Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003

Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003

264,60 lei 291,06 lei
  • Primesti 5 puncte de fidelitate
Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Telefon farmacie : Vodafone 0727.515.368

Cumpara de minim 299 lei din farmacia online eFarma si beneficiezi de transport gratuit!

Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003

Descrierea produsului

Garantie


2 ani.


Descriere:
Ideal pentru tratamentul bronsitelor, sinuzitelor, racelilor sau alergiilor, aparatul de aerosoli cu piston NE 2003 transforma medicametele din forma lichida in vapori. Acestea vor fi usor de inhalat atat de cei mari cat si de cei mici, aparatul fiind dotat cu masca pentru adulti, respectiv pentru copii.

Caracteristici:
Transforma medicamentele lichide in particule foarte fine, usor de inhalat
Ideal pentru copiii si oamenii care au dificultati in a folosi aparatele de aerosol
cu doza fixa la fel si pentru cei cu astm
Ideal pentru tratamentul: dereglarilor pulmonare, traheita, bronsita, sinuzita, alergii si raceli
Rapid si silentios
Dispozitivul produce sunete de inalta frecventa care activeaza asupra lichidului transformadu-l in particule extrem de fine
Medicamentul transformat este proiectat direct in gat/nas de un ventilator electric
Particulele ating toate caile respiratorii
Echipat cu masca pentru adulti, masca de pediatrie, dispozitiv pentru gura, dispozitiv pentru nas, tub, flacon
Buton on/off
Alimentare la priza
Design Italian
Impachetat intr-un ambalaj special conceput
Manual de utilizare
Produsul este in conformitate cu directiva 93/42/EEC pentru “dispozitive medicale”

Detalii tehnice:
Dimensiuni: L=11,8 Lat=16 H=20 (cm)
Greutatea: 1,2 (kg)

