Ampiclox 250 mg Europharm

Ampiclox 250 mg Europharm

  • Produsul este La comanda
  • Producator: Europharm
6,04 lei
Acest medicament se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala. Va multumim.

Doriti sa aflati mai multe informatii despre acest produs ? Va stam la dispozitie la:

Digi 0770 252 887 Vodafone 0727 515 368 Comenzi prin email
Orange 0745 837 280 Cosmote 0766 454 849 suport@efarma.ro

Cumpara de minim 299 lei si beneficiezi de transport gratuit in toata tara !

afla mai multe

Prospect

Efecte Adverse


Reactii adverse:
Manifestari alergice: urticarie, eozinofilie, edem Quincke, tulburari respiratorii, exceptional soc anafilactic.
Manifestari cutanate: eruptii maculopapuloase de natura alergica sau nealergica, rar dermatita exfoliativa si eritem polimorf.
Tulburari digestive: greata, varsaturi, diaree, candidoza, glosita, stomatita. Pot sa apara suprainfectii intestinale cu Candida, Klebsiella sau Pseudomonas. Foarte rar au fost semnalate cresterea nivelului transaminazelor serice, tulburari hematologice reversibile (anemie, leucopenie, trombocitopenie), nefrita interstitiala acuta, colita pseudomembranoasa.
Administrarea dozelor mari de ß-lactamine, în special la pacientii cu insuficienta renala, poate determina tulburari nervos centrale (tulburari ale starii de constienta, miscari anormale, crize convulsive).

Supradozaj:
Simptome:
Supradozajul penicilinelor se poate manifesta prin tulburari electrolitice, hiperexcitabilitate neuro-musculara, convulsii sau alte semne de toxicitate asupra sistemului nervos central. La pacientii cu insuficienta renala poate aparea nefrotoxicitate.
Tratament:
In caz de supradozaj se recomanda întreruperea administrarii medicamentului, instituirea unui tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale. Hemodializa poate fi utila.


Doze si mod de administrare


Adulti si copii peste 12 ani: Doza zilnica recomandata este de 1 - 2 capsule Ampiclox de 4 ori pe zi (la 6 ore).
Copii 5 - 12 ani: Doza zilnica recomandata este de 1 capsula Ampiclox de 3- 4 ori pe zi (la 6 - 8 ore). Capsulele se administreaza pe cale orala cu o cantitate suficienta de lichid cu ˝ - 1 ora înainte de masa sau la 2 ore dupa mese. Insuficienta renala:
In insuficienta renala doza se adapteaza în functie de clearance-ul creatininei. Pentru valori cuprinse între 30 - 60 ml/min doza maxima zilnica pentru ampicilina pentru adult este de 4 g/zi, pentru valori cuprinse între 10 - 30 ml/min se administreaza o doza de atac de 1 g ampicilina, apoi 500 mg ampicilina la intervale de 12 ore. Când clearance-ul creatininei este de 10 ml/min, se administreaza initial o doza de 1 g ampicilina, apoi 500 mg la intervale de 24 ore. Pentru cloxacilina nu este necesara ajustarea dozelor în insuficienta renala.


Atentionari speciale


Atentionari speciale:
In cazul infectiilor severe sau al tulburarilor gastro-intestinale nu se recomanda calea orala de administrare. La bolnavii cu insuficienta renala, doza se adapteaza în functie de clearance-ul creatininei (vezi Doze si mod de administrare), tinând cont de continutul de ampicilina; la aceasta categorie de pacienti se recomanda supravegherea functiei renale pe durata tratamentului. |n caz de regim hiposodat sau desodat trebuie tinut cont de continutul de sodiu. Cloxacilina nu trebuie administrata la nou-nascuti datorita riscului de hiperbilirubinemie prin fixarea competitiva la nivelul proteinelor serice.

