Ulei de canepa presat la rece 100ml

Ulei de canepa presat la rece 100ml

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Herbavit
10,66 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Descrierea produsului

Descriere generala

INGREDIENTE: ulei din seminţe de  cânepă (Cannabis Sativa)100 % pur.

Ulei  de cânepă 100% pur, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, fără aditivi.

Are un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi de omega-3 si omega 6.

Metoda de obţinere: prin presarea la rece a seminţelor.

Componenţi principali: acid linoleic, acid alfa linolenic, acid oleic, acid palmitic, acid gamma linolenic, acid stearic.

Păstrare: a se păstra la loc uscat şi răcoros ferit de lumină.

Seminţele de cânepă sunt bogate în Omega 3, 6 şi 9, aminoacizi precum cisteină, metionină, triptofan etc., vitaminele A, C, E, minerale dintre care calciul, fier, magneziu, potasiu, sulf etc., constituie o sursă naturală de fibre şi proteine, cu efect hrănitor şi un gust foarte plăcut. Proteinele şi aminoacizii sunt uşor asimilaţi de către organismul nostru şi au efecte benefice asupra pielii, părului şi al unghiilor.

Seminţele de cânepă pot fi consumate ca atare, în jur de 2 linguri pe zi sau adăugate în: iaurt, salate, supe, în produse de panificaţie, în sosuri, în preparatele din orez sau paste,  chiar şi în amestecul de cereale cu lapte. Sunt o sursă de proteină uşor digerabilă numită edestină, cu rol în producerea de anticorpi, întărirea sistemului imunitar şi care ne protejează împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, fiind  recomandată şi  în dietele vegetariene sau raw vegane.

Fiind nişte seminţe oleaginoase, prin presarea la rece a seminţelor de cânepă obţinem uleiul de cânepă bogat în acizi graşi polinesaturaţi având raportul ideal de Omega 3 şi 6 de 1:3, ceea ce face ca uleiul să poată fi consumat pe termen lung. Uleiul de cânepă este un ulei fin, de culoare verzuie şi gust plăcut, asemănător cu cel al nucilor şi se poate consuma ca atare o lingură pe zi, sau adăugat în salate, preparete din peşte, pesto pentru paste sau în preparatele calde, fără a se fierbe pentru a nu îşi pierde din proprietăţi.

Cânepa a fost folosită din timpuri străvechi de către chinezi ca plantă medicinală, indieni în ritualurile religioase iar dacii la vindecarea rănilor şi arsurilor sub formă de cataplasme.

Atât seminţele cât şi uleiul de cânepă le putem consuma în alimentaţie, iar uleiul are şi câteva recomandări în scop cosmetic.

Uz intern:

-        conţinutul de Acid Gama Linoleic ameliorează simptomele premenstruale şi ale menopauzei;

-        adjuvant în reglarea glicemiei şi în complicaiile diabetului precum: neuropatia diabetică, afectarea vederii, ulcerele varicoase, predispoziţia la infarctul miocardic etc.;

-        acizii graşi Omega 3 şi 6 contribuie la scăderea colesterolului, previn ateroscleroza şi bolile cardiovascule;

-        ajută la reducerea tensiunii arteriale;

-        consumat regulat îmbunătăţeşte funcţia cognitivă;

-        tocoferolul (vitamina E) conţinut are rol antioxidant, care previne bolile degenerative (precum Alzheimer), cancerul sau afecţiunile dermatologice;

-        stimulează producţia de anticorpi şi întăreşte sistemul imunitar;

-        adjuvant în caz de stress, depresie, ajută la relaxarea organelor interne şi poate cauza somnolenţă;

-        adjuvant în dureri musculare şi dureri persistente cauzate de bolile canceroase sau scleroză multiplă cu efect analgezic;

-        ajută eliminarea paraziţilor intestinali şi are efect laxativ şi diuretic;

-        îmbunătăţeşte tranzitul intestinal;

-        adjuvant în astm bronşic deoarece are efect bronhodilatator;

Uz extern:

-        recomandat tenului matur, uscat lipsit de vitalitate;

-        protejează împotriva deshidratării pileii conferind elasticitate şi fermitate;

-        are efect emolient şi regenerat asupra pielii deshidratate;

-        previne apariţia ridurilor;

-        recomandat pentru părul uscat, netezeşte firele de păr, dă strălucire şi volum;

-        ameliorează inflamaţiile şi iritaţiile pielii;

-        adjuvant în tratarea eczemelor, a psoriazisului etc.

NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...