APARAT CU PISTON - AEROTERAPIE - Vă rugăm să citiţi instrucţiunile şi avertismentele date în acest manual cu mare grijă înainte de folosire, şi păstraţi – l întodeauna într – un loc sigur. Vaporizarea pe bază de piston este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru tratarea problemelor respiratorii. Sistemul de pistoane dau o vaporizare foarte rapidă şi fină, şi poate fi folosit cu majoritatea medicamentelor prescrise, mărind partea benefică a tratamentului. Datorită performanţei foarte bune, poate fi considerat un instrument profesional. Este uşor de folosit şi ideal pentru tratament acasă. Demn de încredere, rezistent, fără lubrifianţi, este făcut în conformitate cu standardele europene în vigoare, refeitoare la criteriile de fabricaţie şi la siguranţa dispozitivelor electro – medicale ( Standard EN 60 601 – 1, EN13544 – 1 ).
IMPORTANT 1.Aparatul trebuie să fie folosit doar pentru tratament vaporizator. Orice altă folosire este incorectă şi periculoasă. Producătorul nu este responsabil pentru vreo pagubă cauzată datorită folosirii incorecte. 2.Nu e voie ca aparatul fie folosit cu anestezice care sunt inflamabile când ajung în contact cu aerul, oxigenul sau oxid de azot.3.Interferenţele electromagnetice cauzate de televizor, radio, etc., pot afecta lucrul cu aparatul, dacă se întâmplă acest lucru, încercaţi să îl mişcaţi pînâ dispar interferenţele sau alternativ, conectaţi la altă priză. 4.Nu folosiţi cabluri sau adaptatori externi, cablul electric trebuie să fie nealterat pe parcursul folosirii pentru a evita supraîncălzire periculoasă. Ţineţi cablul la distanţă de suprafeţele fierbinţi. 5.Intodeauna deconectaţi aparatul din priză, după folosire.
6.Nu are voie să fie introdus în apă. Dacă se întâmplă acest lucru, scoateţi – l din priză imediat. Nu încercaţi să îl atingeţi până nu îl scoateţi din priză. Nu folosiţi aparatul după ce l – aţi scos din apă ( contactaţi vânzătorul cu amănuntul imediat ).7.întodeauna contactaţi
vânzătorul cu amănuntul pentru orice reparaţie. Nu deschideţi sau umblaţi în aparat. Dacă nu funcţionează corect, opriţi – l şi consultaţi manualul de instrucţiuni. 8.Nu lăsaţi accesoriile la îndemâna copiilor. Copii şi invalizii au voie să foloseasc aparatul dacă sunt supravegheaţi de un adult care să fi citit instrucţiunile din manual. Nu lăsaţi flaconul la îndemâna copiilor sub 3 ani căci conţine multe părţi mici ce pot fi înghiţite.9.Acesta este un instrument medical pentru folosire acasă, şi trebuie folosit la recomandarea medicallă. Trebuie acţionat în conformitate cu instrucţiuniile din manual. Pacientul trebuie să citească cu grijă şi să înţeleagă instrucţiunile pentru a – l folosi şi întreţine. Contactaţi vânzătorul pentru alte informaţii suplimentare.
INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE :1)Conectaţi la o priză cu acelaşi voltaj cu aparatul.
2)A se vedea pagina de instrucţiuni a vaporizatorului. 3).Introduceţi tubul care iese din compresor 4).Asamblaţi accesoriile necesare: masca, ataşamentele pentru gură sau nas.5).După aplicaţie, opriţi aparatul şi scoateţi –l din priză. Efectuaţi o spălare minuţioasă a părţilor folosite. Înfăşuraţi cablul în căsuţă, sub aparat. Înainte de refolosire, asiguraţi – vă că este ajustat la temperatura camerei.
Producător: Laica SpA – Viale del Lavoro, 10, 36020 Ponte di Barbarano ( VI ) Italia CE 0434 ( Dir. 93 / 42 / EEC )
ACCESORII FURNIZATE STANDARD :mască pentru copii:mască pentru adulţi;
ataşament nas ;ataşament gură ;garnitură vaporizator ;întrerupător O / I ;parte de sus a vaporizatorului ;partea de pulberizare a vaporizatorului ;partea de jos a vaporizatorului ;tubul de aer .