Sarcina si alaptarea:
Studii efectuate la animale nu au evidentiat efecte malformative sau fetotoxice la peniciline. Ampicilina si cloxacilina traverseaza bariera placentara. Deoarece nu exista studii controlate la om care să evidentieze eventualele efecte teratogene, Ampiclox se va administra în perioada sarcinii numai daca este absolut necesar. Deoarece ambele antibiotice se excreta în laptele matern si pot determina reactii de hipersensibilizare la sugar, se vor lua în considerare fie întreruperea alaptarii, fie întreruperea tratamentului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Ampiclox nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Interactiuni


Deoarece penicilinele au actiune bactericida, nu trebuie asociate cu antibiotice bacteriostatice. Nu se recomanda administrarea concomitenta cu alopurinol (creste riscul eruptiilor cutanate). Ampicilina poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale care contin estrogeni. Administrarea concomitenta de probenecid determina concentratii plasmatice crescute si prelungite de antibiotic, prin reducerea eliminarii renale.
La doze mari, ampicilina poate modifica rezultatele dozarii glucozei în plasma si urina precum si a proteinelor serice totale, în cazul utilizarii metodelor colorimetrice. Metodele enzimatice de dozare a glucozei nu sunt influentate. La un numar de pacienti care primesc tratament antibiotic, au fost raportate cazuri de crestere a activitatii anticoagulantelor orale. Contextul inflamator si infectios marcat, vârsta inaintata si starea generala a pacientului sunt considerati factori de risc. Nu a fost posibila stabilirea cu exactitate a cauzalitatii cu tratamentul antibiotic. Acest lucru a fost descris în special pentru anumite clase de antibiotice: fluorochinolone, macrolide, cicline, cotrimoxazol si anumite cefalosporine.


Indicatii Terapeutice


Infectii mixte cu microorganisme sensibile la ampicilina si cloxacilina cu diferite localizari: infectii ale aparatului respirator: faringite, traheite, pneumonii bacteriene, bronsite cronice acutizate; infectii ORL: otite medii, sinuzite; infectii ale aparatului urogenital: infectii urinare, uretrita gonococica, anexita, salpingita; infectii digestive si biliare; infectii cutanate si ale tesuturilor moi: dermatite, furunculoze, antrax, flegmoane, limfadenite, mastite, plagi si arsuri infectate; infectii osoase si articulare; alte infectii: meningita bacteriana, endocardita bacteriana, listerioza.

Contraindicatii


Hipersensibilitate la peniciline, la alte antibiotice beta-lactamice sau la oricare dintre excipientii produsului.Mononucleoza infectioasa. Alaptare. Copii sub 6 ani.

Precautii


Aparitia oricaror manifestari alergice impune întreruperea tratamentului si instituirea tratamentului specific. Se recomanda prudenta la pacientii cu teren atopic.
Pacientii alergici la peniciline pot prezenta reactivitate imunologica încrucisata pentru cefalosporine.
La pacientii tratati cu beta-lactamine au fost observate, exceptional, cazuri severe si uneori letale de reactii de hipersensibilitate, de aceea se impune o anamneza atenta.
De asemenea, se recomanda supravegherea functiei hepatice si hematopoietice în decursul unui tratament îndelungat cu Ampiclox. În timpul tratamentului îndelungat exista riscul suprainfectiilor bacteriene sau fungice cu germeni rezistenti. Daca în timpul tratamentului apare diaree severa si persistenta, trebuie suspectata aparitia colitei pseudomembranoase. În acest caz, administrarea antibioticului trebuie oprita si se instituie tratamentul specific; în aceastã situatie administrarea medicamentelor antiperistaltice este contraindicata.


Compozitie


O capsula contine ampicilina 250 mg sub forma de ampicilina trihidrat si cloxacilina 250 mg sub forma de sare de sodiu si excipienti: continutul capsulei: amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal; capsula: dioxid de titan (E 171), Quinoline Yellow (E104), Sunset Yellow FCF-FD&C Yellow 6 (E 110), gelatina.

PRODUSUL NU ESTE PE STOC!!!

Ambalaj


Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 6 capsule .

OBSERVATII


Acest medicament se elibereaza in farmacie pe baza de prescriptie medicala.

NOTA: Fotografia prezentata are caracter informativ si poate contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului sau pot exista diferente intre aceasta si produsul din magazin. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Ne straduim sa oferim informatii cat mai exacte. Cu toate acestea este posibil ca unele specificatii sa le fi omis, sa nu ne fie cunoscute sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Sunt 0 review-uri scrise

Adauga comentariu

Momentan nu exista niciun review la acest produs !

Te-ar mai putea interesa si ...