Zinnat 125 mg comprimate

Zinnat 125 mg comprimate

15,70 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Prospect

Indicatii Terapeutice


Zinnat este un medicament cu administrare orală, un antibiotic aparţinând cefalosporinelor care este rezistent la majoritatea beta-lactamazelor şi este activ asupra unui larg spectru de germeni Gram-pozitivi şi Gram-negativi.
Este indicat în tratamentul infecţiilor produse de germeni sensibili.
Indicaţiile includ:
Infecţii ale tractului respirator superior: otite medii, sinuzite, tonsilite, amigdalite şi faringite.
Infecţii ale tractului respirator inferior: pneumonie, bronşită acută şi exacerbări acute ale bronşitei cronice.
Infecţii ale tractului genito-urinar: pielonefrite, cistite şi uretrite; gonoree, uretrită gonococică acută necomplicată şi cervicită.
Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: furunculoze, piodermite şi impetigo.
Tratamentul fazei precoce a bolii Lyme şi ulterior profilaxia fazei tardive a bolii Lyme la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Cefuroxima se prezintă şi sub formă de sare sodică (Zinacef) pentru administrare parenterală. Aceasta permite utilizarea terapiei secvenţiale cu acelaşi antibiotic, când este indicată clinic o schimbare de la calea de administrare parenterală la cea orală. Zinnat este eficace când este folosit după tratamentul iniţial cu Zinacef (cefuroximă sodică) în cazul pneumoniei sau al exacerbărilor acute ale bronşitei cronice.


Precautii


În general cefalosporinele se pot administra fără riscuri la pacienţii cu hipersensibilitate la peniciline, deşi au fost raportate reacţii încrucişate. Este necesară prudenţă în cazul pacienţilor care au avut reacţii anafilactice la peniciline.
Asemeni altor antibiotice, folosirea prelungită de cefuroximă axetil poate determina exacerbarea unor microorganisme insensibile (de tipul Candida, Enterococi, Clostridium difficile), ceea ce poate necesita întreruperea tratamentului.
Au fost raportate cazuri de colită pseudomembranoasă în cazul folosirii antibioticelor cu spectru larg, de aceea este important să se ia în considerare acest diagnostic la pacienţii care dezvoltă diaree severă după utilizarea de antibiotice.
Reacţia Jarisch-Herxheimer a fost observată după tratamentul cu Zinnat al bolii Lyme. Este rezultatul activităţii bactericide a Zinnat asupra agentului determinant al bolii Lyme, spirocheta Borrelia burgdorferi. Pacienţii trebuie asiguraţi că această reacţie este o consecinţă a tratamentului cu antibiotice al bolii Lyme.
În timpul terapiei secvenţiale momentul introducerii terapiei orale este determinată de severitatea infecţiei, starea clinică a pacientului şi suscepotibilitatea agentului patogen implicat. Dacă în timp de 72 de ore nu apare nici o ameliorare clinică, atunci tratamentul parenteral trebuie continuat.
Înainte de iniţierea terapiei secvenţiale consultaţi informaţiile relevante de prescriere pentru cefuroximă sodică.


Interactiuni


Medicamentele care reduc aciditatea gastrică pot determina reducerea biodisponibilităţii Zinnat comparativ cu perioada de post şi tind să anuleze efectul absorbţiei postprandiale crescute.
Se recomandă ca la bolnavii trataţi cu cefuroximă axetil determinarea glicemiei să se facă prin metoda hexokinazei sau glucozo-oxidazei. Antibioticul nu influenţează determinarea creatininei prin metoda cu picrat alcalin.


Atentionari speciale


Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Sarcina şi alăptarea
Nu există dovezi experimentale despre efectelor embriotoxice şi teratogene atribuite cefuroximei axetil dar, ca şi alte medicamente, trebuie administrată cu prudenţă în primele luni de sarcină.
Cefuroxima se excretă în laptele matern şi în consecinţă sunt necesare precauţii când se administrează cefuroximă axetil femeilor care alăptează.


Doze si mod de administrare


Pentru o absorbţie optimă, Zinnat trebuie administrat imediat după masă.
Durata uzuală a tratamentului este de 7 zile (limite 5-10 zile).


Adulţi:
Infecţii ale tractului urinar
125 mg de 2 ori pe zi
Copii:
Majoritatea infecţiilor 125 mg (un comprimat filmat de Zinnat 125 mg) de 2 ori pe zi până la maximum 250 mg pe zi.
Comprimatele filmate nu trebuie sfărâmate, de aceea, sunt nepotrivite pentru tratamentul copiilor mici care nu pot înghiţi comprimatele. Pentru copii se va folosi Zinnat suspensie orală.
Nu există experienţă în folosirea Zinnat la copii cu vârsta mai mică de 3 luni.Efecte Adverse


Reacţiile adverse la cefuroximă axetil sunt în general moderate şi tranzitorii.
Ca şi în cazul altor cefalosporine, s-au semnalat raportări rare de eritem polimorf; sindrom Steven-Johnson; necroliză toxică a epidermului (necroliză exantematică) şi reacţii de hipersensibilitate incluzând erupţii cutanate, urticarie; prurit, febră medicamentoasă, boala serului şi foarte rar reacţii anafilactice.
O proporţie mică dintre pacienţii trataţi cu cefuroximă axetil au prezentat tulburări digestive incluzând diaree, greaţă şi vărsături. Ca şi în cazul altor antibiotice cu spectru larg s-au semnalat cazuri de colită pseudomembranoasă. De asemenea, s-a raportat şi cefalee.
S-a observat în timpul tratamentului cu Zinnat eozinofilie şi creşteri tranzitorii ale enzimelor hepatice ALT(SGPT), AST(SGOT).şi LDH. Rar au fost raportate trombocitopenie şi leucopenie (uneori severă). Ca şi în cazul altor cefalosporine, s-au semnalat foarte rar icter.
Cefalosporinele sunt absorbite pe suprafaţa membranei eritrocitare şi reacţionează cu anticorpii împotriva medicamentului, determinînd testul Coombs pozitiv (la aceşti bolnavi determinarea grupului sanguin poate fi dificilă din cauza unei reacţii încrucişate) şi foarte rar anemie hemolitică.


Compozitie


Un comprimat filmat conţine cefuroximă 125 mg sub formă de cefuroximă axetil 150,36 mg.

Ambalaj


Cutie cu 1 blister a 10 comprimate filmate.

OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.

NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...