CURAŢAREA ŞI DEZINFECTAREA :Spălaţi – vă bine mâinile înainte de a începe curăţarea şi dezinfecţia accesoriilor. Nu spălaţi aparatul sub robinet sau prin înmuiere. Dacă necesită curăţare, folosiţi doar o cârpă cu detergent ( nu abraziv ). Aparat cu carcasă neprotejată împotriva infiltrării lichidelor.
Schimbare filtrului: ridicaţi capacul filtrului, folosind o surubelniţă lată precum e arătat în imaginea Fig. 1a, îndepărtaţi filtrul vechi şi înlocuiţi cu unul nou precum se arată în Fig.1b. Înlocuiţi capacul filtrului, asigurîndu – vă că este bine potrivit pe suprafaţă.
Curăţarea vaporizatorului: vezi paginile de instrucţiuni.
CONTAMINAREA CU MICROBI :În caz de boală contagioasă sau risc de contaminare cu microbi, vă recomandăm folosirea personală a accesoriilor şi flaconului vaporizator ( vă rugăm consultaţi întâi medicul ).
PROBLEME, CAUZE ŞI REMEDII :Aparatul nu porneşte
• asiguraţi – vă ce e bine introdus în priză
• aiguraţi – vă că întreruppătorul este pe poziţia ON, de pornire ( l )
Aparatul este aprins dar nu vaporizează
• asiguraţi – v că pistonul este bine introdus în flacon
• asiguraţi – vă că tubul de conectare cu aer nu este îndoit sau apăsat
• asiguraţi – vă că filtrul de absorbţie aer nu este blocat sua murdar. Dacă e necesar, înlocuiţi – l cu unul nou
• asiguraţi – vă că medicamentul necesar este în flacon
Aparatul nu funcţionează
• protecţia termică s – a oprit din următoarele motive:
1. aparatul a funcţionat în afara limitelor de lucru, date în acest manual.
2. aparatul a fost folosit lângă surse de căldură sau în încăperi cu temperaturi peste 40°C. Lăsaţi – l să se răcească cel puţin o oră şi apoi porniţi – l din nou.
NB: dacă aparatul tot nu funcţionează, contactaţi vânzătorul
■ SPECIFICAŢII TEHNICE
Piston compresor cu închidere termală.
Aparat clasa II
Aparat tipul B
Important – vă rugăm verificaţi instrucţiunile de operare
○ Întrerupător oprit
│ Întrerupător pornit
~ curent alternativ
Nu folosiţi aparatul în timpu lbăii sau a duşului.
Voltaj ( 230V 50Hz 150 VA )
Siguranţe ( T 1.6A – 250 V )
Presiunea de lucru ( cu vaporizator ): aprox. 0,6 bar
Presiunea max.: aprox. 185kPa
Flux operare: 5 l / min.
Nivel sonor: 58dBA
Rată abur: 0,35 ml / min.
MMAD: 2,61 um
GSD: 2.75
Ieşire aerosol: 143 ul
Rată ieşire: 87 ul
Dimensiuni: 200 x 160 x 120 mm
Greutatea: 1,3 kg
Folosire temporară: 20/40 min. ON / OFF
Filtru absorbţie profesional: 50 / 70 micron
Clasa de risc: II
Condiţii de lucru:Temperatura minimă: min. 10°C, max. 40°C Umiditate aer: min. 10%, max. 95%
Condiţii de depozitare:Temperatura: min. - 25°C; max. 70°C Umiditate aer: min. 10%, max. 95%
Presiune atmosferică pentru lucru / depozitare: Min. 690 hPa; max. 1060 hPa
Procedură îndepărtare deşeuri ( DIR. 2002 / 96 / EC – WEEE ) Simbolul din partea de jos a aparatului indică colecarea separată a echipamentului electronic şi a celui electric.În momentul în care un aparat nu mai este bun, nu îl îndepărtaţi ca şi deşeu mixt solid
municipal, ci prin îndepărtarea lui la un centru specific de colectare din zona Dvs. sau înapoiindu – l distribuitorului, când cumpăraţi un aparat de acelaşi tip, care să fie folosit cu aceleaşi funcţii. Procedura de colectare separată a aparatelor electrice de cele electronice este îndeplinită ţinîndu-se cont de politica europeana a mediului înconjurător, ţintind spre apărarea, protejarea, şi îmbunătăţirea calităţii mediului.
