Ibalgin Sport

Ibalgin Sport

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Zentiva
29,81 lei 33,00 lei

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Descrierea produsului

Compozitie si Mod de Ambalare


Ibalgin Sport poate fi administrat adulţilor şi adolescenţilor peste 15 ani pentru tratamentul local al inflamaţiilor capsulelor articulare, tratamentul local al tendinitelor şi inflamaţiilor musculare şi tratamentul afecţiunilor reumatice.
La recomandarea medicului se poate administra şi în tratamentul afecţiunilor post-traumatice şi al consecinţelor rănirilor sportive cum ar fi edeme, contuzii, luxaţii articulare, leziuni ale părţilor dermice ale articulaţiilor.
Ibalgin Sport conţine substanţele active ibuprofen şi heparinoid.
Ibuprofen are efect antiinflamator şi în zona afectată suprimă inflamaţia, reduce edemele şi atenuează durerea.
Heparinoid scade coagularea sanguină în zona inflamaţiei sau contuziei, previne formarea cheagurilor de sânge, accelerează resorbirea hematoamelor şi are acţiune antiinflamatoare.
În durerile severe, se recomandă completarea terapiei cu administrarea sistemică de comprimate cu ibuprofen.

Ibalgin Sport 50gr.

Contraindicatii


Ibalgin Sport nu se administrează în caz de:
- hipersensibilitate la ibuprofen, heparinoid sau la oricare dintre excipienţii produsului medicamentos;
- la pacienţii cu predispoziţie pentru crizele astmatice, urticarie sau rinită alergică în urma administrării de acid acetilsalicilic sau unele produse medicamentoase antiinflamatorii;
- diateză hemoragică, diferite forme de purpură, trombopenie, hemofilie, diferite afecţiuni generale cu tendinţe de sângerare.

Efecte Adverse


La pacienţii sensibili, cu reacţie alergică locală, pot să apară rar simptome de iritaţie a pielii cum ar fi erupţii cutanate tranzitorii, înroşire, prurit sau arsuri. Reacţia adversă locală dispare de obicei după întreruperea tratamentului.
Există posibilitatea unor reacţii alergice sistemice. Rareori se pot produce reacţii de tip anafilactic.
Pot să apară şi reacţii adverse digestive şi renale dar acestea depind de durata tratamentului, de mărimea leziunii, de cantitatea de cremă administrată, de integritatea tegumentelor şi de modul de administrare sub bandaj oclusiv.

În cazul rănirilor, dacă problemele nu se rezolvă în 3 zile sau din contră se înrăutăţesc sau dacă se produc efecte adverse, întrerupeţi tratamentul sau cereţi sfatul medicului. Nu utilizaţi produsul mai mult de două săptămâni fără consultarea medicului.
În bolile reumatice inflamatorii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea şi durata utilizării unguentului Ibalgin Sport. Dacă medicul nu stabileşte altfel, unguentul Ibalgin Sport se administrează de obicei timp de 2-3 săptămâni în aceste afecţiuni.
În bolile venoase, cereţi sfatul medicului privind durata utilizării unguentului Ibalgin Sport. Dacă medicul nu stabileşte altfel, unguentul Ibalgin Sport se administrează de obicei timp de 1-2 săptămâni în aceste boli. Utilizarea unguentului Ibalgin Sport în bolile venoase reprezintă doar o parte dintr-o terapie complexă. Urmaţi şi celelalte proceduri terapeutice recomandate de medic (alte medicamente, terapii compresive cu bandaje sau faşe).

Sarcina şi alăptarea
În timpul trimestrului I şi II de sarcină medicamentul poate fi utilizat pe o perioadă scurtă, conform indicaţiilor medicului, după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potenţial la făt.
În timpul ultimului trimestru de sarcină medicamentul este contraindicat din cauza reacţiilor adverse posibile asupra travaliului (hemoragii materne şi ale nou născutului).
Deoarece medicamentul se excretă în lapte, ca măsură de prudenţă, nu se recomandă administrarea de Ibalgin Sport în cursul alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Ibalgin Sport nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.Interactiuni


Acidul acetilsalicilic creşte efectul heparinei. Nu s-au raportat interacţiuni cu ibuprofen. Produsul nu se aplică concomitent cu produse locale care conţin tetraciclină şi hidrocortizon (incompatibilitate cu heparinoid).
În cazul pacienţilor aflaţi în tratament cu anticoagulante, după aplicarea cutanată a medicamentelor conţinând heparinoizi, timpul de protrombină poate fi prelungit
Dacă luaţi alte medicamente, atât cu prescripţie medicală cât şi cele eliberate liber în farmacii, cereţi sfatul medicului privind oportunitatea utilizării concomitente a unguentului Ibalgin Sport; nu utilizaţi produsul fără consultarea medicului. Nu utilizaţi nici un alt medicament eliberat fără prescripţie medicală pentru tratamentul bolii, concomitent cu acest unguent, fără să vă adresaţi medicului.
Dacă vi se prescriu alte produse medicamentoase, informaţi medicul cu privire la utilizarea unguentului Ibalgin Sport.

Mod de administrare


Adulţii, adolescenţii şi copiii cu vârsta peste 15 ani trebuie să îşi aplice pe zona afectată un strat de cremă cu grosimea de 1 mm şi să frece uşor pentru absorbirea acestuia în piele; produsul se aplică de 2-3 ori pe zi, la intervale de 4-5 ore.
În hematoamele mari şi dureroase este posibilă acoperirea iniţială a zonei tratate cu cremă cu un bandaj strâns, de preferat peste noapte.
În durerile severe, se recomandă completarea terapiei cu administrarea sistemică de comprimate cu ibuprofen.

Precautii


Ibalgin Sport nu se aplică pe răni deschise care sângerează sau care sunt infectate, suprafeţe ale pielii cu leziuni, pe suprafeţe cutanate extinse, pe mucoase şi în ochi.
Se recomandă aplicarea numai pe tegumente intacte.
Apariţia oricărei reacţii adverse cutanate după aplicarea medicamentului impune întreruperea administrării acestuia.
În cazul în care medicamentul este folosit în mod intensiv în scop terapeutic de către fizio-kineto-terapeuţi, se recomandă portul de mănuşi de protecţie.
Excipientul propilenglicol poate provoca iritaţie cutanată.
Excipientul alcool cetostearilic poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
Excipienţii p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de propil pot provoca reacţii alergice (chiar
întârziate).


NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...