevenirea secundara a infarctului acut de miocard la pacientii stabilizati hemodinamic.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la medicament sau la oricare alt betablocant adrenergic; bradicardie sinusala; bloc AV gradul II-III; soc cardiogenic; insuficienta cardiaca decompensata.

Precautii:
Administrarea atenololului se face sub control medical. Se administreaza cu prudenta pacientilor cu urmatoarele afectiuni: insuficienta cardiaca, boli bronhospastice, diabet si hipoglicemie, functie renala afectata, bradicardie, tulburari circulatorii periferice.

Reactii adverse:
Medicamentul este în general bine tolerat, reactiile adverse cele mai comune sunt de obicei usoare si trecatoare: extremitati reci, oboseala musculara; tulburari gastrointestinale: diaree; tulburari cardiovasculare: bradicardie, hipotensiune, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; tulburari SNC: ameteala, greata, depresie mentala, dureri de cap, vise intense, tulburari de somn. Foarte rar pot aparea: ras psoriaziform sau exacerbarea psoriazisului, purpura, alopecie reversibila. Efectele secundare raportate la alte betablocante, pot fi considerate potentiale efecte secundare ale atenololului: agranulocitoza, febra, laringospasm, disfunctii repiratorii, depresie mentala progresiva, halucinatii, sindrom reversibil acut de dezorientare în timp si spatiu, pierderea pe termen scurt a memoriei, efecte gastrointestinale: tromboze arteriale mezenterice, colite ischemice, ras eritematos, fenomen Raynauld.

Compozitie:
Un comprimat contine 50 mg, respectiv 100 mg atenolol, si excipienti: carbonat de magneziu greu, amidon de porumb, gelatina, laurilsulfat de sodiu, talc, stearat de magneziu.

Administrare:
Tratamentul cu atenolol trebuie individualizat. Hipertensiune: doza initiala de atenolol este de 50 mg/zi, fie singur fie asociat cu diuretice tiazidice. Daca efectul optim nu se obtine în 1-2 saptamâni se creste doza la 100 mg/zi în una sau doua prize. Angina pectorala: doza initiala este de 50 mg/zi. Daca efectul optim nu se obtine într-o saptamâna se creste doza la 100 mg/zi într-o singura priza. Unii pacienti necesita pentru obtinerea efectului optim doze de 200 mg/zi. Infarct miocardic: tratamentul oral cu atenolol este tratament aditional celui i.v. Se administreaza 50 mg la 15 minute dupa administrarea ultimei doze de atenolol intravenos, apoi se repeta 50 mg la 12 ore si se continua cu 100 mg/zi în doza unica. Copii: nu se administreaza pentru ca nu exista experienta în utilizarea pediatrica. Vârstnici: dozele se reduc în special la pacientii cu functie renala afectata, în functie de clearence-ul creatininei. Pacienti dializati: se administreaza câte 50 mg dupa fiecare tratament de dializa, sub supraveghere medicala.

Observatii


Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala.


Livrarea Atenolol 50 mg produs de Terapia, Romania se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Atenolol 50 mg produs de Terapia, Romania are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Atenolol 50 mg.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Din aceeasi categorie

Concor 10 mg Concor 10 mg

31,46 lei

Metoprolol 50 mg Metoprolol 50 mg

6,19 lei

Egilok 50 mg Egilok 50 mg

3,47 lei

Nebilet 5 mg Nebilet 5 mg

40,98 lei

Darob 80 mg Darob 80 mg

9,94 lei

Bisogamma 10 mg Bisogamma 10 mg

29,60 lei

Coryol 12.5 mg Coryol 12.5 mg

12,33 lei