GARANŢIA :Acest aparat are o garanţie de 2 ani, de la data achiziţionării lui, aşa cum se poate arăta prin ştampila negustorului şi semnătura sa, şi prin chitanţa de achiziţionare pentru scopul impozitării care trebuie să fie ataşate de această garanţie.Garanţia acoperă doar defectele de fabricaţie şi nu acoperă avarii accidentale, folosirea incorectă, neglijarea sau abuzul aparatului. Folosiţi doar accesoriile furnizate; folosirea altor accesorii decât cele aprobate pot face garanţia să devină nulă. Nu descihdeţi dispozitivul niciodată. În eventualitatea deschiderii sau umblării în aparat, garanţia va fi automat anulată. Garanţia nu acoperă nici părţile care trebuie purtate, dar nici bateriile ( dacă sunt furnizate ). Garanţia expiră în doi ani de la data achiziţionării; după această perioadă orice serviciu tehnic poate fi răspunzător. Informaţii privind serviciul tehnic, fie în condiţiile acestei garanţii sau fie pătite, pot fi obţinute contactînd info@laica.com.
Nici un fel de compensări nu sunt datorate pentru reparaţii sau înlocuiri ale produselor în condiţiile acestei garanţii. În cazul defectelor, mergeţi înapoi la vânzătorul cu amănuntul; NU TRIMITEŢI aparatul direct la LAICA. Folosirea în locuir publice nu este permisă. Producătorul nu va fi responsabil pentru pagube asupra altor persoane, proprietăţi sau animale de casă, nici direct, nici indirect, cauzate de nerespectarea instrucţiunilor expuse în manualul de instrucţiuni, mai ales avertismentele referitoare la instalaţie, folosire, şi întreţinere a aparatului. Este politica firmei LAICA să îmbunătăţească constant produsele sale; de aceea Laica îşi rezervă dreptul de a schimba produsele sale, fie parţial fie total, fără notificări prealabile şi conform cerinţelor producătorului, fără ca Laica sau vânzătorii săi să fie responsabili în vreun fel pentru aceasta.
INSTRUCŢIUNI VAPORIZATOR:Conceput şi creat în conformitate cu ultimele standarde, este un dispozitiv medical ( Clasa de risc IIa – MDD 93/42/EEC ) foarte eficient în terapii medicale administrate prin intermediul vaporizării aerosol.
AVERTISMENTE DE SIGURANŢĂ :Este recomandată folosirea lui de către un singur pacient. Aparatul trebuie folosit doar cu compresori de vaporizare pentru aerosoli ce se conformează standardelor în vigoare şi a căror folosire este indicată în manualul de instrucţiuni. Aparatul ne e potrivit pentru anestezie şi ventilare pulmonară. Aparatul trebuie folosit doar cu accesoriile originale arătate în acest manual .Informaţii referitoare la conectarea şi folosirea aparatului pentru terapia aerosol, sunt date în manualul de instrucţiuni a aparatului. Să citiţi tot timpul citiţi instrucţiunile şi avertismentele de siguranţă, precum este indicat în manualele de instrucţiuni ale aparatului pentru terapia aerosol. Folosiţi aparatul şi accesoriile sale conform recomandărilor doctorului Dvs. Folosiţi medicaţia prescrisă de doctorul Dvs. conform indicaţiilor date de el. Nu folosiţi aparatul pentru alte scopuri decât cel menit. Producătorul nu va fi responsabil pentru folosirea incorectă a aparatului. Aparatul nu va fi livrat în ambalaj steril, întotdeauna efectuaţi curăţări şi sterilizări înainte şi după fiecare tratament. Când folosiţi dispozitivul, urmaţi normele obişnuite de igienă şi curăţenie ( spălaţi – vă mâinile şi efectuaţi operaţiile de curăţare precum este descris în secţiunea specifică a acestui manual ). Aparatul are componente mici care pot fi îndepărtate cu uşurinţă şi pot fi uşor înghiţite. Folosirea de către minori sau de către persoane cu dizabilităţi, necesită prezenţa unui adult. Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat, în locuri uşor accesibile minorilor şi peroanelor cu dizabilităţi. Depozitaţi aparatul într – un loc uscat şi curat, departe de lumină, căldură şi intemperiile vremii. Folosiţi aparatul precum este prescris de standardele în vigoare .În cazul prezenţei patologice cu contaminări microbiene şi pericol de infecţii, este recomandată folosirea aparatului de către un singur pacient.
