Sortis 20mg

Sortis 20mg

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Pfizer
125,33 lei
  • Primesti 2 puncte de fidelitate
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Prospect


Comprimate filmate conţinând 10, 20, 40 şi 80mg atorvastatin-calciu.
Excipienţi

Carbonat de calciu, celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, croscarmeloză sodică, polisorbat 80, hidroxipropilceluloză, stearat de magneziu, Opadry White YS-1-7040, simeticonă emulsie, ceară Candelilla.
Indicaţii

Adjuvant al dietei pentru scăderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL-colesterolului, apolipoproteinei B şi trigliceridelor la pacienţii cu hipercolesterolemie primară, inclusiv familială, sau hiperlipidemie mixtă atunci când dieta şi alte măsuri nemedicamentoase nu au efect satisfăcător.
Doze şi mod de administrare

Doza iniţială cea mai frecventă este de 10mg atorvastatin, o dată pe zi, indiferent de oră şi de mese. Dozajul se individualizează funcţie de valorile iniţiale ale LDL-colesterolului, obiectivul terapiei şi de răspunsul terapeutic al pacientului. Titrarea dozelor se face la 4 săptămâni sau mai mult. Doza maximă este de 80mg o dată pe zi. În studiul REVERSAL, efectul hipolipemiant intens al atorvastatinei 80 mg asupra aterosclerozei coronariene a fost evaluat prin ultrasonografie intravasculară (USIV), în cursul angiografiei, la pacienţi suferind de coronaropatie şi s-a observat lipsa progresiei aterosclerozei la pacienţii trataţi cu atorvastatin 80 mg.
Contraindicaţii

Hipersensibilitate, afecţiune hepatică activă, creşteri inexplicabile şi persistente ale transaminazelor serice de peste 3 ori faţă de valoarea normală, miopatie, sarcină, alăptare, femeie la vârsta fertilă care nu utilizează metode de contracepţie adecvate.
Atenţionări şi precauţii

Valori crescute ale transaminazelor şi CPK, consum crescut de alcool. Experienţă limitată la copii şi tineri sub 18 ani.
Interacţiuni

Cu inhibitori de citocrom P450 3A4 (ciclosporină, eritromicină, claritromicină, azoli, inclusiv itraconazol), digoxin, contraceptive orale, warfarină.
Reacţii adverse

Sortis este în general bine tolerat. Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: constipaţie, meteorism, dispepsie, dureri abdominale, cefalee, greaţă, mialgii, astenie, diaree şi insomnie. Creşterea transaminazelor serice şi a CPK.
Supradozaj

Se recomandă tratament simptomatic şi de susţinere.

Observatii


Acest medicament se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.

NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...

Produse asemanatoare

Regadrin B Regadrin B

28,21 lei

Lescol 20 mg Lescol 20 mg

15,79 lei

Zocor 20 mg Zocor 20 mg

25,16 lei

Simvacard 20 mg Simvacard 20 mg

16,35 lei

Vasilip 20 mg Vasilip 20 mg

16,35 lei