MUCOSIN cu miere sirop

MUCOSIN cu miere sirop

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Zentiva
19,83 lei 21,90 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Descrierea produsului

Administrare


MUCOSIN cu miere picături orale, soluţie se administrează împreună cu suc de fructe, lapte, apă, independent de orarul meselor. În timpul tratamentului cu ambroxol trebuie utilizată o cantitate suficientă de lichid pentru a facilita producerea şi dizolvarea mucusului din tractul respirator.
Durata tratamentului se stabileşte de către medic, în funcţie de severitatea bolii.
1 ml picături orale, soluţie = 14 picături
În absenţa altor recomandări, dozele uzuale zilnice la copii sunt de 1,2 - 1,6 mg clorhidrat de ambroxol/kgc, iar la adulţi de 60 - 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi.
Copii între 2 - 5 ani: 1 ml picături orale, soluţie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 5 ani: 2 ml picături orale, soluţie de 2 - 3 ori pe zi;
Copii peste 12 ani şi adulţi: 4 ml de 3 ori pe zi în primele 2 – 3 zile, ulterior, doza poate fi redusă la 2 ml de 3 ori pe zi


Interactiuni


În cazul administrării concomitente de antibiotice (eritromicină, cefalexină, oxitetraciclină) distribuţia acestora în arborele traheo-bronşic este îmbunătăţită.
Administrarea concomitentă de antitusive (de exemplu codeină) reduce eliminarea prin tuse a secreţiilor bronşice fluidifiate, prin urmare nefiind recomandată.
Nu se recomandă administrarea concomitentă de anticolinergice.
Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Sarcina şi alăptarea
Nu există date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al ambroxolului utilizat în cursul sarcinii.
Clorhidratul de ambroxol se excretă în laptele matern.
Ca urmare, nu se recomandă administrarea MUCOSIN cu miere picături orale, soluţie în timpul sarcinii şi alăptării, decât după o atentă evaluare a raportului beneficiu matern/risc potenţial pentru făt.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
MUCOSIN cu miere picături orale, soluţie nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Efecte adverse


Ambroxolul este, în general, bine tolerat.
În timpul tratamentului cu ambroxol foarte frecvent apare greaţa (mai mult de 10%); mai puţin frecvent poate apare senzaţia de gură uscată (5-10%).
Următoarele reacţii adverse apar foarte rar (1-5%): oboseală, diaree, constipaţie, stări de vomă, disurie, prurit şi reacţii hipersensibile la ambroxol (exantem, urticarie şi chiar atacuri astmatice).
Dermatite de contact pot apare cu o frecvenţă de sub 1%.
Efectele adverse pot fi intensificate în caz de hipersensibilităţi individuale sau în caz de supradozare.


Precautii


MUCOSIN cu miere picături orale, soluţie se va administra cu prudenţă în insuficienţa renală uşoară-moderată, în afecţiunile hepatice şi în cele gastrice.
Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenţă la pacienţii cu tulburări ale mecanismului de eliminare a secreţiei bronşice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecreţie de mucus, datorită riscului de congestie bronşică.
De asemenea, este necesară atenţie la pacienţii cu polinoză (febră de fân sau alergia la polen) care sunt de obicei alergici la miere.
1 ml picături orale, soluţie conţine 10 mg zahăr. De aceea, este necesară prudenţă la pacienţii diabetici.


Mod de Prezentare


Mucosin: Cutie cu un flacon din sticlă brună prevăzut cu picurător şi capac de filet, cu sistem de închidere securizat pentru copii, ce conţine 50 ml picături orale, soluţie, şi o măsură dozatoare.

1 ml picături orale, soluţie conţine 7,5 mg clorhidrat de ambroxol.

Indicatii


Mucosin: Ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secreţii vâscoase: bronşite acute, în timpul acutizării bronşitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronşite, astm bronşic, bronhopneumonie, bronşiectazie, sinuzite, pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

Contraindicatii


Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipienţii produsului.
Insuficienţă renală severă.
Insuficienţă hepatică severă.


NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...

Produse asemanatoare