PREGĂTIREA ŞI FOLOSIREA APARATULUI :Aparatul nu e steril. Înainte de folosire efectuaţi operaţiuni de curăţare şi de sterilizare aşa cum sunt ele descrise în secţiunea specifică. Pentru a pune medicaţia, rotiţi partea de sus a vaporizatorului în sensul acelor de ceas şi îndepărtaţi – l. turnaţi cantitatea prescrisă de doctorul Dvs. în flaconul vaporizatorului. IMPORTANT: în caz că aţi făcut lucrul acesta, goliţi vaporizatorul, curăţaţi – l bine şi începeţi să umpleţi din nou. Când medicaţia a fost turnată, conectaţi partea de sus de flacon, rotiţi în sensul acelor de ceas, şi introduceţi accesoriile prescrise de către doctorul Dvs. în partea de sus a vaporizatorului. Conectaţi strâns un capăt al tubului de aer la vaporizator şi celălalt capăt la ieşirea de aer a vaporizatorului compresorului pentru terapia aerosol. Porniţi compresorul pentru începerea tratamentului. IMPORTANT: niciodată nu inhalaţi în poziţie orizontală. Niciodată să nu îndoiţi vaporizatorul la peste 60°.
INSTRUCŢIUNI DE CURĂŢARE :După fiecare tratament, curăţaţi minuţios fiecare componentă a vaporizatorului, îndepărtând reziduurile medicaţiei şi posibilele impurităţi. Curăţaţi fiecare componentă precum este aici descris, cu excepţia tubului de aer care – în caz de tratament la un pacient nou sau în caz de impurităţi, ar trebui să fie înlocuit. Spălaţi toate componentele ( cu excepţia tubului de aer ) cu apă caldă ( cca. 60°C - 140°F ) pentru circa 50 minute, adăugînd în caz că e necesar, o cantitate mică de detergent conform dozei şi folosirii limitate precum este indicat de producătorul detergentului. Clătiţi intens, asigurîndu – vă că toate depunerile au fost îndepărtate şi lăsaţi la uscat.Toate componentele vaporizatorului pot fi dezinfectate / cu excepţia tubului de aer ) cu dezinfectanţi chimici care să respecte dozele şi folosirea limitată precum e furnizată de către producătorul detergentului. De obicei acestea se găsesc la farmacii ( Milton®, Amuchina®, etc. ). Toate componentele vaporizatorului pentru fi sterilizate prin abur fierbinte ( cu excepţia tubului de aer şi a măştilor la 121°C (20 min.) sau la 134°C (7min). ( EN554/ISO11134). Ambalajul sterilizării trebuie să fie conform EN868/ISO11607 şi să fie potrivit pentru aburul de sterilizare. După sterilizare, lăsaţi întotdeauna componentele să se răcească la temperatura înconjurătoare înainte de folosire. Nu repetaţi ciclul de sterilizare atâta timp cât componentele sunt încă calde.
DURATA DE VIAŢĂ A VAPORIZATORULUI :Este recomandabil să înlocuiţi vaporizatorul după 100 – 120 tratamente pe un singur pacient sau după 20 de cicluri de sterilizare.
CONDIŢII DE DEPOZITARE ŞI TRANSPORTARE :Temperatura de depozitare şi transport: -20°C ( -4°F ) ÷ +70°C (158°F ) .Procentaj umiditate de depozitare şi transport: 5% ÷ 95% RH
DATE TEHNICE DE OPERARE :Flux minim de operare: 5 l / min. +/- 10% .Presiunea de operare: 60kPa ( 0.6 bar, 8.7 psi ) +/-10% .Flux max. operare: 7.5 l / min +/- 10%
Presiunea de operare: 150 kPa ( 1.5 bar, 22.05psi ) +/- 10% .Capacitate minimă: 2 ml
Capacitate maximă: 12 ml .Citiţi cu atenţie instrucţiunile de folosire!

Model NE2003


Livrarea Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003 produs de Laica Italia se face de obicei in 24-48 ore de la data comenzii la magazinul online de produse naturiste efarma.ro
Livrarea produselor naturiste se face prin Curier Rapid sau Posta.
Transportul produselor naturiste comandate in magazinul online de suplimente si produse naturiste efarma.ro este gratuit daca comanda depaseste 299 lei.

NOTA: Fotografia produsului Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003 produs de Laica Italia are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsului Aparat aerosoli cu piston Laica NE 2003.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !