Biseptrim

Biseptrim

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Europharm
3,74 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Prospect

Puteti beneficia de ofertele noastre cu produse GRATIS. 


Reactii alergice:sunt relativ frecvente; alergia este de multe ori incrucisata pentru diferite sulfamide. Manifestarile alergice cele mai obisnuite sunt febra si eruptiile cutanate; mai rare sunt edemul angioneurotic, boala serului, fenomenele de fotosensibilizare si vasculitele alergice asemanatoare eritemului nodos. Foarte rar au fost semnalate cazuri de sindrom Stevens-Johnson si sindrom Lyell.

Tulburari digestive: ocazional apar fenomene de intoleranta digestiva - anorexie, greata, varsaturi, epigastralgii, diaree, colita pseudomembranoasa. Rareori au fost semnalate cazuri de hepatita colestatica, cresterea transaminazelor si bilirubinemiei.

La pacientii imunocompromisi (infectati cu HIV, supusi transplantului de organe) au fost raportate cazuri de pancreatita. Tulburari hematologice: au fost semnalate cazuri de trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoza, aplazie medulara, anemie hemolitica (provocate probabil printr-un mecanism imunoalergic).

La pacientii peste 65 ani, datorita deficitului de folati, riscul reactiilor adverse hematologice este mai mare in special al anemiei megaloblastice si al pancitopeniei.

Tulburari renale: au fost semnalate cazuri de insuficienta renala prin nefropatie interstitiala.

Tulburari neurologice: neuropatie periferica, parestezii, rareori au fost raportate cazuri de meningita aseptica, ataxie, vertij, tremor si convulsii. Exceptional au fost semnalate cazuri de uveita.

Tulburari osteo-musculare: au fost raportate rare cazuri de artralgii, mialgii, rabdomioliza.

Tulburari metabolice: hiperkaliemie reversibila la intreruperea tratamentului, rareori hiponatriemie si acidoza metabolica; hipoglicemia a fost semnalata uneori la pacienti nediabetici.

La nou-nascuti sulfamidele antibacteriene pot favoriza icterul nuclear.
Reactii adverse mai frecvente la pacientii cu SIDA/infectati cu HIV: tulburari cutanate, hipertermie, leucopenie, cresterea transaminazelor si hiperkaliemie au fost semnalate in special dupa administrarea unor doze mari. Producerea pancreatitei si rabdomiolizei este mai frecventa in cazul asocierii cu alte medicamente care favorizeaza aceste reactii adverse.


Doze si mod de administrare


Adulti: doza uzuala de Biseptrim este de 2 comprimate la intervale de 12 ore, timp de 10-14 zile. In caz de infectii severe, se pot administra 6 comprimate pe zi in 2 sau 3 prize.
Pentru tratamentul cistitelor acute necomplicate la femei sub 65 ani se pot administra 6 comprimate Biseptrim in priza unica.
Pentru tratamentul infectiilor produse de Pneumocystis carinii, doza uzuala este de 80-100 mg sulfametoxazol/kg/zi, respectiv 16-20 mg trimetoprim/kg/zi.
Pentru profilaxia infectiilor cu Pneumocystis carinii, la pacientii infectati cu HIV doza recomandata este, in general, de 1 comprimat Biseptrim pe zi.
Pentru tratament profilactic in cazul pacientilor supusi transplantului de maduva osoasa doza recomandata este de 2 comprimate Biseptrim de doua ori pe zi, 2 zile consecutive pe saptamâna, cel putin 6 luni dupa transplant.
In cazul transplantului de organe se pot administra 2 comprimate Biseptrim pe zi sau 2 comprimate de 3 ori pe saptamâna.
La pacientii cu insuficienta renala doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei.
Clearance-ul creatininei Doza recomandata:
> 30 ml Doza uzuala
15 - 30 ml/min 1/2 din doza uzuala
< 15 ml/min Nu se recomanda utilizarea produsului decât la pacientii dializati. Se recomanda administrarea dozei reduse dupa sedinta de hemodializa. La acesti pacienti se recomanda monitorizarea concentratiei plasmatice a sulfametoxazolului si trimetoprimului.


Indicatii Terapeutice


Biseptrim este indicat in infectii produse de germeni sensibili. Pentru tratament curativ este indicat in:
• infectii produse de Pneumocystis carinii;
• toxoplasmoza fara atingere cerebrala la pacienti imunocompetenti;
• infectii uro-genitale la barbati, in special in caz de prostatita;
• infectii urinare joase (cistita acuta) necomplicate la femei sub 65 ani - se poate administra o singura doza;
• infectii ORL (otita sau sinuzita), de preferat pe baza antibiogramei;
• infectii bronhopulmonare;
• infectii digestive, febra tifoida.
Pentru tratament profilactic este indicat:
• pentru profilaxia infectiei cu Pneumocystis carinii la pacientii imunodeprimati (la pacientii infectati cu HIV, administrarea profilactica pe termen lung a sulfametoxazolului si trimetoprimului a redus riscul de pneumocistoza si toxoplasmoza cerebrala);
• la pacientii supusi transplantului de maduva osoasa sau transplantului de organe.


Contraindicatii


• Hipersensibilitate la sulfametoxazol, trimetoprim sau la oricare din excipientii produsului.
• Reactii alergice in antecedente la alte sulfamide.
• Insuficienta hepatica severa.
• Insuficienta renala severa la pacienti nedializati.
• Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza (risc de hemoliza).
• Nou-nascuti sau prematuri.
• Alaptare la nou-nascut.
• Tratament concomitent cu metotrexat.


Precautii


Pacientii alergici la furosemida, diuretice tiazidice, sulfoniluree sau inhibitori ai anhidrazei carbonice pot fi alergici si la sulfamide antibacteriene. Reactiile adverse cutanate sau hematologice impun intreruperea imediata si definitiva a tratamentului.

Atentionari speciale


Supradozaj:
Supradozajul cronic poate provoca deprimarea functiei hematopoietice medulare, manifestata prin trombocitopenie, leucopenie sau printr-o alta tulburare hematologica datorata carentei de acid folic.
In caz de supradozaj recent se recomanda efectuarea lavajului gastric, provocarea varsaturilor, fortarea diurezei, la nevoie hemodializa (dializa peritoneala nu este eficace). Este necesara supraveghere hematologica si electrolitica.
In cazul aparitiei tulburarilor hematologice sau icterului se instituie tratamentul specific. Uneori poate fi necesara administrarea injectabila intramuscular a acidului folic.


Compozitie


Un comprimat contine sulfametoxazol 400 mg, trimetoprim 80 mg si excipienti: amidon pregelatinizat, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, talc, stearat de magneziu, polividona.

Ambalaj


Cutie cu 2 blistere a 10 comprimate. Cutie cu 100 blistere a 10 comprimate.

OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.

NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...

Produse asemanatoare